Podizanje obrva za otvoreniji i lepši pogled

Podizanje obrva za otvoreniji i lepši pogled

Lice je deo tela koji otkriva naše misli i osećanja. Mimikom i pogledom pokazujemo radost, ali i bol, tugu, ljutnju, iznenađenje... U svemu tome obrve igraju ključnu ulogu. Podizanje jedne obrve može da pošalje poruku vrednu hiljadu reči. Na žalost, i godine, i umor i stres i sve prilike i neprilike koje život sa sobom nosi, oslikavaju se na našem licu. Tako i obrve vremenom znaju da se spuste, sužavajući oči, čineći da delujemo umorno i ljutito bez prestanka. Srećom, estetska hirurgija ima lako i pristupačno rešenje ovog problema.

Jednostavna tehnika za brze rezultate

Podizanje obrva spada među lakše operativne tehnike, sa veoma kratkim i gotovo bezbolnim periodom oporavka, što ovaj zahvat čini omiljenim kako kod žena, tako i kod muškaraca. Estetska hirurgija pod ovim pojmom podrazumeva tehniku podizanja  spuštenih obrva celom dužinom ili samo njihovog spoljašnjeg dela.

Važna je sigurnost

Pre nego što dođe do same operacije, potrebno je ispoštovati nekoliko koraka pripreme. Prvo i osnovno, važno je doneti sigurnu i promišljenu odluku o tome koja klinika i koji hirurg u okviru nje su pravi izbor za sprovođenje zahvata. Iako podizanje obrva predstavlja manje zahtevnu operaciju, činjenica je da mi određenoj osobi dajemo slobodu da menja izgled našeg tela, što u slučaju nestručnosti može ostaviti posledice. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić ima iza sebe preko 20 000 zadovoljnih klijenata širom sveta, što o kvalitetu govori samo za sebe. Savet je da detaljno istražite ponudu, uzmete u obzir sve okolnosti i donesete promišljenu odluku o tome sa kim želite da ostvarite saradnju.

Uz dobar plan do željenog izgleda

Nakon izbora sledi savetovanje sa hirurgom uz lekarske preglede, kako bi se utvrdilo šta klijent želi da postigne i koje je tehnike potrebno sprovesti u tu svrhu. Može biti da je potrebno podizanje obrva ukombinovati sa face liftingom ili podizanjem kapaka, kako bi se postigao kompletan rezultat. Zato je dobra priprema važna jer estetska hirurgija ništa ne prepušta slučaju, pa je potrebno tačno odrediti cilj i korake koji će biti preduzeti kako bi cilj bio ostvaren.

Nakon dobre pripreme na red dolazi operacija.

Kako izgleda operacija?

Ukoliko se radi podizanje celom dužinom, hirurg će napraviti tri manja uboda na koži gornje ivice obrve, odakle će provući tanke konce ispod kože čela do kosmatog dela glave, gde će ih fiksirati. Ukoliko je u pitanju podizanje samo spoljašnjeg dela obrva, dovoljan će biti po jedan manji ubod na koži sa obe strane.

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić za ovakve zahvate koristi lokalnu anesteziju. Budući da je reč o operaciji lakšeg tipa, za njeno izvođenje je predviđeno oko 30 minuta. Ukoliko je reč o sveobuhvatnoj operaciji, gde su uključeni i face lifting i eventualno podizanje kapaka, njeno trajanje će se produžiti na dva do četiri sata, u zavisnosti od broja i specifičnosti tehnika koje je potrebno sprovesti.

Oporavak nakon operacije

Period oporavka nakon podizanja obrva gotovo i da ne postoji. Jedino na šta je potrebno obratiti pažnju jeste izbegavanje mimike čela nekoliko dana, dok se povratak na uobičajene aktivnosti podrazumeva već narednog dana. U prvim danima nakon operacije obrve će verovatno izgledati kao da su više podignute nego što je planirano, ali će one vrlo brzo pasti na željeni nivo.

Estetska hirurgija zaista zna da podrazumeva komplikovane zahvate sa dugim periodom oporavka. Ali sa podizanjem obrva to nije slučaj. Uz minimum truda i gootovo neprimetan oporavak, postiže se otvoreniji i lepši pogled maltene preko noći.

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić poseduje tim stručnjaka koji će svojim umećem i posvećenošću učiniti da ova operacija prođe neprimetno, uz maksimalan učinak. Jer svi želimo da izgledamo lepo. I svi imamo pravo na to.

Povezani tekstovi
  • Kako se radi transplantacija kose

    Kosa predstavlja centar i simbol ljudske lepote. Razmislite samo o tome koliko vaš savršen stajling nekada nije dovoljan ukoliko uz to nemate i idealnu frizuru. Čak i kada ne obraćamo toliko pažnje, mi svakodnevno provodimo mnogo vremena ispred ogledala češljajući svoju kosu ili nameštajući frizuru. Međutim, u životu svakoga od nas može se desiti period kada kosa počne da opada. Ukoliko spadate u red onih koji sve češće primećuju vlasi svoje kose svuda po kući ili osećate da vam kosa opada dok je češljate nema potrebe za panikom. Gubitak kose može biti rezultat lošeg zdravlja, loše ishrane, kao i lošeg načina života i stresa. ... vidi više

  • 5 neinvazivnih antiage tretmana koji vraćaju mladalački izgled!

    Kada se male bore oko očiju i usana prodube, kada par staračkih pega postane grupa promena, koža polako izgubi svoju elastičnost i jedro lice zameni umoran izraz bez obzira koliki osmeh bio, znakove starenja je teško ignorisati. U prošlosti nije postojalo mnogo efikasnih načina da se kazaljka vrati unazad, a gotovo svi su uključivali hiruršku intervenciju. Za mnoge usled straha i rizika po zdravlje koji dolaze sa operacijom, čak i ove malobrojne procedure nisu bile opcija.... vidi više

  • Šta je BodyTite aparat i čemu služi?

    U moderno vreme se prebrzo živi – previše obaveza imamo, a premalo vremena za sebe. Jedemo brzu hranu, uz sve manje vremena koje možemo izdvojiti za bilo kakav vid treninga. Vremenom ovaj način života, kojim smo u izvesnoj meri svi pogođeni, može dovesti do viška kilograma, opuštene kože i drugih zdravstvenih i estetskih problema. Svi imamo pravo da lepo izgledamo, a isto tako i da se ne odričemo užitaka koje ovaj život nudi. Deluje nemoguće? Pa i nije, barem ne dok postoji estetska hirurgija.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”