Kako skinuti višak kilograma pred leto?

Kako skinuti višak kilograma pred leto?

Kod nas je svake godine ista priča.
U zimskoj sezoni, kada je povoda za proslave i uživanje na pretek, retko ko razmišlja o liniji i kilogramima. I dok su nam letnje stvari daleko izvan vidokruga, a široke bluze i džemperi vešto prikrivaju poneki višak tu i tamo, računamo da do sledećeg leta ima i više nego dovoljno vremena da se stvari dovedu u red.

I onda, kada dani postanu duži, a sunce počne da mami letnje komade i kupaće kostime iz naših ormana, mnogi se sete svojih planova za predstojeće mesece i da će baš ovo leto, konačno, biti ono kada ćemo zablistati u punom sjaju kada je u pitanju izgled u kupaćem kostimu.

Neke je uhvatila panika i već vagaju kakvim dijetama i treninzima će sebe staviti „na muke“ kako bi iole popravili situaciju u ovom kratkom periodu. Neki su već digli ruke i planove koje su imali za ovu već pomerili na narednu godinu. I za jedne i za druge bolnica Dr Colić nudi rešenja iz domena estetske hirurgije pomoću kojih se „glavobolje“ oko viška kilograma mogu rešiti, a figura i telo dovesti u tip-top stanje. U ovom tekstu za vas izdvajamo dve sjajne procedure koje će brojeve na vagi smanjiti u vrlo kratkom periodu!

Izgubite značajno na kilaži bez odlaska na operaciju!

Dok hirurške intervencije za gubitak kilograma dobijaju sve više na popularnosti, mnogi ne znaju da je moguće rešiti se ogromnog viška kilograma bez odlaska pod nož. Zahvaljujući BIB sistemu, intragastričnog balona, kandidati koji se smatraju umereno ili veoma gojaznim, na kontrolisan i efikasan način rešavaju se problemi koje donosi prevelika telesna težina.

O čemu se tačno radi i šta je balon za mršavljenje? U proceduri koja traje svega 30 minuta, balon za mršavljenje napravljen od savremenog silikonskog materijala se ubacuje u želudac i ispunjava fiziološkim rastvorom. Ovako postavljen balon vrši „pritisak“ na zidove želuca i tako obezbeđuje stalni osećaj sitosti. Nakon toga, pacijenti dobijaju propisanu dijetu i program fizičke aktivnosti koji je pod stalnim nadzorom lekara u periodu od maksimalno 6 meseci, a konačan rezultat može biti i gubitak veći od 20 kilograma.

Pored toga što je prednost ove metode činjenica da je u pitanju jednostavna i neinvazivna metoda koja pruža mogućnost da se oslobodite viška kilograma, važno je pomenuti da ona može i preduprediti mnogo teža oboljenja koja se mogu pojaviti kao posledica dugotrajne gojaznosti.

Rešite se masnih naslaga i napadnite specifične regije!

Čak i da najdrastičnije dijete i treninzi visokih inteziteta donesu željene rezultate kada je u pitanju broj kilograma, često se dešava da ono što vidimo u ogledalu nije baš skroz ono što smo priželjkivali. Glavni „krivac“ za to su uporne masne naslage koje stoje na putu do savršene linije i zavodljivih kontura. Tu u pomoć može priskočiti liposukcija!

Iako se ponekad smatra zahvatom za gubitak kilograma, ova intervencija ima za cilj odstranjivanje masnih „čepova“ sa kojima je najteže izaći na kraj. Stomak, bokovi, butine, nadlaktice, kolena, leđna ili neka druga regija – izbor je na vama!

Takođe, zahvaljujući naprednim aparatima kojima se liposukcija vrši, svi potencijalni rizici i dužina oporavka su svedeni na minimum. Proceduru je moguće kombinovati i sa potencijalno drugim intervencijama, kao što je zatezanja stomaka ili korišćenje masnog tkiva za augmentaciju atributa kao što su zadnjica ili grudi bez korišćenja silikona. U zavisnosti od broja i vrste regija operacija se izvodi u opštoj ili lokalnoj anesteziji. Liposukcija praktično da ne ostavlja nikakve tragove i ožiljke nakon oporavka, a maksimalni rezultati kada je u pitanju težina su do 5 kilograma. Ipak, efekti koje procedura može imati na tretiranim regijama vizuelno često mogu nadmašiti i znatno drastičnije gubitke!

Ovog leta budite svoja najbolja verzija!

Leto je iza ugla i pravi je trenutak da donesete odluku. A koliko je značajno odlučiti da se uhvatite u koštac sa viškom kilograma, toliko je važno i da izaberete i pravog saveznika u tom procesu. U bolnici Colić koja je sinonim za estetsku hirurgiju u našoj zemlji i čitavom regionu, lekari su svojim znanjem i iskustvom spremni da odgovore na svaki izazov pred njima. Konsultacije sa njima je prvi korak u tom procesu gde će se odrediti najbolje rešenje za vas i iz toga izroditi rezultati kakve ste ih i zamislili. Garancija toga su bezbroj primera uspešne prakse iza nas i iskustva naših zadovoljnih klijenata.

Vrata naše kuće su vam uvek vrlo rado otvorena, a za sva dodatna pitanja i eventualne nedoumice slobodno kontaktirajte naš tim koji će sa velikim iskustvom i ljubaznošću odgovoriti u svakom trenutku!

Povezani tekstovi
  • Spremni za leto – oblikovanje tela uz BodyTite aparat

    Zima je godišnje doba kada se najmanje krećemo i najviše opustimo u pogledu kilaže, jer tu je debela, topla i dugačka odeća koja može da zakamuflira različite delove tela. Naša koža tada nije toliko izložena tuđim pogledima, pa i ne marimo mnogo za celulit i koji kilogram viška. Ipak, leto nam se približava, pa ukoliko želite da vaše telo bude zategnuto i izgleda fantastično u kupaćem i na plaži, krajnje je vreme da se posvetite izgledu i razmislite koji način za oblikovanje tela je vama najprihvatljiviji.... vidi više

  • Skinite umor sa lica i rešite se spuštenih kapaka zauvek

    Jedan od najčešćih uzroka zbog kojih nastaju spušteni kapci jeste gubljenje elastičnosti i kolagena kože oko očiju. Ovo je ustvari prirodan proces koji se dešava usled starenja, a deo kože oko očiju jedan je od najosetljivijih, jer je na ovom mestu koža najtanja. U bolnici "Colić", podmladjivanje lica i operacija kapaka radi se uglavnom hirurškim putem, kako biste postigli najbrže i najefikasnije rezultate!... vidi više

  • Transplantacija kose kao eliksir mladosti

    Gubitak kose je estetski problem koji često pogađa muškarce i žene srednjih godina. Na žalost, postoje studije koje pokazuju da se prag godina, kada je u pitanju gubiak kose, u poslednjim decenijama sve više približava takozvanom mladelačkom dobu. ako sve češće viđamo momke koji su tek zakoračili u treću deceniju, a već imaju izraziti problem sa gubitkom kose. Srećom, i u ovakvim slučajevima estetska hirurgija nudi rešenje. Jedno koje se nameće kao najdominantnije i najučinkovitije jeste presadjivanje kose.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”