Šta je liposukcija i kome je namenjena?

Šta je liposukcija i kome je namenjena?

Verujemo da ne postoji osoba savršenog tela koja baš ništa ne bi promenila na njemu. Ma koliko da vodimo računa o pravilnoj ishrani, unosu vode u organizam, treniramo da bismo bili u kondiciji i korigovali figuru, okrećemo se i akupunkturi i masažama, koristimo najsavremenije kozmetičke proizvode, ali uvek se nađe taj problematičan deo tela gde se nagomilane masne naslage ne mogu ukloniti prirodnim putem! U tim slučajevima jedina opcija koja nam preostaje jeste estetska hirurgija koja pruža različite tretmane za brzo oblikovanje i zatezanje tela.

Kao jedna od najčešćih i najpopularnijih intervencija za fino oblikovanje i zatezanje tela pominje se liposukcija, koja se još naziva i liposkulptura tela. Dakle, kada zakažu sve dijete i metode koje ste primenjivali da biste se oslobodile masnih naslaga sa stomaka, bokova, bedara, zadnjice, nadlaktica, podlaktica i drugih delova tela – liposkulptura predstavlja savršeno rešenje! Takođe, ukoliko spadate u osobe koje žele na brz način, bez mnogo truda i energije, da postignu oblikovanje i zatezanje tela po sopstvenim merilima, estetska hirurgija pružiće vam sigurne metode za izgled kakav ste oduvek želeli!

Lipuskulptura tela - ko je idealan kandidat za ovakvu hiruršku intervenciju?

Kada je u pitanju estetska hirurgija, postoje različiti tretmani za uklanjanje masnih naslaga, ali znajte da liposukcijom neće moći da se rešite problema gojaznosti odnosno prekomerne težine. Liposkulptura tela je idealno rešenje za osobe koje imaju stabilnu kilažu, ali su na pojedinim delovima tela uočljive određene masne naslage, pa želite preoblikovanje i zatezanje tela hirurškim putem. Najčešći delovi tela na kojima se radi liposkulptura su bedra, butine, kukovi, zadnjica, kolena, nadlaktice, potkolenice, članci na nogama, stomak, leđa, mada je ovim putem moguće izvršiti isisavanje masnih naslaga i na svim drugim delovima tela.

Iako ne postoji ograničenje u smislu regija na kojima je moguće uraditi liposukciju, ono što jeste ograničeno je količina masnih naslaga koja se može ukloniti, a iznosi oko 5kg. Liposkulptura se može koristiti i za smanjenje grudi, ali se njom ne možete rešiti celulita, strija, opuštene kože i drugih deformiteta na koži. Estetska hirurgija za ovakvu vrstu problema pruža drugačije tretmane, a liposukcija služi isključivo za blago korigovanje i zatezanje tela žena i muškaraca.

Pre nego što se odlučite na ovaj korak, važno je da vaše opšte zdravstveno stanje bude dobro i telesna masa stabilna, a idealan kandidat za liposukciju je osoba koja ima 5 do 10 kg viška i koja ima 25 do 45 godina, jer je koža tada još uvek elastična i ima najbolje mogućnosti za oporavak, te je zatezanje tela tada najefikasnije. Takođe, ukoliko ste planirali da izvršite i neke druge korekcije kao što je zatezanje stomaka, povećanje usana, jagodica, zadnjice, grudi, podmlađivanje lica i slično – znajte da se liposkulptura može kombinovati sa ovim procedurama. Naše masno tkivo bogato je faktorima rasta i matičnim ćelijama, te predstavlja pogodan materijal za lifting lica, otklanjanje bora, kao i za popunjavanje delova tela na kojima je to potrebno za postizanje skladnog i savršenog izgleda!

Kako se izvodi postupak liposukcije i koliko traje oporavak?

Liposkulptura spada u minimalno invazivne procedure, s obzirom da se u toku postupka prave male ubodne rupice na koži kroz koje se uvlače kanile - šuplje cevčice koje predstavljaju posebne instrumente za vađenje potkožnog masnog tkiva. Kanile su različitih oblika i veličina, variraju od 2-6 mm, te se na taj način ravnomerno izvlači sva neophodna mast iz različitih slojeva kože. Ova procedura može biti olakšana prethodnom infiltracijom odnosno ubacivanjem fiziološkog rastvora sa adrenalinom ili se razbijanje masnog tkiva može uraditi radiotalasima.

Liposkulptura može da potraje između jednog i pet sati, što zavisi od regije koju je potrebno obuhvati. Naša klinika za estetsku hirurgiju procedure najčešće sprovodi u opštoj anesteziji, mada ovo zavisi od različitih faktora. Što se tiče oporavka, nakon intervencije potrebno je da bar tri nedelje pacijenti nose steznik tj. mider koji ima veliku ulogu u skupljanju viška kože i bitan je za zatezanje tela. Povratak svakodnevnim životnim aktivnostima moguć je posle 5 do 7 dana, ali ovo zavisi i od same osobe - njenih godina, životnih aktivnosti i drugih faktora.

Kada je estetska hirurgija u pitanju, pa i intervencije kakva je liposkulptura, vrlo je važno držati se saveta i uputstava lekara pre i posle operacije, kako biste što lakše podneli samu intervenciju, brže se oporavili i eventualne komplikacije sveli na minimum!

Mi smo se potrudili da svojim pacijentima, osim vrhunske usluge, pružimo i udoban smeštaj. Ukoliko je potrebno, naša klinika za estetsku hirurgiju pruža vam mogućnost oporavka u bolnici. Nalazimo se u centru Beograda, na luksuznom prostoru od 400 m² gde vam je omogućena potpuna privatnost i komfor! Svaka soba za oporavak opremljena je televizorom, telefonskom linijom i kupatilom, a higijena je na visokom nivou! Dostupna vam je i Wi-fi konekcija, časopisi, dnevne novine,…

Naša klinika za estetsku hirurgiju obezbedila je svojim pacijentima hranu koja je prilagođena boravku i brzom oporavku pacijenata, te drugo unošenje hrane i pića nije dozvoljeno. Svu brigu i odgovornost tokom boravka na našoj klinici preuzima lekar i tim profesionalaca koji o pacijantima brine 24h. Veliku pažnju posvećujemo sigurnosti pacijenata, te svaki krevet ima dugme, čijim pritiskom možete pozvati medicinsku sestru. Takođe, u svakom trenutku možete se informisati o operaciji, postoperativnom postupku i drugim specifičnostima. Više detalja možete videti klikom ovde.

Povezani tekstovi
  • Skinite umor sa lica i rešite se spuštenih kapaka zauvek

    Jedan od najčešćih uzroka zbog kojih nastaju spušteni kapci jeste gubljenje elastičnosti i kolagena kože oko očiju. Ovo je ustvari prirodan proces koji se dešava usled starenja, a deo kože oko očiju jedan je od najosetljivijih, jer je na ovom mestu koža najtanja. U bolnici "Colić", podmladjivanje lica i operacija kapaka radi se uglavnom hirurškim putem, kako biste postigli najbrže i najefikasnije rezultate!... vidi više

  • Spušteni kapci – brzo i lako rešenje

    Estetska hirurgija koja se obavlja na različitim delovima lica je važan segment u okviru plastične hirurgije, jer ovakvim operacijama možemo svoj izgled znatno da ulepšamo, podmladimo, te otklonimo brzo, efikasno i lako znakove starenja kao što su bore i spusteni kapci, kao i asimetričnosti, nepravilnosti i sve drugo što smatramo za nedostatke na sopstvenom licu!... vidi više

  • BodyTite aparat - vaš saveznik do savršenog tela

    Višak kilograma često zna da nam predstavlja problem, bilo da je reč o naslednom faktoru, godinama ili manjku fizičke aktivnosti. Zato danas oblikovanje tela predstavlja jedan od najvažnijih segmenata kada je reč o lepoti. I dok su tretmani za mršavljenje danas brojni i ne manje uspešni, estetska hirurgija otišla je korak dalje nudeći nam revolucionarno rešenje uz koje nećemo morati da se u potpunosti odreknemo svih zadovoljstava. Otkrijte BodyTite aparat i saznajte kako vas može odvesti putem do savršenog tela koje ste oduvek želeli.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”