Sve što treba da znate o uvećanju zadnjice

Sve što treba da znate o uvećanju zadnjice

Augmentacija grudi dugo vremena bila je najveća zvezda na polju estetske hirurgije. Prva i jedina asocijacija na implante.  Zahvaljujući njoj, različite estetske operacije su dobile na popularnosti i prevaziđene su brojne stigme koje su se vezivale za njih. Zato danas uopšte ne čudi kada se neko koga i sami poznajemo odluči na uvećanje grudi, listova ili nečeg trećeg kako bi učinili svoj izgled atraktivnijim, korigovali nesavršenosti i bili zadovoljni svojim konturama.

Iako su prve operacije uvećanja zadnjice implantima izvedene još pre pola veka, broj zahvata značajan porast i popularizaciju doživljava u poslednjoj deceniji zahvaljujući novim standardima lepote i brojnim primerima gde je zategnuta, savršeno oblikovana i podignuta zadnjica postala zaštitni znak poznatih širom sveta. Dugo je jedina alternativa za tako nešto bila pokušavanje redovnim i upornim vežbanjem koje ima svoje limite. Napretkom estetske hirurgije ovakve proporcije postale su dostupne gotovo svima, a ne samo neostvarivi san.

Baš iz tog razloga danas sve ključne detalje vezane za ovaj sve traženiji zahvat, što kod žena, što muškaraca, smo se potrudili da vam pružimo kako biste na jednom mestu mogli da imate informacije iz prve ruke i otklonite sve nedoumice koje imate.

Koje operativne tehnike su vam na raspolaganju?

Povećanje zadnjice može se postići na dva načina.

Prvi podrazumeva ubacivanje implanata kroz rez neposredno ispod trtične kosti odakle se na obe strane stavljaju proteze za šta je potrebno između jednog i dva sata u opštoj anesteziji. Sami silikoni poseduju specijalno dizajnirane omotače kako bi bili otporni na velika naprezanja i kako ne bi došlo do neželjenih posledica.

Drugi metod podiže zadnjicu kroz trasnfer masnog tkiva sa jednog dela tela u drugi. Ovo se izvodi liposukcijom određenih regija gde se karakteristično skupljaju masne naslage poput stomaka i bokova, a potom se prikupljeno masno tkivo kroz više etapa precizno i ravnomerno raspoređuje u regiji zadnjice. Brazilski lifting, kako je ovaj zahvat još poznat, sve je popularnji, a često se kombinuje zajedno sa ugradnjom implanata. Zbog kombinovanja različitih zahvata ova metoda traje između dva i tri sata.

Šta je pametnije izabrati?

Sve zavisi šta su naši klijenti definisali kao svoju želju. Nakon toga se, kroz konsultacije sa našim lekarima, određuje opcija ili kombinacija koja će željene rezultate i doneti. Takođe, brojni faktori utiču na ove odluke.

Pre svih, razvijenost glutealnih mišića, položaj masnog tkiva i tonus kože kod svakog pacijenta, pojedinačno. Da li ići sa implantima, kao stranim telom, ili se osloniti na prirodne naslage koje su već u telu? Da li pored uvećanja zadnjice pacijent želi i da reši problem masnih naslaga na stomaku, struku, leđima, u čemu liposukcija može pomoći. Konačno, u zavisnosti od fizičkog stanja svakog pacijenta individualno, procenjuje se i koliko je moguće izvući masnih naslaga za brazilski lifting i da li su one dovoljne za postizanje postavljenih ciljeva ili su za to potrebne i silikonske proteze. Sve ovo se detaljno razmatra i procenjuje zajedno sa doktorima, pre donošenja konačne odluke.

Važno je napomenuti i da se nakon brazilskog liftinga određena količina ubrizganih masti kod svakog pacijenta reapsorbuje i nestane u prvih mesec dana. Zato se često pacijenti odlučuju za implante kao trajno rešenje ili kombinaciju ove dve tehnike koje donose lepu i oblu zadnjicu, kao inicijalni cilj, i rekonturisanu, vitku liniju u drugim regijama čime se postiže atraktivniji izgled tela u celini.

Šta se može očekivati nakon operacije?

Bez obzira na izabranu metodu, pacijenti se uglavnom otpuštaju već narednog dana nakon operacije. Povratak redovnim društvenim aktivnostima moguć je nakon 2 do 3 nedelje tokom kojih pacijenti dolaze redovne nedeljne kontrole ili kontrole po potrebi. Nakon perioda od 6 nedelja, pacijentima se dozvoljava i povratak prethodnim sportskim aktivnostima.

Kao mera opreza, pacijentima se preporučuje izbegavanje sedenja, a ležanje i spavanje preporučuje na boku ili stomaku. Savetuje se i svakodnevno nošenje specijalnog kompresivnog steznika, kako bi se smanjili uticaji potencijalnih rizika na rezultate. Bolove i nelagodnosti koji nastaju usled otoka i podliva dozvoljeno je ublažiti lekovima, a sve neugodnosti se povlače 3 nedelje nakon operacije.

Za koga se odlučiti?

U bolnici Colić, gde brojimo preko 30 stalno zaposlenih članova, okupljamo svetski poznate eksperte estetske hirurgije u različitim granama, pa tako i na ovom polju. Sa preko 3 decenije dugom tradicijom kao prva privatna zdravstvena ustanova u zemlji, ponosni smo na bezbroj uspešno izvedenih operacija i ispunjenih želja naših klijenata. Iza nas je mnogo trendova koji su se pojavili i koje smo među prvima primenili u zemlji i regionu, što važi i za augmentaciju zadnjice. U našoj kući uvek ste dobrodošli i možete računati na posvećenost celog tima koji stoji na vašem raspolaganju. Svaka naša sugestija utemeljena je na ogromnom iskustvu i uvek će biti u interesu naših klijenata i ostvarivanju najboljih mogućih rezultata. Za sva dodatna pitanja naš tim je uvek spreman da sa velikim zadovoljstvom odgovori. Kontaktirajte nas, posetite i donesite odluku kojom ćete konačno i sigurno ispuniti svoje želje.

Povezani tekstovi
  • U kojim slučajevima se leči gojaznost i na koji način

    Gojaznost se smatra bolešću modernog doba i ona može uslediti iz više razloga. Najčešći uzroci gojaznosti jesu nepravilna ishrana, manjak fizičke aktivnosti, ali i genetske predispozicije. Pod gojaznošću se smatra prekomerna telesna težina u odnosu na telesnu visinu. U zavisnosti od nastanka gojaznosti možemo razlikovati dva tipa: hiperplastična (povećan broj masnih ćelija samo u doba razvoja kao što je pubertet) i hipertrofična gojaznost koja podrazumeva povećan volumen masnih ćelija i nastaje u zrelom dobu.... vidi više

  • Promene na dojci – Šta su razlozi za uzbunu?

    Zahvaljujući brojnim kampanjama, podizanju svesti i edukaciji žena o značaju prevencije raka dojke, svake godine sve više dama odlazi na redovne kontrole, ali i samostalno obavlja preglede kako bi se na vreme primetile eventualne promene na dojkama kojih ranije možda nije bilo.... vidi više

  • Najbrži način da se oslobodite viška kilograma

    Postoje mnogi saveti i vežbe za oblikovanje tela, međutim ponekad to nije dovoljno da bismo svoju figuru i izgled doveli do savršenstva. Skidanje sala nije ni malo jednostavna stvar, pogotovo ako se radi o kritičnim regijama kao što su stomak, bedra, bokovi... Otkrijte BodyTite aparat i rešite se viška kilograma brzo i lako.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”