Estetska hirurgija – korekcija nedostataka u službi lepote i zdravlja

Estetska hirurgija – korekcija nedostataka u službi lepote i zdravlja

Kad se pomene estetska hirurgija, treba znati da ona predstavlja samo jedan deo hirurgije koja se bavi korekcijom nedostataka na licu i telu odnosno zadovoljenjem različitih estetskih potreba radi postizanja izgleda prema ukusu pacijenata. Drugi segmenti ove grane hirurgije jesu plastična i rekonstruktivna hirurgija, a sve one su usko povezane i čine deo usluga koje pruža naša klinika za estetsku hirurgiju - prva privatna zdravstvena ustanova u Srbiji.

Nalazimo se u centru glavnog grada, gde je tokom boravka svakom pacijentu obezbeđen luksuz, komfor, privatnost, kao i sigurnost, posebna pažnja, nega i briga najstručnijih i najiskusnijih doktora iz različitih oblasti hirurgije. Naša klinika za estetsku hirurgiju ima najsavremeniju medicinsku opremu, posebne prostorije za pripremanje, obavljanje operacija i oporavak, a zadovoljstvo više od 20.000 pacijenata širom sveta govori o našoj vrednosti i kvalitetu.

Izdvajamo se po tome što uvek idemo korak ispred drugih, konstantno se usavršavamo i pomeramo granice! Na čelu bolnice su vlasnici Prof. dr Miodrag Colić i Prim. Dr Milan Colić, koji su zajedno sa svojim timom doktora veoma cenjeni stručnjaci, profesori i edukatori ne samo na ovim prostorima, već i u istaknutim krugovima među kolegama širom sveta. Takođe, naša klinika za estesku hirurgiju može se pohvaliti i time da su u njoj smeštena sedišta IPRAS - Evropskog predstavništa međunarodne konfederacije za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, zatim Centra za lečenje gojaznosti, kao i Srpskog udruženja za rekonstrukciju dojke, a jedina je koja u Srbiji poseduje američku akreditaciju za vršenje hirurških aktivnosti.

Kada se okrenuti uslugama koje pruža estetska hirurgija?

S obzirom da na mnoge ljude estetske nesavršenosti utiču u tolikoj meri da im se naruši samopouzdanje, kvalitet života, te utiču i zdravlje u smislu da usled nezadovoljstva izgledom može da se javi i depresija i drugi zdravstveni problemi - estetska hirurgija ne treba da bude poslednje na šta ćete pomisliti zarad rešenja problema.

Današnji standardi lepote su mnogo visoki, pa je i estetska hirurgija morala da poveća svoje mogućnosti i pruži nove tehnike i materijale, najsavremenije aparate i brža rešenja za postizanje najboljih mogućih rezultata i potreba pacijenata, uz najminimalnije rizike po zdravlje i život.

Takođe, esteska hirurgija predstavlja i deo antiaging programa, odnosno u sklopu njenih usluga nalaze se i različite metode za podmladjivanje lica, vrata, dekoltea i drugih delova tela. Kada su u pitanju anti age tretmani, naša klinika za estetsku hirurgiju nudi vam niz mogućnosti za podmladjivanje lica i tela. Neke od njih su:

 • Tretman prečišćenom formom botulinskog toksina tipa A koji predstavlja sredstvo za ispravljanje bora, kao i smanjenje preterenog znojenja dlanova, tabana i predela pazuha,
 • Tretman za podmladjivanje lica, šaka, dekoltea i vrata hijaluronskim filerima najnovije generacije, kojima se trenutno popunjavaju vidljive bore, vraća se volumen, hidrira i osvežava izgled lica i drugih tretiranih zona, a posebnim tehnikama tretiranja lica može se postići i efekat nehirurškog liftinga,
 • PRP tretman podmlađivanja sopstvenom krvnom plazmom kojim se mogu tretirati lice, poglavina, vrat i šake, jer trombociti sadrže faktore rasta koji podstiču stvaranje novog kolagena, obnavljanje oštećene kože, usporavanje i smanjenje znakova starenja, kao i podsticanje novog rasta kose,
 • Fractora – najnapredniji, nehirurški, radio-frekventni tretman za podmladjivanje lica, vrata i dekoltea koji obnavlja površinu kože, utiče na ujednačavanje tena i čini kožu zategnutom i svežom,
 • Mezoterapija – savremena, minimalno invazivna i bezbolna metoda koja se koristi u dermatologiji i estetskoj medicini u cilju usporavanja starenja kože na licu, vratu, dekolteu i šakama, tj. podstiče se podmladjivanje lica i drugih pomenutih delova tela.

Osim ovih anti age tretmana za podmladjivanje lica i tela, estetska hirurgija na licu takođe pruža različite mogućnosti za korekciju nedostataka u cilju postizanja lepšeg i mladolikog izgleda, simetričnosti ili nadomeštanje drugih nepravilnosti i deformiteta na licu. Neke od ovih metoda  su minimalno invazivne, jednostavne, kratkotrajne i pružaju savršene rezultate vrlo brzo nakon operacije. U njih spadaju dermoabrazija, lipofiling, fileri, podizanje obrva, operacija očnih kapaka, povećanje usana i slične tehnike.

Druge procedure estetske hirurgije na licu su nešto zahtevnije i podrazumevaju celokupno zatezanje kože lice. Takve su facelifting, čeoni lifting i lifting vrata, dok treće spadaju u korektivne metode – menjanje oblika nosa i nosnog septuma, smanjenje klempavosti ušiju, korekcija uvučene brade i slično.

Ukoliko razmatrate bilo koju od tehnika i metoda za korekciju ili podmladjivanje lica i tela, naša klinika za estetsku hirurgiju vam stoji na raspolaganju! Zakažite konsultacije sa našim timom, jer ćemo taj način zajedničkim snagama moći postići željenje rezultate, te poboljšati vaše samopouzdanje, zadovoljstvo izgledom i samim tim celokupan kvalitet života!

Autor teksta: Biljana Radojčić

Povezani tekstovi
 • Uzroci raka dojke - Da li ste vi rizična grupa?

  Oktobar, „ružičasti“ mesec, vreme je godine kada sa svih strana možemo čuti apele i poziva na odgovorno ponašanje svih dama prema sebi i odlazak na redovne preglede kao najboljeg načina u prevenciji raka dojke. Ovaj karcinom je „ozloglašen“ sa razlogom, u pitanju je najčešći oblik tumora kod žena. Srećom, mnoge žene se mogu izboriti sa ovim problemom ukoliko se on na vreme prepozna i tretira. Međutim, koje dame bi trebalo posebno da obrate pažnju na svoje zdravlje i ovaj problem? ... vidi više

 • 5 neinvazivnih antiage tretmana koji vraćaju mladalački izgled!

  Kada se male bore oko očiju i usana prodube, kada par staračkih pega postane grupa promena, koža polako izgubi svoju elastičnost i jedro lice zameni umoran izraz bez obzira koliki osmeh bio, znakove starenja je teško ignorisati. U prošlosti nije postojalo mnogo efikasnih načina da se kazaljka vrati unazad, a gotovo svi su uključivali hiruršku intervenciju. Za mnoge usled straha i rizika po zdravlje koji dolaze sa operacijom, čak i ove malobrojne procedure nisu bile opcija.... vidi više

 • Labioplastika – Sve što treba da znate na jednom mestu?

  Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula ili ne zna šta je face lifting, liposukcija ili rinoplastika, ali da li ste čuli za labioplastiku? U pitanju je procedura sa jednim od najvećih rasta u pogledu popularnosti u prethodnih nekoliko godina. Ipak, to i dalje nije odgovor na naše pitanje. Radi se o vrsti rejuvenacije intimnih delova kod žena i to konkretno na unutrašnjim stidnim usnama, koje se još nazivaju i labia minora. Cilj ovog zahvata jeste hirurško smanjivanje kako ne bi prelazile preko spoljašnjih stidnih usmina.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”