Operacija ušiju – Vaš novi izgled za jedan dan!

Operacija ušiju – Vaš novi izgled za jedan dan!

Svi znamo da naše uši imaju vrlo važnu ulogu u funkcionisanju našeg tela – pored činjenice da zahvaljujući njima čujemo, uši su, takođe, odgovorne i za naš osećaj ravnoteže i stabilnosti. Ipak, za ogroman broj ljudi, uši su vrlo važne i za to kako vide svoj izgled.

Uši nam najčešće na prvi pogled neće zapasti za oko. Ukoliko su uobičajene veličine i oblika neće privlačiti pogled. Međutim, svako odstupanje od „normalnog“, uši će izbaciti u prvi plan! Ova, naizgled ne toliko bitna stvar, može predstavljati veliki izvor nezadovoljstva sopstvenim izgledom i nesigurnosti, a vrlo često i predmet podsmeha i ruganja, pogotovo u slučaju dece u školskom uzrastu. Zato je operacija ušiju, koja možda nije prva asocijacija na estetsku hirurgiju, poput uvećanja grudi ili korekcija nosa, jedna od najpopularnijih procedura u svetu i kod nas.

Za koga je operacija ušiju dobro rešenje?

Korekcija ušiju, poznatija i kao otoplastika, jeste vrsta plastične operacije uz pomoć koje je moguće preoblikovati uši kako svojim izgledom i položajem ne bi privlačile nepoželjnu pažnju. Najčešće stanje koje dovodi pacijente na otoplastiku jeste „klempavost“ ušiju. Ovo je najčešće razlog naslednog faktora koje se javlja kod oko 5% populacije i koje podrazumeva višak hrskavice iza ušiju zbog čega mogu štrčati.

Otoplastika može rešiti i druge probleme poput: asimetrije ušiju, nezadovoljstvo oblikom ili prethodnom operacijom, kao i eventualne povrede koje mogu nastati.

Korekcija ušiju jedna je od retkih intervencija plastične hirurgije koja se izvodi i na deci. Uši svoj potpuni rast dostižu oko pete godine života i već od tada je moguće izvesti korekcije. Takođe, u zavisnosti od konkretnih estetskih ciljeva kandidata, procedura se nekada može kombinovati i sa drugih zahvatima.

Kako se izvodi korekcija ušiju?

Operacija se, najčešće, izvodi u lokalnoj anesteziji i traje oko sat vremena. U zavisnosti od potrebe, za proceduru se može koristiti i totalna anestezija, pogotovo kod manje dece. Procedura otoplastike sastoji se od kreiranja malog reza iza ušiju kako bi se stvorio prilaz ušnoj hrskavici nakon čega se preoblikuje i uklanja hrskavica ušne školje kako bi se postigla normalna kontura i ugao između školjke i glave.

Otoplastika predstavlja vrlo rutinski i svakodnevni postupak, pa se pacijent može vratiti kući već istog dana. Zavoj oko ušiju je konstantno neophodan radi zaštite i srastanja i uklanja se nakon 7 dana od procedure, dok je za uklanjanje konaca neophodno sačekati još jednu nedelju. Nakon uklanjanja zavoja, noću je neophodno nositi labavu traku oko ušiju kako tokom sna ne bi došlo do eventualnih i neželjenih povreda. Povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je vrlo brzo, dok je za fizičke aktivnosti nekada neophodno čekati duži vremenski period. Ono što je ipak najvažnije, jeste da će pacijenti odmah nakon rezultata videti momentalnu promenu u izgledu ušiju i njihovog celokupnoj slici!

Izaberite tim kojem se veruje!

Svakako da pri odluci na estetsku intervenciju, pa i operaciju ušiju cena predstavlja vrlo važan segment. Ipak, ono što je mnogo važnije jeste u čije ruke stavljate vaše poverenje. U timu bolnice za estetsku hirurgiju Colić pronaći ćete profesionalan pristup, posvećenost i višegodišnje iskustvo u obavljanju brojnih intervencija.  

Najbolji plastični hirurg u Beogradu i institucija kojoj se veruje prve su asocijacije na bolnicu Colić. Donesite ispravnu odluku i odlučite se za nas, a sve ostalo prepustite stručnjacima. Ipak, iako je u pitanju rutinski zahvat, sa naše strane ništa neće biti prepušteno slučaju! Kroz proces koji uključuje savetovanje sa hirurzima, detaljne lekarske preglede i neizmernu želju da kandidati budu srećni i zadovoljni, zajedno ćemo doći do najboljeg rešenja za vaše želju i potpuno novi izgled bez klempavosti. Već sad zakažite konsultacije sa našim lekarima i svoj život promenite iz korena!

Za sva dodatna pitanja naš tim vam uvek stoji na raspolaganju!

Povezani tekstovi
  • Balon za mršavljenje – gubljenje kilograma bez operacije

    Gojaznost se najčešće javlja kod osoba koje nemaju dovoljno fizičke aktivnosti, a s druge strane imaju naviku za prekomernim konzumiranjem hrane, mada se sa gojaznošću susreću i osobe koje imaju hormonske poremećaje i poremećaje metabolizma usled gomilanja masnih naslaga u potkožnom tkivu i oko unutrašnjih organa. Ovi poremećaji dovode čak i do ogromne prekomerne težine, te je kod umereno i veoma gojaznih pacijenata neophodno sprovesti terapiju za lečenje gojaznosti.... vidi više

  • Povećanje i podizanje grudi – sve što ste želeli da znate

    Operacija grudi u njenim različitim oblicima i svrhama predstavlja jednu od najčešćih operativnih zahvata kada su usluge klinika za estetsku hirurgiju u pitanju. Iako je za većinu ljudi povecanje grudi implantatima prva asocijacija kada se pomene operacija grudi, to svakako nije jedina korekcija koja u ovom smislu spada pod domen klinika za estetsku hirurgiju. Operacija grudi može da se radi i u svrhu redukcije ili rekonstrukcije nakon mastektomije, zatim smanjivanja grudi, korekcije asimetrije dojki, a tu je i podizanje grudi. Operacija grudi takođe se izvodi i kod muškaraca koji zbog uvećanog masnog ili žlezdanog tkiva žele da smanje svoje dojke, što je poznato pod nazivom ginekomastija.... vidi više

  • Spremni za leto – oblikovanje tela uz BodyTite aparat

    Zima je godišnje doba kada se najmanje krećemo i najviše opustimo u pogledu kilaže, jer tu je debela, topla i dugačka odeća koja može da zakamuflira različite delove tela. Naša koža tada nije toliko izložena tuđim pogledima, pa i ne marimo mnogo za celulit i koji kilogram viška. Ipak, leto nam se približava, pa ukoliko želite da vaše telo bude zategnuto i izgleda fantastično u kupaćem i na plaži, krajnje je vreme da se posvetite izgledu i razmislite koji način za oblikovanje tela je vama najprihvatljiviji.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”