NAJNOVIJI VID PREOBLIKOVANJA TELA

Od svih procedura u estetskoj hirurgiji , liposukcija je jedna od koje su pacijenti najviše zazirali, što zbog modrica, bolova, i samog vremena oporavka. Pojavom BodyTite aparata, stvari su promenile i razloga za strah više nema.

Nova Radio Frekventna liposukcija je neoprikosnovena po rezultatima, jer istovremeno uklanja masne naslage i zateže kožu, a period oporavka je mnogo kraći. Bolnica “Colić” jedina u zemlji i regionu poseduje Body Tite čime je još jednom potvrdila svoje liderstvo na polju estetske hirurgije.

BODY TITE

BodyTite - preoblikovanje tela

Cilj

Najnapredniji način za trajnu eliminaciju masti iz organizma, uz istovremeno zatezanje kože. Sada je moguće uraditi liposukciju bez bojazni da će koža ostati da visi, što je slučaj sa klasičnom liposukcijom. BodyTite-om se mogu tretirati stomak, leđa, butine, kolena, potkolenice i ruke. Takođe, tretman je idealan i za korekciju neravnina od prethodno urađene klasične liposukcije.

Operativna tehnika

BodyTite ili radio-frekvantna liposukcija (RF lipo) je sofisticirana procedura kojom se uz pomoć radio-frekventnih talasa topi mast i istovremeno aspirira i izvlači iz organizma mnogo lakše nego kod klasične liposukcije i uz manje trauma po organizam. RF energija topi mast i koaguliše male krvne sudove, zbog čega ima manje modrica u poredjenju sa klasičnom liposukcijom, a proces oporavka je mnogo brži i lakši. Najveća prednost kod korišćenja BodyTite je neverovatna mogućnost kontrakcije, odnosno zatezanja kože, čak do 35 odsto, čime koža, koja bi kod klasične liposukcije ostala da visi - sada postaje zategnuta.

 

 Oporavak

Povratak na uobičajene aktivnosti nakon 5-7 dana. Odmah nakon intervencije pacijentu se navlači steznik (mider) koji bi trebalo nositi bar tri nedelje zbog skupljanja viška kože.

Retke komplikacije

Prolazna pojava modrica, podliva (hematoma), kao i otoka koji se postetpeno povlače do dve nedelje. Mogući su prolazni poremećaji senzibiliteta kože, kao i eventualne manje neravnine, zbog čega se savetuju rana postoperativna masaža i limfna drenaža.

 

NeckTite – liposukcija vrata i nadlaktica

Cilj

Liposukcija vrata, nastavkom NeckTite kao i drugih malih zona na telu, poput kože koja visi na nadlakticama, za koje je ranije jedino rešenje bilo sečenje viška kože.

Operativna tehnika

NeckTite ili radio-frekvantna liposukcija (RF lipo) je sofisticirana procedura kojom se uz pomoć radio-frekventnih talasa topi mast i istovremeno aspirira i izvlači iz organizma. Ujedno zatezanje kože tako da koža ne visi.

Oporavak

Nakon 2-3 dana uklanjanje elastičnog kompresivnog zavoja, kao i povratak na uobičajene aktivnosti.

Retke komplikacije

Prolazna pojava modrica i blagog otoka.

FaceTite

Cilj

Skidanje masnih naslaga sa lica, uz zatezanje kože čime se postiže efekat pravog liftinga.

Operativna tehnika

FaceTite ili radio-frekvantna liposukcija (RF lipo) je sofisticirana procedura kojom se uz pomoć radio-frekventnih talasa topi mast i istovremeno aspirira i izvlači iz organizma. Ujedno zatezanje kože tako da koža ne visi.

Oporavak

Nakon 2-3 dana uklanjanje elastičnog kompresivnog zavoja, kao i povratak na uobičajene aktivnosti.

Retke komplikacije

Prolazna pojava modrica i blagog otoka.

Ginekomastija sa BodyTite aparatom

Cilj

Smanjivanje muških dojki zbog uvećanog žlezdanog ili masnog tkiva.

Operativna tehnika

BodyTite ili radio-frekvantna liposukcija (RF lipo) je sofisticirana procedura kojom se uz pomoć radio-frekventnih talasa topi mast i istovremeno aspirira i izvlači iz organizma mnogo lakše nego kod klasične liposukcije i uz manje trauma po organizam. RF energija topi mast i koaguliše male krvne sudove, zbog čega nema modrica posle intervencije, a proces oporavka je mnogo brži i lakši. Najveća prednost kod korišćenja BodyTite je neverovatna mogućnost kontrakcije, odnosno zatezanja kože, čak do 35 odsto, čime koža, koja bi kod klasične liposukcije ostala da visi - sada postaje zategnuta.

Trajanje procedure i anestezija

Operacija se izvodi u opštoj anesteziji i traje od oko 1 čas.

Oporavak
Drenovi se uklanjaju nakon 24 časa, a konac nakon dve nedelje. Kompresivni elastični zavoj nosi se nekoliko dana.

Retke komplikacije

Otok, krvni podlivi i produženo stvaranje seroma.

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”