Kako skinuti višak kilograma pred leto?

Kako skinuti višak kilograma pred leto?

Kod nas je svake godine ista priča.
U zimskoj sezoni, kada je povoda za proslave i uživanje na pretek, retko ko razmišlja o liniji i kilogramima. I dok su nam letnje stvari daleko izvan vidokruga, a široke bluze i džemperi vešto prikrivaju poneki višak tu i tamo, računamo da do sledećeg leta ima i više nego dovoljno vremena da se stvari dovedu u red.

I onda, kada dani postanu duži, a sunce počne da mami letnje komade i kupaće kostime iz naših ormana, mnogi se sete svojih planova za predstojeće mesece i da će baš ovo leto, konačno, biti ono kada ćemo zablistati u punom sjaju kada je u pitanju izgled u kupaćem kostimu.

Neke je uhvatila panika i već vagaju kakvim dijetama i treninzima će sebe staviti „na muke“ kako bi iole popravili situaciju u ovom kratkom periodu. Neki su već digli ruke i planove koje su imali za ovu već pomerili na narednu godinu. I za jedne i za druge bolnica Dr Colić nudi rešenja iz domena estetske hirurgije pomoću kojih se „glavobolje“ oko viška kilograma mogu rešiti, a figura i telo dovesti u tip-top stanje. U ovom tekstu za vas izdvajamo dve sjajne procedure koje će brojeve na vagi smanjiti u vrlo kratkom periodu!

Izgubite značajno na kilaži bez odlaska na operaciju!

Dok hirurške intervencije za gubitak kilograma dobijaju sve više na popularnosti, mnogi ne znaju da je moguće rešiti se ogromnog viška kilograma bez odlaska pod nož. Zahvaljujući BIB sistemu, intragastričnog balona, kandidati koji se smatraju umereno ili veoma gojaznim, na kontrolisan i efikasan način rešavaju se problemi koje donosi prevelika telesna težina.

O čemu se tačno radi i šta je balon za mršavljenje? U proceduri koja traje svega 30 minuta, balon za mršavljenje napravljen od savremenog silikonskog materijala se ubacuje u želudac i ispunjava fiziološkim rastvorom. Ovako postavljen balon vrši „pritisak“ na zidove želuca i tako obezbeđuje stalni osećaj sitosti. Nakon toga, pacijenti dobijaju propisanu dijetu i program fizičke aktivnosti koji je pod stalnim nadzorom lekara u periodu od maksimalno 6 meseci, a konačan rezultat može biti i gubitak veći od 20 kilograma.

Pored toga što je prednost ove metode činjenica da je u pitanju jednostavna i neinvazivna metoda koja pruža mogućnost da se oslobodite viška kilograma, važno je pomenuti da ona može i preduprediti mnogo teža oboljenja koja se mogu pojaviti kao posledica dugotrajne gojaznosti.

Rešite se masnih naslaga i napadnite specifične regije!

Čak i da najdrastičnije dijete i treninzi visokih inteziteta donesu željene rezultate kada je u pitanju broj kilograma, često se dešava da ono što vidimo u ogledalu nije baš skroz ono što smo priželjkivali. Glavni „krivac“ za to su uporne masne naslage koje stoje na putu do savršene linije i zavodljivih kontura. Tu u pomoć može priskočiti liposukcija!

Iako se ponekad smatra zahvatom za gubitak kilograma, ova intervencija ima za cilj odstranjivanje masnih „čepova“ sa kojima je najteže izaći na kraj. Stomak, bokovi, butine, nadlaktice, kolena, leđna ili neka druga regija – izbor je na vama!

Takođe, zahvaljujući naprednim aparatima kojima se liposukcija vrši, svi potencijalni rizici i dužina oporavka su svedeni na minimum. Proceduru je moguće kombinovati i sa potencijalno drugim intervencijama, kao što je zatezanja stomaka ili korišćenje masnog tkiva za augmentaciju atributa kao što su zadnjica ili grudi bez korišćenja silikona. U zavisnosti od broja i vrste regija operacija se izvodi u opštoj ili lokalnoj anesteziji. Liposukcija praktično da ne ostavlja nikakve tragove i ožiljke nakon oporavka, a maksimalni rezultati kada je u pitanju težina su do 5 kilograma. Ipak, efekti koje procedura može imati na tretiranim regijama vizuelno često mogu nadmašiti i znatno drastičnije gubitke!

Ovog leta budite svoja najbolja verzija!

Leto je iza ugla i pravi je trenutak da donesete odluku. A koliko je značajno odlučiti da se uhvatite u koštac sa viškom kilograma, toliko je važno i da izaberete i pravog saveznika u tom procesu. U bolnici Colić koja je sinonim za estetsku hirurgiju u našoj zemlji i čitavom regionu, lekari su svojim znanjem i iskustvom spremni da odgovore na svaki izazov pred njima. Konsultacije sa njima je prvi korak u tom procesu gde će se odrediti najbolje rešenje za vas i iz toga izroditi rezultati kakve ste ih i zamislili. Garancija toga su bezbroj primera uspešne prakse iza nas i iskustva naših zadovoljnih klijenata.

Vrata naše kuće su vam uvek vrlo rado otvorena, a za sva dodatna pitanja i eventualne nedoumice slobodno kontaktirajte naš tim koji će sa velikim iskustvom i ljubaznošću odgovoriti u svakom trenutku!

Povezani tekstovi
  • Balon za mršavljenje – gubljenje kilograma bez operacije

    Gojaznost se najčešće javlja kod osoba koje nemaju dovoljno fizičke aktivnosti, a s druge strane imaju naviku za prekomernim konzumiranjem hrane, mada se sa gojaznošću susreću i osobe koje imaju hormonske poremećaje i poremećaje metabolizma usled gomilanja masnih naslaga u potkožnom tkivu i oko unutrašnjih organa. Ovi poremećaji dovode čak i do ogromne prekomerne težine, te je kod umereno i veoma gojaznih pacijenata neophodno sprovesti terapiju za lečenje gojaznosti.... vidi više

  • Spušteni kapci – brzo i lako rešenje

    Estetska hirurgija koja se obavlja na različitim delovima lica je važan segment u okviru plastične hirurgije, jer ovakvim operacijama možemo svoj izgled znatno da ulepšamo, podmladimo, te otklonimo brzo, efikasno i lako znakove starenja kao što su bore i spusteni kapci, kao i asimetričnosti, nepravilnosti i sve drugo što smatramo za nedostatke na sopstvenom licu!... vidi više

  • Hijaluronski fileri – Sve što je potrebno da znaš!

    Ukoliko ste se upustili u pretragu interneta u potrazi za rešenjima protiv znakova starenja kože, velika je šansa da su hijaluronski fileri bili jedan od najčešćih rezultata. Iako je ranije, pa i danas, njihova osnovna uloga bila  korekcija bora i finih linija, zahvaljujući svojoj raznovrsnoj primeni i efikasnosti, fileri su sve popularnija estetska procedura za ispravljanje i poboljšanje kontura lica, povećanje usana i poboljšanje tonusa, teksture i hidriranosti kože. Ono što se podrazumeva pod efektima korišćenja filera i šta se od njih može očekivati svima je manje-više poznato, ali ono što podrazumeva sama procedura jesu često nepoznanica i mesto na kom se može doći do brojnih netačnih i pogrešnih informacija. Zato smo za vas pripremili pregled najčeših pitanja i nedoumica vezanih za ovaj tretman.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”