Estetska hirurgija – korekcija nedostataka u službi lepote i zdravlja

Estetska hirurgija – korekcija nedostataka u službi lepote i zdravlja

Kad se pomene estetska hirurgija, treba znati da ona predstavlja samo jedan deo hirurgije koja se bavi korekcijom nedostataka na licu i telu odnosno zadovoljenjem različitih estetskih potreba radi postizanja izgleda prema ukusu pacijenata. Drugi segmenti ove grane hirurgije jesu plastična i rekonstruktivna hirurgija, a sve one su usko povezane i čine deo usluga koje pruža naša klinika za estetsku hirurgiju - prva privatna zdravstvena ustanova u Srbiji.

Nalazimo se u centru glavnog grada, gde je tokom boravka svakom pacijentu obezbeđen luksuz, komfor, privatnost, kao i sigurnost, posebna pažnja, nega i briga najstručnijih i najiskusnijih doktora iz različitih oblasti hirurgije. Naša klinika za estetsku hirurgiju ima najsavremeniju medicinsku opremu, posebne prostorije za pripremanje, obavljanje operacija i oporavak, a zadovoljstvo više od 20.000 pacijenata širom sveta govori o našoj vrednosti i kvalitetu.

Izdvajamo se po tome što uvek idemo korak ispred drugih, konstantno se usavršavamo i pomeramo granice! Na čelu bolnice su vlasnici Prof. dr Miodrag Colić i Prim. Dr Milan Colić, koji su zajedno sa svojim timom doktora veoma cenjeni stručnjaci, profesori i edukatori ne samo na ovim prostorima, već i u istaknutim krugovima među kolegama širom sveta. Takođe, naša klinika za estesku hirurgiju može se pohvaliti i time da su u njoj smeštena sedišta IPRAS - Evropskog predstavništa međunarodne konfederacije za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, zatim Centra za lečenje gojaznosti, kao i Srpskog udruženja za rekonstrukciju dojke, a jedina je koja u Srbiji poseduje američku akreditaciju za vršenje hirurških aktivnosti.

Kada se okrenuti uslugama koje pruža estetska hirurgija?

S obzirom da na mnoge ljude estetske nesavršenosti utiču u tolikoj meri da im se naruši samopouzdanje, kvalitet života, te utiču i zdravlje u smislu da usled nezadovoljstva izgledom može da se javi i depresija i drugi zdravstveni problemi - estetska hirurgija ne treba da bude poslednje na šta ćete pomisliti zarad rešenja problema.

Današnji standardi lepote su mnogo visoki, pa je i estetska hirurgija morala da poveća svoje mogućnosti i pruži nove tehnike i materijale, najsavremenije aparate i brža rešenja za postizanje najboljih mogućih rezultata i potreba pacijenata, uz najminimalnije rizike po zdravlje i život.

Takođe, esteska hirurgija predstavlja i deo antiaging programa, odnosno u sklopu njenih usluga nalaze se i različite metode za podmladjivanje lica, vrata, dekoltea i drugih delova tela. Kada su u pitanju anti age tretmani, naša klinika za estetsku hirurgiju nudi vam niz mogućnosti za podmladjivanje lica i tela. Neke od njih su:

 • Tretman prečišćenom formom botulinskog toksina tipa A koji predstavlja sredstvo za ispravljanje bora, kao i smanjenje preterenog znojenja dlanova, tabana i predela pazuha,
 • Tretman za podmladjivanje lica, šaka, dekoltea i vrata hijaluronskim filerima najnovije generacije, kojima se trenutno popunjavaju vidljive bore, vraća se volumen, hidrira i osvežava izgled lica i drugih tretiranih zona, a posebnim tehnikama tretiranja lica može se postići i efekat nehirurškog liftinga,
 • PRP tretman podmlađivanja sopstvenom krvnom plazmom kojim se mogu tretirati lice, poglavina, vrat i šake, jer trombociti sadrže faktore rasta koji podstiču stvaranje novog kolagena, obnavljanje oštećene kože, usporavanje i smanjenje znakova starenja, kao i podsticanje novog rasta kose,
 • Fractora – najnapredniji, nehirurški, radio-frekventni tretman za podmladjivanje lica, vrata i dekoltea koji obnavlja površinu kože, utiče na ujednačavanje tena i čini kožu zategnutom i svežom,
 • Mezoterapija – savremena, minimalno invazivna i bezbolna metoda koja se koristi u dermatologiji i estetskoj medicini u cilju usporavanja starenja kože na licu, vratu, dekolteu i šakama, tj. podstiče se podmladjivanje lica i drugih pomenutih delova tela.

Osim ovih anti age tretmana za podmladjivanje lica i tela, estetska hirurgija na licu takođe pruža različite mogućnosti za korekciju nedostataka u cilju postizanja lepšeg i mladolikog izgleda, simetričnosti ili nadomeštanje drugih nepravilnosti i deformiteta na licu. Neke od ovih metoda  su minimalno invazivne, jednostavne, kratkotrajne i pružaju savršene rezultate vrlo brzo nakon operacije. U njih spadaju dermoabrazija, lipofiling, fileri, podizanje obrva, operacija očnih kapaka, povećanje usana i slične tehnike.

Druge procedure estetske hirurgije na licu su nešto zahtevnije i podrazumevaju celokupno zatezanje kože lice. Takve su facelifting, čeoni lifting i lifting vrata, dok treće spadaju u korektivne metode – menjanje oblika nosa i nosnog septuma, smanjenje klempavosti ušiju, korekcija uvučene brade i slično.

Ukoliko razmatrate bilo koju od tehnika i metoda za korekciju ili podmladjivanje lica i tela, naša klinika za estetsku hirurgiju vam stoji na raspolaganju! Zakažite konsultacije sa našim timom, jer ćemo taj način zajedničkim snagama moći postići željenje rezultate, te poboljšati vaše samopouzdanje, zadovoljstvo izgledom i samim tim celokupan kvalitet života!

Autor teksta: Biljana Radojčić

Povezani tekstovi
 • Mlado i jedro lice uz pomoć najsavremenijih metoda estetske hirurgije

  Ko ne želi blistavu, čistu, mladu kožu lica koja zrači lepotom? Umorna i suva koža lica sa ožiljcima, diskoloracijom ili pigmentima čini da koža ponekad izgleda starije. Zbog toga je važno održavati kožu lica zdravom i umanjiti efekte starenja i sunčevog delovanja. ... vidi više

 • Najbrži način da se oslobodite viška kilograma

  Postoje mnogi saveti i vežbe za oblikovanje tela, međutim ponekad to nije dovoljno da bismo svoju figuru i izgled doveli do savršenstva. Skidanje sala nije ni malo jednostavna stvar, pogotovo ako se radi o kritičnim regijama kao što su stomak, bedra, bokovi... Otkrijte BodyTite aparat i rešite se viška kilograma brzo i lako.... vidi više

 • Estetska hirurgija – skidanje sala sa stomaka liposukcijom

  Iako se zarad lepog izgleda uglavnom trudimo da se zdravo hranimo, vežbamo, neki ljudi koriste blagodeti akupunkture, masaže i saune, odlaze na posebne kozmetičke tretmane i kupuju proizvode sa različitim efektima koji ublažavaju ili sprečavaju vidljivost određenih estetskih problema, u pojedinim slučajevima ili s godinama dešava se da ni jedna metoda nije dovoljno dobra da biste se lišili masnih naslaga sa kritičnih područja na telu. ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”