Sve što treba da znate o uvećanju zadnjice

Sve što treba da znate o uvećanju zadnjice

Augmentacija grudi dugo vremena bila je najveća zvezda na polju estetske hirurgije. Prva i jedina asocijacija na implante.  Zahvaljujući njoj, različite estetske operacije su dobile na popularnosti i prevaziđene su brojne stigme koje su se vezivale za njih. Zato danas uopšte ne čudi kada se neko koga i sami poznajemo odluči na uvećanje grudi, listova ili nečeg trećeg kako bi učinili svoj izgled atraktivnijim, korigovali nesavršenosti i bili zadovoljni svojim konturama.

Iako su prve operacije uvećanja zadnjice implantima izvedene još pre pola veka, broj zahvata značajan porast i popularizaciju doživljava u poslednjoj deceniji zahvaljujući novim standardima lepote i brojnim primerima gde je zategnuta, savršeno oblikovana i podignuta zadnjica postala zaštitni znak poznatih širom sveta. Dugo je jedina alternativa za tako nešto bila pokušavanje redovnim i upornim vežbanjem koje ima svoje limite. Napretkom estetske hirurgije ovakve proporcije postale su dostupne gotovo svima, a ne samo neostvarivi san.

Baš iz tog razloga danas sve ključne detalje vezane za ovaj sve traženiji zahvat, što kod žena, što muškaraca, smo se potrudili da vam pružimo kako biste na jednom mestu mogli da imate informacije iz prve ruke i otklonite sve nedoumice koje imate.

Koje operativne tehnike su vam na raspolaganju?

Povećanje zadnjice može se postići na dva načina.

Prvi podrazumeva ubacivanje implanata kroz rez neposredno ispod trtične kosti odakle se na obe strane stavljaju proteze za šta je potrebno između jednog i dva sata u opštoj anesteziji. Sami silikoni poseduju specijalno dizajnirane omotače kako bi bili otporni na velika naprezanja i kako ne bi došlo do neželjenih posledica.

Drugi metod podiže zadnjicu kroz trasnfer masnog tkiva sa jednog dela tela u drugi. Ovo se izvodi liposukcijom određenih regija gde se karakteristično skupljaju masne naslage poput stomaka i bokova, a potom se prikupljeno masno tkivo kroz više etapa precizno i ravnomerno raspoređuje u regiji zadnjice. Brazilski lifting, kako je ovaj zahvat još poznat, sve je popularnji, a često se kombinuje zajedno sa ugradnjom implanata. Zbog kombinovanja različitih zahvata ova metoda traje između dva i tri sata.

Šta je pametnije izabrati?

Sve zavisi šta su naši klijenti definisali kao svoju želju. Nakon toga se, kroz konsultacije sa našim lekarima, određuje opcija ili kombinacija koja će željene rezultate i doneti. Takođe, brojni faktori utiču na ove odluke.

Pre svih, razvijenost glutealnih mišića, položaj masnog tkiva i tonus kože kod svakog pacijenta, pojedinačno. Da li ići sa implantima, kao stranim telom, ili se osloniti na prirodne naslage koje su već u telu? Da li pored uvećanja zadnjice pacijent želi i da reši problem masnih naslaga na stomaku, struku, leđima, u čemu liposukcija može pomoći. Konačno, u zavisnosti od fizičkog stanja svakog pacijenta individualno, procenjuje se i koliko je moguće izvući masnih naslaga za brazilski lifting i da li su one dovoljne za postizanje postavljenih ciljeva ili su za to potrebne i silikonske proteze. Sve ovo se detaljno razmatra i procenjuje zajedno sa doktorima, pre donošenja konačne odluke.

Važno je napomenuti i da se nakon brazilskog liftinga određena količina ubrizganih masti kod svakog pacijenta reapsorbuje i nestane u prvih mesec dana. Zato se često pacijenti odlučuju za implante kao trajno rešenje ili kombinaciju ove dve tehnike koje donose lepu i oblu zadnjicu, kao inicijalni cilj, i rekonturisanu, vitku liniju u drugim regijama čime se postiže atraktivniji izgled tela u celini.

Šta se može očekivati nakon operacije?

Bez obzira na izabranu metodu, pacijenti se uglavnom otpuštaju već narednog dana nakon operacije. Povratak redovnim društvenim aktivnostima moguć je nakon 2 do 3 nedelje tokom kojih pacijenti dolaze redovne nedeljne kontrole ili kontrole po potrebi. Nakon perioda od 6 nedelja, pacijentima se dozvoljava i povratak prethodnim sportskim aktivnostima.

Kao mera opreza, pacijentima se preporučuje izbegavanje sedenja, a ležanje i spavanje preporučuje na boku ili stomaku. Savetuje se i svakodnevno nošenje specijalnog kompresivnog steznika, kako bi se smanjili uticaji potencijalnih rizika na rezultate. Bolove i nelagodnosti koji nastaju usled otoka i podliva dozvoljeno je ublažiti lekovima, a sve neugodnosti se povlače 3 nedelje nakon operacije.

Za koga se odlučiti?

U bolnici Colić, gde brojimo preko 30 stalno zaposlenih članova, okupljamo svetski poznate eksperte estetske hirurgije u različitim granama, pa tako i na ovom polju. Sa preko 3 decenije dugom tradicijom kao prva privatna zdravstvena ustanova u zemlji, ponosni smo na bezbroj uspešno izvedenih operacija i ispunjenih želja naših klijenata. Iza nas je mnogo trendova koji su se pojavili i koje smo među prvima primenili u zemlji i regionu, što važi i za augmentaciju zadnjice. U našoj kući uvek ste dobrodošli i možete računati na posvećenost celog tima koji stoji na vašem raspolaganju. Svaka naša sugestija utemeljena je na ogromnom iskustvu i uvek će biti u interesu naših klijenata i ostvarivanju najboljih mogućih rezultata. Za sva dodatna pitanja naš tim je uvek spreman da sa velikim zadovoljstvom odgovori. Kontaktirajte nas, posetite i donesite odluku kojom ćete konačno i sigurno ispuniti svoje želje.

Povezani tekstovi
  • Balon za mršavljenje – gubljenje kilograma bez operacije

    Gojaznost se najčešće javlja kod osoba koje nemaju dovoljno fizičke aktivnosti, a s druge strane imaju naviku za prekomernim konzumiranjem hrane, mada se sa gojaznošću susreću i osobe koje imaju hormonske poremećaje i poremećaje metabolizma usled gomilanja masnih naslaga u potkožnom tkivu i oko unutrašnjih organa. Ovi poremećaji dovode čak i do ogromne prekomerne težine, te je kod umereno i veoma gojaznih pacijenata neophodno sprovesti terapiju za lečenje gojaznosti.... vidi više

  • Abdominoplastika ili liposukcija – koja procedura je za vas?

    Borba za postizanje vitkog i zategnutog stomaka predstavlja jedan od najčešćih izazova sa kojima se suočavaju kako žene, tako i muškarci. Da stvar bude još komplikovanija, sa godinama ovaj cilj postaje još teži za ostvariti. Kako se masne naslage raspoređuju u našem organizmu vrlo je individualna stvar i na nju utiče čitav niz faktora – starost, pol, genetika i često stil života. Kod žena, menopauza može dovesti do pojave viška masnih naslaga oko struka, jer nivo hormona takođe ima značajan uticaj na to kako naše telo raspoređuje masti.... vidi više

  • Prilika za lepotu #LETO2020

    Leto 2020. je drugačije od bilo kog leta ranije. Zbog svega što nas je proteklih meseci zadesilo tokom pandemije covid virusa osećamo se zbunjeno, limitirano i u raskoraku između ličnih želja i objektivnih mogućnosti. Svi naši planovi vezani za plaže nekih lepih mora i egzotičnih destinacija, obilazak novih gradova, susreti sa prijateljima koji žive na drugim geografskim širinama su odloženi za neka zdravija i sigurnija vremena. Ipak moguće je da se i na ove okolnosti gleda iz drugačije perspektive. Možda nemamo leto po našoj želji, ali možemo da kreiramo lepotu po svojoj meri. Možemo da iskoristimo ove okolnosti koje su iste za sve i pretvorimo ih u samo naše prednosti. ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”