Top 5 mitova o plastičnoj hirurgiji!

Top 5 mitova o plastičnoj hirurgiji!

Mnogi klišei i stereotipi su neodvojivi od, na prvi pogled, glamuroznog sveta plastične hirurgije. Zapravo, radi se o grani medicine, kao i svakoj drugoj, u kojoj stručnjaci, umešni hirurzi i lekari pružaju raznovrsna rešenja za sve delove tela, od glave do pete.

U doba savremene tehnologije i interneta, deluje da nam je sve na dohvat ruke. Ipak, neretko možemo naići na netačne informacije iz kojih slede pogrešni zaključci. A kada je reč o plastičnoj vrlo je lako doći u zabludu. Baš iz tog razloga, bolnica Colić, posvećena pružanju samo tačnih i proverenih informacija svojim pacijentima, kreirala je pregled najpopularnijih mitova vezanih za naše polje ekspertize i niz činjenica koji jednom za svagda treba da razbiju iluzije vezane za plastičnu hirurgiju.

Mit #1 - Tiče se isključivo izgleda

Neosporivo je da se veliki deo oblasti plastične hirurgije tiče poboljšanja našeg fizičkog izgleda. I dok su prve asocijacije uglavnom uvećanje grudi, operacija nosa i Botox, sa njima dolazi i mit da plastična hirurgija nudi rešenja za to kako nas drugi vide i doživljavaju. Izgled često jeste motiv, ali za brojne naše klijente važnije je kako vide sami sebe, a ne šta je u očima drugih. Često pogled u ogledalu na masne naslage, bore ili kosu može značajno srozati zadovoljstvo sobom i samopouzdanje. Brojne studije su pokazale da većina pacijenata doživljava značajno unapređenje u samopouzdanju i kvalitetu života. Izgled jeste bitan, ali najpre, najbitnije je kako vidimo sebe.

Pored toga, plastična hirurgija nudi i brojna druga rešenja na polju korektivne i rekonstruktivne hirurgije. Tako, zahvatima je moguće rešiti urođene anomalije, poput klempavosti ušiju ili probleme nastale usled povreda i trauma, poput rekonstrukcije dojke usled karcinoma ili ožiljke nakon operacija. Ove, i još mnoge druge procedure, čine estetsku hirurgiju mnogo širom od jednostavnog i površnog bavljenja fizičkim izgledom.

Mit #2 – Jedan plastični hirurg je dobar za sve

Koji god deo tela da izaberete, za njega postoji procedura u grani estetske hirurgije. Ipak, jedan doktor ne može biti podjednako dobar u svakoj pojedinačnoj proceduri. Kako bi se postizali vrhunski rezultati u više procedura potrebno je mnogo znanja, iskustva i vrednog rada. Zato je u bolnici Colić okupljen tim stručnjaka, specijalizovanih za konkretne probleme i procedure, kako bi naši klijenti, bez obzira sa kojim razlogom dođu u našu ustanovu, uvek mogli da očekuju visoke standarde i još bolje rezultate.

Mit #3 - Namenjena je samo imućnima

U medijima, svakodnevno saznajemo o bogatim zvezdama i poznatim ličnostima koje su se podvrgle estetskoj operaciji ili tretmanu. Zbog toga, stvorena je slika da je plastična hirurgija izvan domašaja običnih ljudi. I dok je možda u svom nastanku možda bilo tako, danas je istina daleko od toga. Zahvaljujući tehnološkim unapređenjima i razvoju novih tehnika i metoda ova grana hirurgije dostupnija je nego ikad. Za brojne probleme zbog kojih se ranije moralo ići pod nož, sada postoje neivanzivne, nehirurške i podjednako dobre opcije. I tako, na primer, korišćenje Botoxa ili hijaluronskih filera nije više hir, već racionalna, pametna i ekonomična investicija za ljude kojima je stalo do izgleda i žele da „vrate sat“ unazad.

Mit #4 - Može se obavljati u ordinaciji

Sa rastom mogućnosti plastične hirurgije i njenom popularizacijom, sve je veći broj ordinacija koje nude čak i najzahtevnije procedure kao deo svojih usluga. I dok izgledaju primamljivo svojim cenama, ovakve ponude, ma kakva god bila preporuka, treba uzeti sa ogromnom rezervom. Za većinu procedura potrebna je izuzetna ekspertiza i znanje, a kada se radi o hirurškim zahvatima, savremenu salu i uigran tim ništa ne može da nadmaši u pogledu rezultata i, još važnije, bezbednosti pacijenta. U takvim uslovima šanse za komplikacije su svedene na minimum, a čak i da se dese, stručnost i ekspertiza lekara su tu da ih prevaziđu i spreče. Bolnica Colić se u tom smislu izdvaja, sa timom od 30 stalno zaposlenih od kojih je veliki broj stalno zaposlenih lekara i medicinskog osoblja, uvek na raspolaganju i posvećenih našim pacijentima.

Mit #5 - Plastična hirurgija mora da se vidi

Najpopularniji “radovi” iz oblasti plastične hirurgije jesu ekstremni primeri u kojima su njene mogućnosti gurnute u krajnost. Politika naše kuće je da zahvatima ne treba nastojati nečiji izgled promeniti, već pacijentima pomoći da izgledaju dobro u svojoj koži. Zato su naši najbolji zahvati oni koji se ni ne vide, koji odišu prirodnim izgledom i koji našim klijentima pomažu da se osećaju lepše, bolje i kao svoje najbolje izdanje!

Mitova o plastičnoj hirurgiji ima mnogo, ali kada pričamo o Srbiji, nije mit da je bolnica Colić sinonim za kvalitet i ekspertizu na ovom polju! Tokom više od 3 decenije postojanja naše ustanove, svojim posvećenim radom i rezultatima obaramo sva neosnovana verovanja i sumnje koja se tiču našeg posla! Jer mi smo siguran, uigran tim, koji će na svaki problem u domenu plastične hirurgije odgovoriti proverenim, sigurnim i efikasnim rešenjem. U prilog tome govore hiljade zadovoljnih klijenata, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Naš tim nema vremena za bajke i mitove jer celokupna pažnja je posvećena svakom našem pacijentu i pružanju usluge najvišeg standarda, svaki put. Da sve nije priča, uverite se i sami. Već sada zakažite konsultacije sa našim lekarima i otkrijte iz prve ruke zašto smo najbolji.

Povezani tekstovi
  • Prilika za lepotu #LETO2020

    Leto 2020. je drugačije od bilo kog leta ranije. Zbog svega što nas je proteklih meseci zadesilo tokom pandemije covid virusa osećamo se zbunjeno, limitirano i u raskoraku između ličnih želja i objektivnih mogućnosti. Svi naši planovi vezani za plaže nekih lepih mora i egzotičnih destinacija, obilazak novih gradova, susreti sa prijateljima koji žive na drugim geografskim širinama su odloženi za neka zdravija i sigurnija vremena. Ipak moguće je da se i na ove okolnosti gleda iz drugačije perspektive. Možda nemamo leto po našoj želji, ali možemo da kreiramo lepotu po svojoj meri. Možemo da iskoristimo ove okolnosti koje su iste za sve i pretvorimo ih u samo naše prednosti. ... vidi više

  • Face lifting – podmladjivanje lica najsavremenijim tehnikama

    Proces starenja je neizbežan i sa njim će se svako od nas kad tad susresti – neki čak i pre nego što bi to rekle godine, neki i dosta kasnije tokom života. Na starenje utiču brojni faktori među kojima su ne samo nasledni faktor i prirodne karakteristike kože, već i sam stil i način života, boravak u zagađenim sredinama, izloženost suncu i drugim spoljašnjim uticajima... Organ koji je najpodložniji promeni usled svih ovih faktora jeste koža, a posebno je na udaru koža lica i vrata, te su na njoj tragovi života i vremena najprimetniji. ... vidi više

  • Operacija ušiju – Vaš novi izgled za jedan dan!

    Svi znamo da naše uši imaju vrlo važnu ulogu u funkcionisanju našeg tela – pored činjenice da zahvaljujući njima čujemo, uši su, takođe, odgovorne i za naš osećaj ravnoteže i stabilnosti. Ipak, za ogroman broj ljudi, uši su vrlo važne i za to kako vide svoj izgled. Uši nam najčešće na prvi pogled neće zapasti za oko. Ukoliko su uobičajene veličine i oblika neće privlačiti pogled. Međutim, svako odstupanje od „normalnog“, uši će izbaciti u prvi plan! Zato je operacija ušiju, koja možda nije prva asocijacija na estetsku hirurgiju, poput uvećanja grudi ili korekcija nosa, jedna od najpopularnijih procedura u svetu i kod nas.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”