Top 5 mitova o plastičnoj hirurgiji!

Top 5 mitova o plastičnoj hirurgiji!

Mnogi klišei i stereotipi su neodvojivi od, na prvi pogled, glamuroznog sveta plastične hirurgije. Zapravo, radi se o grani medicine, kao i svakoj drugoj, u kojoj stručnjaci, umešni hirurzi i lekari pružaju raznovrsna rešenja za sve delove tela, od glave do pete.

U doba savremene tehnologije i interneta, deluje da nam je sve na dohvat ruke. Ipak, neretko možemo naići na netačne informacije iz kojih slede pogrešni zaključci. A kada je reč o plastičnoj vrlo je lako doći u zabludu. Baš iz tog razloga, bolnica Colić, posvećena pružanju samo tačnih i proverenih informacija svojim pacijentima, kreirala je pregled najpopularnijih mitova vezanih za naše polje ekspertize i niz činjenica koji jednom za svagda treba da razbiju iluzije vezane za plastičnu hirurgiju.

Mit #1 - Tiče se isključivo izgleda

Neosporivo je da se veliki deo oblasti plastične hirurgije tiče poboljšanja našeg fizičkog izgleda. I dok su prve asocijacije uglavnom uvećanje grudi, operacija nosa i Botox, sa njima dolazi i mit da plastična hirurgija nudi rešenja za to kako nas drugi vide i doživljavaju. Izgled često jeste motiv, ali za brojne naše klijente važnije je kako vide sami sebe, a ne šta je u očima drugih. Često pogled u ogledalu na masne naslage, bore ili kosu može značajno srozati zadovoljstvo sobom i samopouzdanje. Brojne studije su pokazale da većina pacijenata doživljava značajno unapređenje u samopouzdanju i kvalitetu života. Izgled jeste bitan, ali najpre, najbitnije je kako vidimo sebe.

Pored toga, plastična hirurgija nudi i brojna druga rešenja na polju korektivne i rekonstruktivne hirurgije. Tako, zahvatima je moguće rešiti urođene anomalije, poput klempavosti ušiju ili probleme nastale usled povreda i trauma, poput rekonstrukcije dojke usled karcinoma ili ožiljke nakon operacija. Ove, i još mnoge druge procedure, čine estetsku hirurgiju mnogo širom od jednostavnog i površnog bavljenja fizičkim izgledom.

Mit #2 – Jedan plastični hirurg je dobar za sve

Koji god deo tela da izaberete, za njega postoji procedura u grani estetske hirurgije. Ipak, jedan doktor ne može biti podjednako dobar u svakoj pojedinačnoj proceduri. Kako bi se postizali vrhunski rezultati u više procedura potrebno je mnogo znanja, iskustva i vrednog rada. Zato je u bolnici Colić okupljen tim stručnjaka, specijalizovanih za konkretne probleme i procedure, kako bi naši klijenti, bez obzira sa kojim razlogom dođu u našu ustanovu, uvek mogli da očekuju visoke standarde i još bolje rezultate.

Mit #3 - Namenjena je samo imućnima

U medijima, svakodnevno saznajemo o bogatim zvezdama i poznatim ličnostima koje su se podvrgle estetskoj operaciji ili tretmanu. Zbog toga, stvorena je slika da je plastična hirurgija izvan domašaja običnih ljudi. I dok je možda u svom nastanku možda bilo tako, danas je istina daleko od toga. Zahvaljujući tehnološkim unapređenjima i razvoju novih tehnika i metoda ova grana hirurgije dostupnija je nego ikad. Za brojne probleme zbog kojih se ranije moralo ići pod nož, sada postoje neivanzivne, nehirurške i podjednako dobre opcije. I tako, na primer, korišćenje Botoxa ili hijaluronskih filera nije više hir, već racionalna, pametna i ekonomična investicija za ljude kojima je stalo do izgleda i žele da „vrate sat“ unazad.

Mit #4 - Može se obavljati u ordinaciji

Sa rastom mogućnosti plastične hirurgije i njenom popularizacijom, sve je veći broj ordinacija koje nude čak i najzahtevnije procedure kao deo svojih usluga. I dok izgledaju primamljivo svojim cenama, ovakve ponude, ma kakva god bila preporuka, treba uzeti sa ogromnom rezervom. Za većinu procedura potrebna je izuzetna ekspertiza i znanje, a kada se radi o hirurškim zahvatima, savremenu salu i uigran tim ništa ne može da nadmaši u pogledu rezultata i, još važnije, bezbednosti pacijenta. U takvim uslovima šanse za komplikacije su svedene na minimum, a čak i da se dese, stručnost i ekspertiza lekara su tu da ih prevaziđu i spreče. Bolnica Colić se u tom smislu izdvaja, sa timom od 30 stalno zaposlenih od kojih je veliki broj stalno zaposlenih lekara i medicinskog osoblja, uvek na raspolaganju i posvećenih našim pacijentima.

Mit #5 - Plastična hirurgija mora da se vidi

Najpopularniji “radovi” iz oblasti plastične hirurgije jesu ekstremni primeri u kojima su njene mogućnosti gurnute u krajnost. Politika naše kuće je da zahvatima ne treba nastojati nečiji izgled promeniti, već pacijentima pomoći da izgledaju dobro u svojoj koži. Zato su naši najbolji zahvati oni koji se ni ne vide, koji odišu prirodnim izgledom i koji našim klijentima pomažu da se osećaju lepše, bolje i kao svoje najbolje izdanje!

Mitova o plastičnoj hirurgiji ima mnogo, ali kada pričamo o Srbiji, nije mit da je bolnica Colić sinonim za kvalitet i ekspertizu na ovom polju! Tokom više od 3 decenije postojanja naše ustanove, svojim posvećenim radom i rezultatima obaramo sva neosnovana verovanja i sumnje koja se tiču našeg posla! Jer mi smo siguran, uigran tim, koji će na svaki problem u domenu plastične hirurgije odgovoriti proverenim, sigurnim i efikasnim rešenjem. U prilog tome govore hiljade zadovoljnih klijenata, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Naš tim nema vremena za bajke i mitove jer celokupna pažnja je posvećena svakom našem pacijentu i pružanju usluge najvišeg standarda, svaki put. Da sve nije priča, uverite se i sami. Već sada zakažite konsultacije sa našim lekarima i otkrijte iz prve ruke zašto smo najbolji.

Povezani tekstovi
  • Estetska hirurgija – korekcija nedostataka u službi lepote i zdravlja

    Kad se pomene estetska hirurgija, treba znati da ona predstavlja samo jedan deo hirurgije koja se bavi korekcijom nedostataka na licu i telu odnosno zadovoljenjem različitih estetskih potreba radi postizanja izgleda prema ukusu pacijenata. Drugi segmenti ove grane hirurgije jesu plastična i rekonstruktivna hirurgija, a sve one su usko povezane i čine deo usluga koje pruža naša klinika za estetsku hirurgiju - prva privatna zdravstvena ustanova u Srbiji.... vidi više

  • Kako se radi rinoplastika – operacija nosa?

    Operacija nosa ili stručnije rečeno rinoplastika predstavlja jednu od najčešćih operacija kada je plasticna hirurgija u pitanju, a sprovodi se radi promene položaja, veličine ili oblika nosa, nozdrva iz različitih razloga. Korekcija nosa može biti idealan izbor za osobe koje imaju određene probleme sa disanjem, povrede nosa ili određene nedostatke od rođenja, a takođe se mnogi odlučuju na ovaj korak usled ličnog nezadovoljstva izgledom ovog organa.... vidi više

  • Kako do savršenih grudi?

    Gotovo da ne postoji savršeno telo. Tanke usne, opadanje kose, male grudi, višak kilograma, i mnogi drugi nedostaci, muče nas iz dana u dan i čine da se osećamo nesigurno u svojoj koži. Srećom, poslednjih decenija nauka i tehnika su dovoljno uznapredovale, pa tako i estetska hirurgija danas pruža mogućnost da na sebi promenimo apsolutno sve što nam se ne dopada. Kada govorimo o grudima, postoje brojni načini da se one koriguju. Uvecanje grudi je definitivno zahvat koji se najčešće izvodi, ali postoje i drugi problemi u vezi sa grudima, kao i načini da se oni reše. ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”