5 neinvazivnih antiage tretmana koji vraćaju mladalački izgled!

5 neinvazivnih antiage tretmana koji vraćaju mladalački izgled!

Kada se male bore oko očiju i usana prodube, kada par staračkih pega postane grupa promena, koža polako izgubi svoju elastičnost i jedro lice zameni umoran izraz bez obzira koliki osmeh bio, znakove starenja je teško ignorisati. U prošlosti nije postojalo mnogo efikasnih načina da se kazaljka vrati unazad, a gotovo svi su uključivali hiruršku intervenciju. Za mnoge usled straha i rizika po zdravlje koji dolaze sa operacijom, čak i ove malobrojne procedure nisu bile opcija.

Danas, zahvaljujući napretku tehnologije i tehnika, efekti starenja se mogu ublažiti brojnim nehirurškim, kozmetičkim postupcima. Ukoliko ste na licu primetili nedostatke koji vam zadaju glavobolje, ali oklevate da se podvrgnete operaciji, na raspolaganju vam stoji širok spektar nehirurških antiage tretmana. Pored toga što donose instant rezultate, njihova prednost su, svakako, cena i niži faktor rizika. Broj pacijenata koji se odlučuje za neinvazivne procedure, ali i broj procedura na raspolaganju svaki dan je sve veći. Stoga, ukoliko tražite brzo i efektno unapređenje vašeg izgleda, za vas smo pripremili pregled 5 najpopularnijih antiage tretmana za vraćanje prethodnog mladalačkog izgleda i vašeg zadovoljstva.

1.  Botoks

Iako je u osnovi reč o toksinu, botoks koji se koristi u estetske, ali i druge medicinske svrhe je potpuno bezbedan, u slabim koncentracijama, što ga čini potpuno bezbednom metodom, pokazano kako u teoriji, tako i u praksi. U pitanju je jedan od najpopularnijih antiage tretmana u svetu i kod nas i gotovo da nema osobe koja nije čula za botoks. Svoje uspehe botoks duguje sposobnosti da u malim dozama blokira kontrakcije mišića zaslužnih za mimične bore. Ovim tretmanom gotovo momentalno se odstranjuju problemi iz tretirane regije, a kada proceduru izvodi edukovan i iskusan lekar, rezultat je prirodan, dugotrajan podmlađen izgled lica.

2.  Hijaluronski fileri

Fileri su bazirani na hijaluronu, prirodnoj supstanci koja se može pronaći u našem organizmu i vrlo važnoj za očuvanje hidriranosti kože i održavanje njenog tonusa. Istovremeno su i odlična preventivna i korektivna antiage mera, pogodna za sve generacije! Hijaluronski fileri, čija je osnovna uloga korekcija bora, pronašli su i brojna druga polja primene: za uvećanje usana, poboljšanje tena, konturisanja lica i tretiranje dehidrirane kože. Hijaluronski fileri čine kožu hidriranom, elastičnom i čvrstom zahvaljujući čemu će lice ponovo imati mladalačku svežinu. U zavisnosti od regije na kojoj se primenjuju i tipa kože, fileri imaju efekat između 6 meseci i 2 godine, a već nakon prve primene značajno se usporava proces starenja kože u budućnosti.

3.  PRP tretman

Za ovaj tretman vezano je puno čudnih imena, ali njegovu suštinu je najbolje opisati kao postupak podmlađivanja plazmom. U pitanju je najprirodniji i najbezbedniji postupak za regeneraciju kože i vraćanje njenog prethodnog volumena i elastičnosti. Kako se za postupak koriste trombociti samog pacijenta, bez ikakvih dodatnih materija, šanse za alergijske reakcije i druge neželjene efekte su potpuno eliminisane. Trombociti su zaslužni za rast novih ćelija na mestima na koja se ubrizgavaju, a podstiču i proizvodnju kolagena i elastina koji su vrlo važni za mladalački izgled lica. Pored lica, trombocitima se mogu tretirati i vrat, dekolte, ruke, kosa i brojni drugi delovi tela, što PRP metodu čini vrlo poželjnom i popularnom metodom. Kao rezultat PRP tretmana dobija se mekana, sjajna i podmlađena koža koja svojim izgledom donosi novu dimenziju odmornog i osveženog izgleda.

4.  Mezoterapija

U pitanju je prirodan, neinvazivan antiage metod podmlađivanja kože tokom kojeg se u srednji sloj kože ubrizgavaju mezoterapijski kokteli sačinjeni od hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i antioksidanata kojima se podstiče metabolizam ćelija i podmlađivanje kože. Zahvaljujući lokalnim anestetičkim kremama, procedura je bezbolna i vrlo kratka. Već nakon nekoliko tretmana, koža postaje glatka i hidrirana, bez finih linija, a postiže se i korekcija bora. Efekat je takođe i dugotrajan, a posebno se preporučuje osobama sa suvom kožom ili kožom sklonijoj pojavi bora.

5.  Hemijski piling

Hemisjki piling je postupak u kome se rastvor specijalno formulisane kiseline nanosi na lice, vrat, šake, leđa. Ovom fantastičnom procedurom se odstranjuju prvi slojevi kože sačinjenih od mrtvih ćelija. Otklanjanjem ovih slojeva, nove ćelije formiraju novi, glađi i svežiji površinski sloj, sa značajno manje vidljivih nesavršenosti. Svoju popularnost su stekli zahvaljujući uspešnosti u brisanju finih linija, korekcija bora, sunčevih pega, ožiljaka i lečenju akni. Ovi tretmani ne zahtevaju nikakav poseban i zahtevan oporavak, ali se preporučuje intenzivnija nega lica i izbegavanje direktnoj sunčevoj svetlosti neko vreme nakon izvođenja.

Iako bolnica Colić važi za najbolje mesto za estetsku i korektivnu hirurgiju u našoj zemlji, kod nas možete pronaći i brojne druge, neinvazivne tretmane. Zahvaljujući konstantnom praćenju svetskih trendova u ovoj oblasti, a, često, i njihova pionirska primena u Srbiji baš kod nas, lekare bolnice Colić i drugo osoblje krasi izuzetno iskustvo i profesionalnost u primeni ovih metoda. Zato izaberite tim koji zna šta radi, a ukoliko imate bilo kakva pitanja ili dodatne nedoumice u vezi pomenutih ili drugih tretmana iz naše široke palete usluga, budite slobodni da nas kontaktirate, a nama će biti veliko zadovoljstvo da vam odgovorimo.

Povezani tekstovi
  • Sve što treba da znate o uvećanju zadnjice

    Augmentacija grudi dugo vremena bila je najveća zvezda na polju estetske hirurgije. Prva i jedina asocijacija na implante. Zahvaljujući njoj, različite estetske operacije su dobile na popularnosti i prevaziđene su brojne stigme koje su se vezivale za njih. Zato danas uopšte ne čudi kada se neko koga i sami poznajemo odluči na uvećanje grudi, listova ili nečeg trećeg kako bi učinili svoj izgled atraktivnijim, korigovali nesavršenosti i bili zadovoljni svojim konturama.... vidi više

  • Koje procedure vam stoje na raspolaganju za podmlađivanje lica?

    Starenje predstavlja potpuno prirodni proces i bez obzira da li nam je do toga stalo ili ne, pre ili kasnije, znakovi godina koje su iza nas će se pojaviti na koži. Nažalost, neizbežna je pojava finih linija i bora oko očiju i usana, pega, ožiljaka ili gubitka tonusa kože, što za posledicu ima da naše lice izgleda starije nego što želimo. U prošlosti postojalo je svega nekoliko opcija za vraćanje sata unazad i uglavnom su se svodile na invanzivne procedure. Danas možemo čuti za novu opciju gotovo svakog dana, a estetska hirurgija lica širok je pojam koji obuhvata ogroman broj kako hirurških, tako i neinvazivnih metoda uz pomoć kojih se znakovi starenja mogu eliminisati i u manjoj ili većoj meri licu vratiti jedar i mladolik izgled.... vidi više

  • Najefikasnije tehnike podmlađivanja lica

    Svi mi želimo dugovečan mladalački izgled lica i tela, ali sve dok se ne pojave prvi znaci starenja poput bora i opuštene kože – ne razišljamo mnogo o svom načinu života i kako on utiče na našu kožu, kao i proces njenog starenja koji može biti i ubrzan usled određenih faktora. S druge strane starenje je prirodan proces koji, ma koliko želimo, ne možemo zaustaviti! Srećom, postoje brojne tehnike za podmladjivanje lica, kao i kozmetički preparati kojima možete odložiti starenje!... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”