Podizanje obrva za otvoreniji i lepši pogled

Podizanje obrva za otvoreniji i lepši pogled

Lice je deo tela koji otkriva naše misli i osećanja. Mimikom i pogledom pokazujemo radost, ali i bol, tugu, ljutnju, iznenađenje... U svemu tome obrve igraju ključnu ulogu. Podizanje jedne obrve može da pošalje poruku vrednu hiljadu reči. Na žalost, i godine, i umor i stres i sve prilike i neprilike koje život sa sobom nosi, oslikavaju se na našem licu. Tako i obrve vremenom znaju da se spuste, sužavajući oči, čineći da delujemo umorno i ljutito bez prestanka. Srećom, estetska hirurgija ima lako i pristupačno rešenje ovog problema.

Jednostavna tehnika za brze rezultate

Podizanje obrva spada među lakše operativne tehnike, sa veoma kratkim i gotovo bezbolnim periodom oporavka, što ovaj zahvat čini omiljenim kako kod žena, tako i kod muškaraca. Estetska hirurgija pod ovim pojmom podrazumeva tehniku podizanja  spuštenih obrva celom dužinom ili samo njihovog spoljašnjeg dela.

Važna je sigurnost

Pre nego što dođe do same operacije, potrebno je ispoštovati nekoliko koraka pripreme. Prvo i osnovno, važno je doneti sigurnu i promišljenu odluku o tome koja klinika i koji hirurg u okviru nje su pravi izbor za sprovođenje zahvata. Iako podizanje obrva predstavlja manje zahtevnu operaciju, činjenica je da mi određenoj osobi dajemo slobodu da menja izgled našeg tela, što u slučaju nestručnosti može ostaviti posledice. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić ima iza sebe preko 20 000 zadovoljnih klijenata širom sveta, što o kvalitetu govori samo za sebe. Savet je da detaljno istražite ponudu, uzmete u obzir sve okolnosti i donesete promišljenu odluku o tome sa kim želite da ostvarite saradnju.

Uz dobar plan do željenog izgleda

Nakon izbora sledi savetovanje sa hirurgom uz lekarske preglede, kako bi se utvrdilo šta klijent želi da postigne i koje je tehnike potrebno sprovesti u tu svrhu. Može biti da je potrebno podizanje obrva ukombinovati sa face liftingom ili podizanjem kapaka, kako bi se postigao kompletan rezultat. Zato je dobra priprema važna jer estetska hirurgija ništa ne prepušta slučaju, pa je potrebno tačno odrediti cilj i korake koji će biti preduzeti kako bi cilj bio ostvaren.

Nakon dobre pripreme na red dolazi operacija.

Kako izgleda operacija?

Ukoliko se radi podizanje celom dužinom, hirurg će napraviti tri manja uboda na koži gornje ivice obrve, odakle će provući tanke konce ispod kože čela do kosmatog dela glave, gde će ih fiksirati. Ukoliko je u pitanju podizanje samo spoljašnjeg dela obrva, dovoljan će biti po jedan manji ubod na koži sa obe strane.

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić za ovakve zahvate koristi lokalnu anesteziju. Budući da je reč o operaciji lakšeg tipa, za njeno izvođenje je predviđeno oko 30 minuta. Ukoliko je reč o sveobuhvatnoj operaciji, gde su uključeni i face lifting i eventualno podizanje kapaka, njeno trajanje će se produžiti na dva do četiri sata, u zavisnosti od broja i specifičnosti tehnika koje je potrebno sprovesti.

Oporavak nakon operacije

Period oporavka nakon podizanja obrva gotovo i da ne postoji. Jedino na šta je potrebno obratiti pažnju jeste izbegavanje mimike čela nekoliko dana, dok se povratak na uobičajene aktivnosti podrazumeva već narednog dana. U prvim danima nakon operacije obrve će verovatno izgledati kao da su više podignute nego što je planirano, ali će one vrlo brzo pasti na željeni nivo.

Estetska hirurgija zaista zna da podrazumeva komplikovane zahvate sa dugim periodom oporavka. Ali sa podizanjem obrva to nije slučaj. Uz minimum truda i gootovo neprimetan oporavak, postiže se otvoreniji i lepši pogled maltene preko noći.

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić poseduje tim stručnjaka koji će svojim umećem i posvećenošću učiniti da ova operacija prođe neprimetno, uz maksimalan učinak. Jer svi želimo da izgledamo lepo. I svi imamo pravo na to.

Povezani tekstovi
  • Šta je potrebno da znate za najbrži oporavak posle operacije dojke

    Operacija dojki jedna je od najpopularnijih hirurških zahvata koji se izvode kako za povecanje grudi, podizanje i smanjenje grudi, tako i za redukciju ili korekciju asimetrije grudi kod žena, nastalih iz različitih razloga. Postoje mnoge operativne tehnike, oblici i veličine silikonskih implantata koji se biraju u dogovoru sa pacijentkinjom, a najbolji plasticni hirurg u Beogradu će vam rado objasniti i kako teče oporavak posle operacije dojke.... vidi više

  • Operacija nosa - sve što ste želeli da znate

    S obzirom da gornjom trećinom lica dominiraju oči, donjom usne i brada, dok na srednjoj trećini lica nos zauzima najznačajnije mesto, te se među prvima uočava, pogotovo ukoliko nije u skladu sa ostatkom lica, ne čudi da je plasticna operacija nosa ili drugim rečima rinoplastika jedan od najčešćih zahvata u estetskoj hirurgiji. ... vidi više

  • Korekcija bora – za mladalački izgled vašeg lica

    Dobar režim brige o koži ključan je u održavanju kože lica zdravom. Uz dobru osnovu, koža lica se može održavati zdravom i mladom različitim neinvazivnim tehnikama. Lifting lica ili zatezanje lica (cena zavisi od metoda i tehnika) skoro je uvek moguće ostvariti uz konsultaciju stručnjaka naše bolnice.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”