Koje procedure vam stoje na raspolaganju za podmlađivanje lica?

Koje procedure vam stoje na raspolaganju za podmlađivanje lica?

Starenje predstavlja potpuno prirodni proces i bez obzira da li nam je do toga stalo ili ne, pre ili kasnije, znakovi godina koje su iza nas će se pojaviti na koži. Nažalost, neizbežna je pojava finih linija i bora oko očiju i usana, pega, ožiljaka ili gubitka tonusa kože, što za posledicu ima da naše lice izgleda starije nego što želimo.

U prošlosti postojalo je svega nekoliko opcija za vraćanje sata unazad i uglavnom su se svodile na invanzivne procedure. Danas možemo čuti za novu opciju gotovo svakog dana, a estetska hirurgija lica širok je pojam koji obuhvata ogroman broj kako hirurških, tako i neinvazivnih metoda uz pomoć kojih se znakovi starenja mogu eliminisati i u manjoj ili većoj meri licu vratiti jedar i mladolik izgled.

Kako je svako lice priča za sebe, tako se i izazovi i potencijalne manje razlikuju od osobe do osobe. Da biste se odlučili za pravi pristup u rešavanju ovih problema za vas smo pripremili pregled najpopularnijih metoda koje vam stoje na raspolaganju i mogu vam pomoći da izvučete najbolje iz sebe, bez obzira na godine!

1.  Piling lica

Ova nehirurška metoda vrlo je zahvalna i moćna u svojim rezultatima, bez obzira na godine. Različitim pilinzima značajno se može unaprediti tonus i tekstura kože lica. Suština procedure jeste uklanjanje oštećenih, površinskih slojeva kože, a zajedno sa njom se eliminišu ožiljci od akni, povreda ili hirurških zahvata, pigmentacije, bore i druge neravnine. Tretman se izvodi korišćenjem aparata sa abrazivnim cilindrima, nanošenjem kiselina različitih vrsta i koncentracija na kožu lica ili uz pomoć visokofrekventnih radiotalasa uz korišćenje anestetičkih krema kako bi ceo proces bio što ugodniji za pacijenta.

2.  Dermalni fileri

Sa godinama, naša koža gubi sposobnost stvaranja kolagena i elastina, važnih za volumen i mladalački izgled našeg lica. Usled toga dolazi do opuštanja kože, stvaranja bora i drugih problema kože. Korekcija bora i vraćanje mladolikog izgleda kože su cilj filera. Iako u osnovi mogu biti različitog sastava, danas jedini dozvoljeni i preporučeni su fileri na bazi hijaluronske kiseline koji se prirodno nalazi u našoj koži i ključan je za njenu hidriranost. Mogu se primeniti na svim delovima lica – u predelu očiju, obraza, usni i vilice, a sve češće se koriste i za povećanje usana. Procedura je potpuno bezbolna zahvaljujući korišćenju lokalnih anestezija, a rezultati su vidljivi odmah i mogu trajati i do 18 meseci.

3.  Botox

Iako su krajni rezultati filera i botoksa u borbi protiv znakova starenja gotovo identični, između njih postoji razlika. Dok hijaluronski fileri služe da se popuni prostor gde je koža izgubila tonus, botox se ubrizgava u određene mišiće lica kako bi se blokirali njihovi pokreti koji dovode do pojave bora. Uspešan je u korekciji postojećih i sprečavanje pojave novih bora u predelu oko očiju, na čelu i između obrva, ostavljajući kožu glatkom i nenaboranom. U rukama obučenog i iskusnog lekara, botox neće nikako uticati na mimiku i kreirati neprirodan, zaleđen izgled, već relaksirati vrlo specifične mišiće i sprečiti njihovu kontrakciju. Sam zahvat je gotovo bezbolan i primena lokalnih anestetika nije nužna, a potpuni efekat je vidljiv nakon 14 dana.

4.  Liposukcija vrata

Koža vrata i brade prirodno gubi elastičnost, a uz „pomoć“ gravitacije i masnih naslaga dolazi do pojave masivnog podvaljka već u mladosti. Poboljšanja oblika i izgleda donje trećine lica i vrata sve više ljudi se odlučuje za liposukciju masnih naslaga u predelu donje vilice i vrata. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji proces je izuzetno brz i efikasan, a pacijenti ne moraju više ni da se brinu za višak kože u ovom delu nakon intervencije, jer se sada i taj problem izvodi ujedno sa liposukcijom.

5.  Operacija očnih kapaka

Zbog izuzetne osetljivosti i karakteristika kože u predelu očiju, često dolazi do pojave opuštene kože na kapcima koje odaju utisak umora i starijeg izgleda, čak i kada to nije slučaj. Osobama sa ovim problemima korekcija očnih kapaka može biti spas. Meta mogu biti kako gornji, tako i donji kapci, a neretko je da se ovi zahvati izvode zajedno radi najboljih rezultata. S obzirom da je u pitanju hirurški zahvat, operacija gornjih kapaka se izvodi u lokalnoj a donjih kapaka u opštoj anesteziji. Rezovi se prave tako da ne ostavljaju spoljašnje ožiljke, a rezultat je ponovni, svež i jedar izgled predela oko očiju.

Lifting lica

Fejslifting najpoznatiji je pojam kada je u pitanju estetska hirurgija lica. Obuhvata operacije pojedinačnih regija poput S-lifta, liftinga slepoočne regije ili čela, ali i kombinaciju ovih zahvata kako bi se kompletno lice učinilo atraktivnijim. Zahvaljujući mogućnosti kombinovanja sa drugim metodama, veliki broj pacijenata se odlučuje da fejslifting dopuni korekcijom očnih kapaka, liposkultuprom lica ili ranije pomenutim pilingom. Efekti su dugotrajni, a trajanje procedure najčešće zavisi od tipa i broja operacija.

Estetska hirurgija lica je naša specijalnost

Zato što pratimo poslednje svetske trendove, koristimo najsavremeniju tehnologiju i velikog broja izvedeniih zahvata svih vrsta, iskustvo i stručnost našeg tima ključni je garant zašto bi trebalo da izaberete bolnicu Colić za vašeg partnera u eliminisanju svih neželjenih znakova starenja. Bez obzira da li je u pitanju neka od minimalno invazivnih metoda ili se radi o hirurškim zahvatima, svaki naš pacijent nova je prilika da pokažemo šta možemo i umemo, pa sa punom pažnjom pristupamo izazovima koji su ispred nas. Već sada zakažite konsultacije sa našim lekarima i uverite se sami da naša reputacija nije nimalo slučajna! Za sva dodatna pitanja naš tim vam uvek stoji na raspolaganju! Korigujte nepravilnosti, učinite lice mlađim i osećajte se dobro sa pravim ljudima iza vas!

Povezani tekstovi
  • Korekcija bora – za mladalački izgled vašeg lica

    Dobar režim brige o koži ključan je u održavanju kože lica zdravom. Uz dobru osnovu, koža lica se može održavati zdravom i mladom različitim neinvazivnim tehnikama. Lifting lica ili zatezanje lica (cena zavisi od metoda i tehnika) skoro je uvek moguće ostvariti uz konsultaciju stručnjaka naše bolnice.... vidi više

  • Kako do savršenih grudi?

    Gotovo da ne postoji savršeno telo. Tanke usne, opadanje kose, male grudi, višak kilograma, i mnogi drugi nedostaci, muče nas iz dana u dan i čine da se osećamo nesigurno u svojoj koži. Srećom, poslednjih decenija nauka i tehnika su dovoljno uznapredovale, pa tako i estetska hirurgija danas pruža mogućnost da na sebi promenimo apsolutno sve što nam se ne dopada. Kada govorimo o grudima, postoje brojni načini da se one koriguju. Uvecanje grudi je definitivno zahvat koji se najčešće izvodi, ali postoje i drugi problemi u vezi sa grudima, kao i načini da se oni reše. ... vidi više

  • Smanjite godine uz pomoć liposukcije vrata

    Brz način života, previše provedenog vremena u kancelariji, manjak fizičke aktivnosti - samo su neki od faktora koji utiču na to da se naša koža opusti i deluje starije. Korišćenjem kvalitetne kozmetke, kojom štitimo kožu od spoljašnjih uticaja, očuvaćemo elastičnost kože. Među njima su kreme i maske iz kolekcije Dr Colić Beauty therapy. Sekundarni način jeste estetska hirurgija lica, kojom smanjujemo deformitete, menjamo oblik i strukturu kože. Na taj način brišemo godine i činimo lice lepim i simetričnim. Zatezanje vrata je jedna od metoda kojom vizuelno možemo smanjiti godine i poboljšati elastičnost kože.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”