Operacija ušiju – Vaš novi izgled za jedan dan!

Operacija ušiju – Vaš novi izgled za jedan dan!

Svi znamo da naše uši imaju vrlo važnu ulogu u funkcionisanju našeg tela – pored činjenice da zahvaljujući njima čujemo, uši su, takođe, odgovorne i za naš osećaj ravnoteže i stabilnosti. Ipak, za ogroman broj ljudi, uši su vrlo važne i za to kako vide svoj izgled.

Uši nam najčešće na prvi pogled neće zapasti za oko. Ukoliko su uobičajene veličine i oblika neće privlačiti pogled. Međutim, svako odstupanje od „normalnog“, uši će izbaciti u prvi plan! Ova, naizgled ne toliko bitna stvar, može predstavljati veliki izvor nezadovoljstva sopstvenim izgledom i nesigurnosti, a vrlo često i predmet podsmeha i ruganja, pogotovo u slučaju dece u školskom uzrastu. Zato je operacija ušiju, koja možda nije prva asocijacija na estetsku hirurgiju, poput uvećanja grudi ili korekcija nosa, jedna od najpopularnijih procedura u svetu i kod nas.

Za koga je operacija ušiju dobro rešenje?

Korekcija ušiju, poznatija i kao otoplastika, jeste vrsta plastične operacije uz pomoć koje je moguće preoblikovati uši kako svojim izgledom i položajem ne bi privlačile nepoželjnu pažnju. Najčešće stanje koje dovodi pacijente na otoplastiku jeste „klempavost“ ušiju. Ovo je najčešće razlog naslednog faktora koje se javlja kod oko 5% populacije i koje podrazumeva višak hrskavice iza ušiju zbog čega mogu štrčati.

Otoplastika može rešiti i druge probleme poput: asimetrije ušiju, nezadovoljstvo oblikom ili prethodnom operacijom, kao i eventualne povrede koje mogu nastati.

Korekcija ušiju jedna je od retkih intervencija plastične hirurgije koja se izvodi i na deci. Uši svoj potpuni rast dostižu oko pete godine života i već od tada je moguće izvesti korekcije. Takođe, u zavisnosti od konkretnih estetskih ciljeva kandidata, procedura se nekada može kombinovati i sa drugih zahvatima.

Kako se izvodi korekcija ušiju?

Operacija se, najčešće, izvodi u lokalnoj anesteziji i traje oko sat vremena. U zavisnosti od potrebe, za proceduru se može koristiti i totalna anestezija, pogotovo kod manje dece. Procedura otoplastike sastoji se od kreiranja malog reza iza ušiju kako bi se stvorio prilaz ušnoj hrskavici nakon čega se preoblikuje i uklanja hrskavica ušne školje kako bi se postigla normalna kontura i ugao između školjke i glave.

Otoplastika predstavlja vrlo rutinski i svakodnevni postupak, pa se pacijent može vratiti kući već istog dana. Zavoj oko ušiju je konstantno neophodan radi zaštite i srastanja i uklanja se nakon 7 dana od procedure, dok je za uklanjanje konaca neophodno sačekati još jednu nedelju. Nakon uklanjanja zavoja, noću je neophodno nositi labavu traku oko ušiju kako tokom sna ne bi došlo do eventualnih i neželjenih povreda. Povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je vrlo brzo, dok je za fizičke aktivnosti nekada neophodno čekati duži vremenski period. Ono što je ipak najvažnije, jeste da će pacijenti odmah nakon rezultata videti momentalnu promenu u izgledu ušiju i njihovog celokupnoj slici!

Izaberite tim kojem se veruje!

Svakako da pri odluci na estetsku intervenciju, pa i operaciju ušiju cena predstavlja vrlo važan segment. Ipak, ono što je mnogo važnije jeste u čije ruke stavljate vaše poverenje. U timu bolnice za estetsku hirurgiju Colić pronaći ćete profesionalan pristup, posvećenost i višegodišnje iskustvo u obavljanju brojnih intervencija.  

Najbolji plastični hirurg u Beogradu i institucija kojoj se veruje prve su asocijacije na bolnicu Colić. Donesite ispravnu odluku i odlučite se za nas, a sve ostalo prepustite stručnjacima. Ipak, iako je u pitanju rutinski zahvat, sa naše strane ništa neće biti prepušteno slučaju! Kroz proces koji uključuje savetovanje sa hirurzima, detaljne lekarske preglede i neizmernu želju da kandidati budu srećni i zadovoljni, zajedno ćemo doći do najboljeg rešenja za vaše želju i potpuno novi izgled bez klempavosti. Već sad zakažite konsultacije sa našim lekarima i svoj život promenite iz korena!

Za sva dodatna pitanja naš tim vam uvek stoji na raspolaganju!

Povezani tekstovi
  • Prilika za lepotu #LETO2020

    Leto 2020. je drugačije od bilo kog leta ranije. Zbog svega što nas je proteklih meseci zadesilo tokom pandemije covid virusa osećamo se zbunjeno, limitirano i u raskoraku između ličnih želja i objektivnih mogućnosti. Svi naši planovi vezani za plaže nekih lepih mora i egzotičnih destinacija, obilazak novih gradova, susreti sa prijateljima koji žive na drugim geografskim širinama su odloženi za neka zdravija i sigurnija vremena. Ipak moguće je da se i na ove okolnosti gleda iz drugačije perspektive. Možda nemamo leto po našoj želji, ali možemo da kreiramo lepotu po svojoj meri. Možemo da iskoristimo ove okolnosti koje su iste za sve i pretvorimo ih u samo naše prednosti. ... vidi više

  • Koje procedure vam stoje na raspolaganju za podmlađivanje lica?

    Starenje predstavlja potpuno prirodni proces i bez obzira da li nam je do toga stalo ili ne, pre ili kasnije, znakovi godina koje su iza nas će se pojaviti na koži. Nažalost, neizbežna je pojava finih linija i bora oko očiju i usana, pega, ožiljaka ili gubitka tonusa kože, što za posledicu ima da naše lice izgleda starije nego što želimo. U prošlosti postojalo je svega nekoliko opcija za vraćanje sata unazad i uglavnom su se svodile na invanzivne procedure. Danas možemo čuti za novu opciju gotovo svakog dana, a estetska hirurgija lica širok je pojam koji obuhvata ogroman broj kako hirurških, tako i neinvazivnih metoda uz pomoć kojih se znakovi starenja mogu eliminisati i u manjoj ili većoj meri licu vratiti jedar i mladolik izgled.... vidi više

  • Face lifting – podmladjivanje lica najsavremenijim tehnikama

    Proces starenja je neizbežan i sa njim će se svako od nas kad tad susresti – neki čak i pre nego što bi to rekle godine, neki i dosta kasnije tokom života. Na starenje utiču brojni faktori među kojima su ne samo nasledni faktor i prirodne karakteristike kože, već i sam stil i način života, boravak u zagađenim sredinama, izloženost suncu i drugim spoljašnjim uticajima... Organ koji je najpodložniji promeni usled svih ovih faktora jeste koža, a posebno je na udaru koža lica i vrata, te su na njoj tragovi života i vremena najprimetniji. ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”