Transplantacija kose nije bauk. Evo i zašto!

Transplantacija kose nije bauk. Evo i zašto!

Ukoliko razmišljate o vraćanju prvobitnog i veoma priželjkivanog izgleda vaše kose, važno je da znate sve važne detalje u vezi sa ovom procedurom. Kako bi vam u tome pomogli, odlučili smo da za vas razbijemo neke od mitova i otkrijemo neke od manje poznatih detalja kada je transplantacija u pitanju. U nastavku teksta vam donosimo 5 zanimljivosti o presađivanju kose!

1.  Kosa potpuno prirodnog izgleda je cilj svakog zahvata

U bolnici Colić, svakom transplantacijom težimo da postignemo suptilan rezultat – potpuno prirodan izgled kose, kao da zahvata nikad nije ni bilo! Naši lekari u te svrhe koriste savremene tehnike i procedure tokom kojih obraćaju pažnju na mesto gotovo svake transplantirane folikule, ugao pod kojim se buduće dlake presađuju i celokupni vizuelni izgled koji će biti postignuti na kraju celog procesa.

Od samog početka procesa, već na prvim konsultacijama, naš tim će svakom klijentu otvoreno izneti koja su realna očekivanja i ishod procedure. Nakon toga, možete biti sigurni da će ono što je dogovoreno biti i ostvareno!

2.  Oporavak nakon operacije je vrlo kratak

Iako ova procedura predstavlja generalno vrlo kompleksan proces u brojnim aspektima, za razliku od nekih drugih zahvata, oporavak je najčešće jedan od najbržih i najlakših. Sve vezano za samu transplantaciju izvodi se u jednom danu i u lokalnoj anesteziji, a pacijent istog dana ide kući. Postoje brojna pravila koja se moraju strogo poštovati kada je u pitanju sama nega transplantirane regije i osiguravanje željenih rezultata, a povratak normalnom stilu životu poput redovne fizičke aktivnosti, odlaska kod frizera ili normalno tuširanje moguć je nakon svega nekoliko dana nakon intervencije.

3.  Žene mogu presaditi kosu, takođe

Ustaljeno je mišljenje da su ćelavost i gubitak kose striktno „muška stvar“, ali prava istina je da se značajan procenat žena suočava sa primetnim i značajnim opadanjem kose. Najčešće je u pitanju ženski obrazac gubitka kose koji se uglavnom manifestuje u vidu proređene, slabe i tanke kose na temenu glave i sa strane. Bez obzira na pol, vraćanje kose u njeno prvobitno stanje, kao i celokupnog samopouzdanja, je moguće uz pomoć transplantacije. Kao najbolji kandidati za proceduru izdvajaju se oni sa muškim ili ženskim obrascem gubljenja kose koji imaju dovoljno zdrave kose koja se može iskoristiti za intervenciju.

4.  Transplantacija više ne ostavlja ogromne ožiljke

Nešto starije, i zahvaljujući napretku tehnologije i medicine, pomalo zastarele metode kojima su se rešavali problemi gubitka kose su podrazumevale sečenje i presađivanje većih „traka“ kose i iza sebe su ponekad ostavljale vrlo vidljive ožiljke. U našoj bolnici smo se specijalizovali u primeni najsavremenije FUE metode – izdvajanje folikularnih jedinica specijalno dizajniranim nožem i njihovo kasnije usađivanje pod odgovarajućim uglom i dubinom, kako bi se postigla željena gustina i prirodan izgled. Drugim rečima, ceo proces se izvodi gotovo dlaka po dlaku, a nakon toga ostaju skoro nevidljivi ožiljci prečnika svega 1mm.

5.  Vaš novi izgled nakon transplantacije će trajati

Jedna od najboljih stvari kada su u pitanju mogućnosti savremenog presađivanja kose jeste da su rezultati gotovo za sva vremena! Zapravo, u pitanju je jedino trajno i ne kozmetičko rešenje u poređenju sa raznim preparatima i drugim metodama kada je u pitanju ćelavost.

Ono što je važno napomenuti jeste da je potpuno normalna pojava da nakon pet do sedam nedelja nakon intervencije transplantirana kosa ponovo opadne. Međutim, od tog trenutka započinje novi rast. Konačan rezultat je moguće videti nakon 9 meseci do godinu dana kada se ceo proces završava. Uz pomoć mezoterapije i PRP tretmana koji podrazumevaju korišćenje krvne plazme ili spacijalizovanih koktela moguće je celu stvar znatno ubrzati i dodatno pojačati efekte transplantacije.

Sve počinje obavljanjem konsultacija sa našim timom gde se kroz analizu zdravstvenog stanja, porodične istorije, samog stanja na glavi i utvrđivanja tipa opadanja kose donosi zaključak o podobnosti kandidata za proceduru i potencijalnih rezultata.

Stoga, ako ste u blizini naše bolnice možete zakazati sastanak sa našim dokazanim ekspertima na ovom polju ili uputiti pitanje elektronskim putem na koje ćemo vrlo rado odgovoriti i otkloniti sve potencijalne nedoumice kada su u pitanju transplantacija kose, ali i druge intervencije na polju estetske hirurgije.

Povezani tekstovi
  • Skinite umor sa lica i rešite se spuštenih kapaka zauvek

    Jedan od najčešćih uzroka zbog kojih nastaju spušteni kapci jeste gubljenje elastičnosti i kolagena kože oko očiju. Ovo je ustvari prirodan proces koji se dešava usled starenja, a deo kože oko očiju jedan je od najosetljivijih, jer je na ovom mestu koža najtanja. U bolnici "Colić", podmladjivanje lica i operacija kapaka radi se uglavnom hirurškim putem, kako biste postigli najbrže i najefikasnije rezultate!... vidi više

  • Mlado i jedro lice uz pomoć najsavremenijih metoda estetske hirurgije

    Ko ne želi blistavu, čistu, mladu kožu lica koja zrači lepotom? Umorna i suva koža lica sa ožiljcima, diskoloracijom ili pigmentima čini da koža ponekad izgleda starije. Zbog toga je važno održavati kožu lica zdravom i umanjiti efekte starenja i sunčevog delovanja. ... vidi više

  • Najefikasnije tehnike podmlađivanja lica

    Svi mi želimo dugovečan mladalački izgled lica i tela, ali sve dok se ne pojave prvi znaci starenja poput bora i opuštene kože – ne razišljamo mnogo o svom načinu života i kako on utiče na našu kožu, kao i proces njenog starenja koji može biti i ubrzan usled određenih faktora. S druge strane starenje je prirodan proces koji, ma koliko želimo, ne možemo zaustaviti! Srećom, postoje brojne tehnike za podmladjivanje lica, kao i kozmetički preparati kojima možete odložiti starenje!... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”