Transplantacija kose kao eliksir mladosti

Transplantacija kose kao eliksir mladosti

Gubitak kose je estetski problem koji često pogađa muškarce i žene srednjih godina. Na žalost, postoje studije koje pokazuju da se prag godina, kada je u pitanju gubiak kose, u poslednjim decenijama sve više približava takozvanom mladelačkom dobu. Tako sve češće viđamo momke koji su tek zakoračili u treću deceniju, a već imaju izraziti problem sa gubitkom kose. Genetske predispozicije, stres, neadekvatna nega, hormonalni disbalans, starenje, sve to predstavlja moguće uzročnike ovog problema. Saznanje da ostajemo bez kose kod mnogih pripadnika jačeg pola izaziva veliko nezadovoljstvo, nesigurnost, pa i nostalgiju za danima kada nam je kosa bila gusta, lepa, zdrava. Može se reći da je lepa i zdrava kosa postala svojevrsni simbol mladosti i lepote.

Srećom, i u ovakvim slučajevima estetska hirurgija nudi rešenje. Jedno koje se nameće kao najdominantnije i najučinkovitije jeste presadjivanje kose. Naime, postoje brojni uzroci opadanja kose, poput alopecije, kojima je transplantacija jedino rešenje. Međutim, usled brojnih mogućih uzroka opadanja kose, i estetska hirurgija je razvila brojne metode kojima se problem može tretirati, gde su neke od njih meziterapija, PRP terapija, i brojne druge. Zbog toga će pre svakog zahvata klijent uraditi lekarski prergled i konsultacije sa izabranim hirurgom, kako bi se uspostavila tačna dijagnoza, kao i najadekvatnija metoda kojojm će problem biti rešen.

Revolucija u trasnplataciji kose – FUE metoda

Estetska hirurgija poznaje brojne načine da se pospeši rast i volumen kose koja je u opadanju. Međutim, strategija koja definitivno daje najbolje rezultate, i koju je klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić dovela do savršenstva, je presađivanje kose, i to takozvanom FUE metodom. Pojednostavljeno, ova metoda podrazumeva presađivanje kose sa regije na kojoj je najviše ima (što je u najvećem broju slučajeva regija temena) na problematično mesto zahvaćeno opadanjem. To se izvodi tako što se svaka folikularna jedinica, koja se drugačije naziva graf ili transplantat, presađuje pojedinačno. Da pojasnimo, folikularna jedinica predstavlja jednu ili nekoliko dlaka sa pripadajućim malim mišićem, žlezdama, krvnim sudovima i zaštitnim masnim tkivom.

Presađivanje kose – korak po korak

Prvi korak jeste vađenje transplantata sa davajuće regije specijalnim mikronožićem koji ne ostavlja ožiljke nakon tretmana. Nakon toga folikularne jedinice se čuvaju u specijalnom rastvoru do trenutka kada će biti presađene. Za to vreme hirurg na željenoj regiji mikro sečivima pravi rupice u koje će se presaditi folikularne jedinice. Tom prilikom on vodi računa o položaju rupica, prateći prirodana rast kose, budući da rezultat transplantacije treba da bude takav da se presađena kosa izgledom savršeno uklopi u kosu koja već postoji na datoj regiji.

Presadjivanje kose FUE metodom za poslednji korak ima usađivanje grafova u napravljene rupice, nakon čega se klijentu na tretiranim regijama stavljaju antibiotska mast i gaza.

Nakon urađene transplantacije pacijent se istog dana otpušta kući. Zavoj se uklanja već sutradan, gde se u danim nakon zahvata podrazumeva spavanje na leđima, odnosno na davajučoj regiji.

Transplantacija kose - cena prati kvalitet

Kada je u pitanju transplantacija kose, cena jeste bitna kategorija. Faktori koji utiču na formiranje cene jesu stepen opadanja kose, veličina regije na kojoj je kosa opala, kao i tehnika koja se koristi za presađivanje. Na konačnu cenu u najvećoj meri utiče broj graftova koji se presađuju. Isto tako, klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić u ponudi ima i brojne metode koje se mogu primeniti nakon presađivanja, kako bi dodatno pospešile rast kose, poput mezoterapije kose i PRP terapije, što dodatno utiče na formiranje cene.

Iako estetska hirurgija ima za prvi i osnovni cilj lepotu i zadovoljstvo ljudi koji se njoj podvrgnu, vrlo je važno obratiti pažnju i na zdravstveni aspekt. Zato, kada se radi transplantacija kose, cena se formira nakon pregleda hirurga i nakon detaljnih konsultacija sa njim. Važno je napraviti temeljan plan, i odabrati pravu metodu, koji će objediniti želje klijenta sa mogućnostima. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić poseduje tim akreditovanih i posvećenih hirurga čija je glavna misija ostvarenja ciljeva klijenata. Usudite se da zamislite želju. Mi smo tu da je ostvarimo.

 

Povezani tekstovi
  • U kojim slučajevima se leči gojaznost i na koji način

    Gojaznost se smatra bolešću modernog doba i ona može uslediti iz više razloga. Najčešći uzroci gojaznosti jesu nepravilna ishrana, manjak fizičke aktivnosti, ali i genetske predispozicije. Pod gojaznošću se smatra prekomerna telesna težina u odnosu na telesnu visinu. U zavisnosti od nastanka gojaznosti možemo razlikovati dva tipa: hiperplastična (povećan broj masnih ćelija samo u doba razvoja kao što je pubertet) i hipertrofična gojaznost koja podrazumeva povećan volumen masnih ćelija i nastaje u zrelom dobu.... vidi više

  • Šta je liposukcija i kome je namenjena?

    Verujemo da ne postoji osoba savršenog tela koja baš ništa ne bi promenila na njemu. Ma koliko da vodimo računa o pravilnoj ishrani, unosu vode u organizam, treniramo da bismo bili u kondiciji i korigovali figuru, okrećemo se i akupunkturi i masažama, koristimo najsavremenije kozmetičke proizvode, ali uvek se nađe taj problematičan deo tela gde se nagomilane masne naslage ne mogu ukloniti prirodnim putem! U tim slučajevima jedina opcija koja nam preostaje jeste estetska hirurgija koja pruža različite tretmane za brzo oblikovanje i zatezanje tela.... vidi više

  • Uzroci raka dojke - Da li ste vi rizična grupa?

    Oktobar, „ružičasti“ mesec, vreme je godine kada sa svih strana možemo čuti apele i poziva na odgovorno ponašanje svih dama prema sebi i odlazak na redovne preglede kao najboljeg načina u prevenciji raka dojke. Ovaj karcinom je „ozloglašen“ sa razlogom, u pitanju je najčešći oblik tumora kod žena. Srećom, mnoge žene se mogu izboriti sa ovim problemom ukoliko se on na vreme prepozna i tretira. Međutim, koje dame bi trebalo posebno da obrate pažnju na svoje zdravlje i ovaj problem? ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”