Hijaluronski fileri – Sve što je potrebno da znaš!

Hijaluronski fileri – Sve što je potrebno da znaš!

Ukoliko ste se upustili u pretragu interneta u potrazi za rešenjima protiv znakova starenja kože, velika je šansa da su hijaluronski fileri bili jedan od najčešćih rezultata. Iako je ranije, pa i danas, njihova osnovna uloga bila  korekcija bora i finih linija, zahvaljujući svojoj raznovrsnoj primeni i efikasnosti, fileri su sve popularnija estetska procedura za ispravljanje i poboljšanje kontura lica, povećanje usana i poboljšanje tonusa, teksture i hidriranosti kože.

Ono što se podrazumeva pod efektima korišćenja filera i šta se od njih može očekivati svima je manje-više poznato, ali ono što podrazumeva sama procedura jesu često nepoznanica i mesto na kom se može doći do brojnih netačnih i pogrešnih informacija. Zato smo za vas pripremili pregled najčeših pitanja i nedoumica vezanih za ovaj tretman.

Šta su hijaluronski fileri?

Fileri za lice predstavljaju male doze gela. Kada pričamo o hijaluronskim filerima, kao što mu i ime kaže, gel u sebi sadrži hijaluron, koji se prirodno nalazi u našoj koži. Zahvaljujući svojoj izuzetnoj sposobnosti da čuva hidriranost, hijaluron je odgovoran za jedar i svež izgled. Fileri se stoga primenjuju na svim delovima lica, u predelu očiju, obraza, usana i vilice, a sve češće i direktno u same usne. Takođe, sve popularnija je i primena u predelu dekoltea, vrata i ruku za podmlađivanje kože na tim mestima.

Za šta se upotrebljavaju fileri?

Fileri u osnovi vraćaju izgubljeni volumen na licu i na taj način vraća prethodni, mlađi izgled i briše fine linije i duboke bore. Nakon ubrizgavanja, hijaluron se integriše sa kožom i privlači molekule vode čime se popunjava tkivo. Zašto je ovo važno? Sa godinama, naš organizam gubi sposobnost kolagena i elastina, vrlo važnih u doprinosu mladalačkog izgleda. Hijaluron doprinosi da se nadomesti ovaj nedostatak, ali i podstiče stvaranje novog kolagena i elastina, čime se postiže zadržavanje prirodnog izgleda lica i željenih kontura. Fileri, u suštini, predstavljaju efikasan nehirurški lifting.

Koliko traje efekat filera?

Rezultati filera za lice su individualni i zavise, pre svega, od gustine korišćenog hijalurona i reakcije našeg tela na tretman. U opštem smislu, možemo reći da je trajnost filera između 6 mesec i 2 godine. Nakon prvog korišćenja, hijaluronski fileri se mogu svakih godinu dana dopunjavati, a svaki sledeći tretman je dugotrajniji.

Da li bole i imaju li neželjene efekte?

Iako se za ubrizgavanje filera koriste male, tanke iglice kako bi se pristupilo željenim regijama, procedura je potpuno bezbolna zahvaljujući korišćenju anestetičke kreme pre samog tretmana. Nakon procedure moguća je pojava blagog crvenila ili otoka u regiji koja je tretirana. Dok se pozitivni efekat tretmana vidi odmah, crvenilo nestaje već nakon nekoliko sati, a za potpune rezultate je potrebno sačekati 2 nedelje. Moguće su i brojne druge negativne pojave, ali se one najčešće tiču nestručnog izvođenja samog tretmana i mogu imati dalekosežne posledice.

Da li postoje druge vrste filera?

Fileri mogu biti različitog sastava, ipak, najčešće se koriste fileri za lice na bazi hijalurona. Razlog za ne toliko široku primenu drugih vrsta filera jeste činjenica što se njihovi učinci nepovratni. Hijaluron je sastojak koji se prirodno nalazi u našem organizmu i vremenom se razgrađuje, što mu daje odlučujuću prednost u odnosu na sve druge opcije.

Koja je razlika između botoksa i filera?

Botoks i fileri imaju isti, krajnji rezultat u borbi protiv znakova starenja, ali između njih postoji značajna razlika. Botoks stopira kontrakciju mišića zaslužnih za mimične bore, dok hijaluronski fileri popunjavaju prostor ispod bora ispravljajući ih na taj način.

Koliko hijalurona je potrebno?

Kada su u pitanju fileri za lice, manje je obično više. Njihova primena treba da bude suptilna i prirodna kada je u pitanju korekcija bora, podmlađivanje izgleda i povećanje usana, a ukoliko se procedura obavi kvalitetnu i profesionalno, rezultati su uvek takvi. Hijaluronska kiselina postaje deo naše kože i njene prirodne građe, što obično traje oko mesec dana. U svakom momentu je moguće dodati još filera, stoga ne treba preterivati, jer uvek ima prostora za dodatne korekcije.

Gde obaviti tretman hijaluronskim filerima?

Iako su sada ova i slične procedure dostupne gotovo na svakom ćošku, ni slučajno ne bi trebalo uzimati u obzir tretmane ove vrste koje se obavljaju u kozmetičkim ili sličnim objektima. Nažalost, sve veći broj ljudi, bez stručnog znanja, odlučuje se da pruža ove usluge, a u takvim okolnostima šanse za greške i ozbiljnije posledice značajno rastu. Za potpune i potpuno sigurne rezultate potrebno je izuzetno poznavanje anatomije lice, mesta gde se nalaze nervi, krvni sudovi i druge opasne tačke kod korekcija bora i povećanja usana. Nepoznavanje ovih izazova i nepažnja mogu dovesti do neželjenih posledica, ponekad i vrlo ozbiljnih. Takođe, važno je voditi računa i o samom kvalitetu hijaluronskih filera, kao i o znanju osobe koja tretman izvodi.

U bolnici Colić koristimo Restylane filere najnovije generacije, a tretmani se izvode u ambulanti i od strane našeg osoblja iza kog su višegodišnje iskustvo i dokazani rezultati u izvođenju ovih i brojnih drugih procedura. Cena uvek igra važnu ulogu, ali kao što želite najbolje za svoje lice, onda treba izabrati i najbolje da vam to i pruže!

Ukoliko imate bilo kakve pitanja ili dodatne nedoumice u vezi ovih i sličnih tretmana u ponudi naše bolnice, budite slobodni da kontaktirate naš tim koji će vam sa velikim zadovoljstvom biti na raspolaganju.

Povezani tekstovi
  • 5 neinvazivnih antiage tretmana koji vraćaju mladalački izgled!

    Kada se male bore oko očiju i usana prodube, kada par staračkih pega postane grupa promena, koža polako izgubi svoju elastičnost i jedro lice zameni umoran izraz bez obzira koliki osmeh bio, znakove starenja je teško ignorisati. U prošlosti nije postojalo mnogo efikasnih načina da se kazaljka vrati unazad, a gotovo svi su uključivali hiruršku intervenciju. Za mnoge usled straha i rizika po zdravlje koji dolaze sa operacijom, čak i ove malobrojne procedure nisu bile opcija.... vidi više

  • Face lifting – podmladjivanje lica najsavremenijim tehnikama

    Proces starenja je neizbežan i sa njim će se svako od nas kad tad susresti – neki čak i pre nego što bi to rekle godine, neki i dosta kasnije tokom života. Na starenje utiču brojni faktori među kojima su ne samo nasledni faktor i prirodne karakteristike kože, već i sam stil i način života, boravak u zagađenim sredinama, izloženost suncu i drugim spoljašnjim uticajima... Organ koji je najpodložniji promeni usled svih ovih faktora jeste koža, a posebno je na udaru koža lica i vrata, te su na njoj tragovi života i vremena najprimetniji. ... vidi više

  • Šta je liposukcija i kome je namenjena?

    Verujemo da ne postoji osoba savršenog tela koja baš ništa ne bi promenila na njemu. Ma koliko da vodimo računa o pravilnoj ishrani, unosu vode u organizam, treniramo da bismo bili u kondiciji i korigovali figuru, okrećemo se i akupunkturi i masažama, koristimo najsavremenije kozmetičke proizvode, ali uvek se nađe taj problematičan deo tela gde se nagomilane masne naslage ne mogu ukloniti prirodnim putem! U tim slučajevima jedina opcija koja nam preostaje jeste estetska hirurgija koja pruža različite tretmane za brzo oblikovanje i zatezanje tela.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”