Estetska hirurgija – korekcija nedostataka u službi lepote i zdravlja

Estetska hirurgija – korekcija nedostataka u službi lepote i zdravlja

Kad se pomene estetska hirurgija, treba znati da ona predstavlja samo jedan deo hirurgije koja se bavi korekcijom nedostataka na licu i telu odnosno zadovoljenjem različitih estetskih potreba radi postizanja izgleda prema ukusu pacijenata. Drugi segmenti ove grane hirurgije jesu plastična i rekonstruktivna hirurgija, a sve one su usko povezane i čine deo usluga koje pruža naša klinika za estetsku hirurgiju - prva privatna zdravstvena ustanova u Srbiji.

Nalazimo se u centru glavnog grada, gde je tokom boravka svakom pacijentu obezbeđen luksuz, komfor, privatnost, kao i sigurnost, posebna pažnja, nega i briga najstručnijih i najiskusnijih doktora iz različitih oblasti hirurgije. Naša klinika za estetsku hirurgiju ima najsavremeniju medicinsku opremu, posebne prostorije za pripremanje, obavljanje operacija i oporavak, a zadovoljstvo više od 20.000 pacijenata širom sveta govori o našoj vrednosti i kvalitetu.

Izdvajamo se po tome što uvek idemo korak ispred drugih, konstantno se usavršavamo i pomeramo granice! Na čelu bolnice su vlasnici Prof. dr Miodrag Colić i Prim. Dr Milan Colić, koji su zajedno sa svojim timom doktora veoma cenjeni stručnjaci, profesori i edukatori ne samo na ovim prostorima, već i u istaknutim krugovima među kolegama širom sveta. Takođe, naša klinika za estesku hirurgiju može se pohvaliti i time da su u njoj smeštena sedišta IPRAS - Evropskog predstavništa međunarodne konfederacije za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, zatim Centra za lečenje gojaznosti, kao i Srpskog udruženja za rekonstrukciju dojke, a jedina je koja u Srbiji poseduje američku akreditaciju za vršenje hirurških aktivnosti.

Kada se okrenuti uslugama koje pruža estetska hirurgija?

S obzirom da na mnoge ljude estetske nesavršenosti utiču u tolikoj meri da im se naruši samopouzdanje, kvalitet života, te utiču i zdravlje u smislu da usled nezadovoljstva izgledom može da se javi i depresija i drugi zdravstveni problemi - estetska hirurgija ne treba da bude poslednje na šta ćete pomisliti zarad rešenja problema.

Današnji standardi lepote su mnogo visoki, pa je i estetska hirurgija morala da poveća svoje mogućnosti i pruži nove tehnike i materijale, najsavremenije aparate i brža rešenja za postizanje najboljih mogućih rezultata i potreba pacijenata, uz najminimalnije rizike po zdravlje i život.

Takođe, esteska hirurgija predstavlja i deo antiaging programa, odnosno u sklopu njenih usluga nalaze se i različite metode za podmladjivanje lica, vrata, dekoltea i drugih delova tela. Kada su u pitanju anti age tretmani, naša klinika za estetsku hirurgiju nudi vam niz mogućnosti za podmladjivanje lica i tela. Neke od njih su:

 • Tretman prečišćenom formom botulinskog toksina tipa A koji predstavlja sredstvo za ispravljanje bora, kao i smanjenje preterenog znojenja dlanova, tabana i predela pazuha,
 • Tretman za podmladjivanje lica, šaka, dekoltea i vrata hijaluronskim filerima najnovije generacije, kojima se trenutno popunjavaju vidljive bore, vraća se volumen, hidrira i osvežava izgled lica i drugih tretiranih zona, a posebnim tehnikama tretiranja lica može se postići i efekat nehirurškog liftinga,
 • PRP tretman podmlađivanja sopstvenom krvnom plazmom kojim se mogu tretirati lice, poglavina, vrat i šake, jer trombociti sadrže faktore rasta koji podstiču stvaranje novog kolagena, obnavljanje oštećene kože, usporavanje i smanjenje znakova starenja, kao i podsticanje novog rasta kose,
 • Fractora – najnapredniji, nehirurški, radio-frekventni tretman za podmladjivanje lica, vrata i dekoltea koji obnavlja površinu kože, utiče na ujednačavanje tena i čini kožu zategnutom i svežom,
 • Mezoterapija – savremena, minimalno invazivna i bezbolna metoda koja se koristi u dermatologiji i estetskoj medicini u cilju usporavanja starenja kože na licu, vratu, dekolteu i šakama, tj. podstiče se podmladjivanje lica i drugih pomenutih delova tela.

Osim ovih anti age tretmana za podmladjivanje lica i tela, estetska hirurgija na licu takođe pruža različite mogućnosti za korekciju nedostataka u cilju postizanja lepšeg i mladolikog izgleda, simetričnosti ili nadomeštanje drugih nepravilnosti i deformiteta na licu. Neke od ovih metoda  su minimalno invazivne, jednostavne, kratkotrajne i pružaju savršene rezultate vrlo brzo nakon operacije. U njih spadaju dermoabrazija, lipofiling, fileri, podizanje obrva, operacija očnih kapaka, povećanje usana i slične tehnike.

Druge procedure estetske hirurgije na licu su nešto zahtevnije i podrazumevaju celokupno zatezanje kože lice. Takve su facelifting, čeoni lifting i lifting vrata, dok treće spadaju u korektivne metode – menjanje oblika nosa i nosnog septuma, smanjenje klempavosti ušiju, korekcija uvučene brade i slično.

Ukoliko razmatrate bilo koju od tehnika i metoda za korekciju ili podmladjivanje lica i tela, naša klinika za estetsku hirurgiju vam stoji na raspolaganju! Zakažite konsultacije sa našim timom, jer ćemo taj način zajedničkim snagama moći postići željenje rezultate, te poboljšati vaše samopouzdanje, zadovoljstvo izgledom i samim tim celokupan kvalitet života!

Autor teksta: Biljana Radojčić

Povezani tekstovi
 • Kako da znate da li ste kandidat za operaciju nosa

  Simetrija je nešto što se oduvek podrazumevalo kao ključni faktor lepote. Bilo da govorimo o idealnim proporcijama tela, ili o jednakosti obe strane lica, simetrična preciznost je neizostavna. Ono što u najvećoj meri zna da utiče na lepotu lica, nalazi se na njegovoj samoj sredini, i svojom neadekvatnom veličinom ili nepravilnim oblikom može u velikoj meri da pokvari lepotu. Da, govorimo o nosu. Iako je estetika jedan od glavnih razloga zbog koga se ljudi odlučuju za operativno menjanje nosa, postoje i drugi zdravstveni razlozi koji zahtevaju operativni zahvat.... vidi više

 • Operacija ušiju – Vaš novi izgled za jedan dan!

  Svi znamo da naše uši imaju vrlo važnu ulogu u funkcionisanju našeg tela – pored činjenice da zahvaljujući njima čujemo, uši su, takođe, odgovorne i za naš osećaj ravnoteže i stabilnosti. Ipak, za ogroman broj ljudi, uši su vrlo važne i za to kako vide svoj izgled. Uši nam najčešće na prvi pogled neće zapasti za oko. Ukoliko su uobičajene veličine i oblika neće privlačiti pogled. Međutim, svako odstupanje od „normalnog“, uši će izbaciti u prvi plan! Zato je operacija ušiju, koja možda nije prva asocijacija na estetsku hirurgiju, poput uvećanja grudi ili korekcija nosa, jedna od najpopularnijih procedura u svetu i kod nas.... vidi više

 • Šta je potrebno da znate za najbrži oporavak posle operacije dojke

  Operacija dojki jedna je od najpopularnijih hirurških zahvata koji se izvode kako za povecanje grudi, podizanje i smanjenje grudi, tako i za redukciju ili korekciju asimetrije grudi kod žena, nastalih iz različitih razloga. Postoje mnoge operativne tehnike, oblici i veličine silikonskih implantata koji se biraju u dogovoru sa pacijentkinjom, a najbolji plasticni hirurg u Beogradu će vam rado objasniti i kako teče oporavak posle operacije dojke.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”