Koje procedure vam stoje na raspolaganju za podmlađivanje lica?

Koje procedure vam stoje na raspolaganju za podmlađivanje lica?

Starenje predstavlja potpuno prirodni proces i bez obzira da li nam je do toga stalo ili ne, pre ili kasnije, znakovi godina koje su iza nas će se pojaviti na koži. Nažalost, neizbežna je pojava finih linija i bora oko očiju i usana, pega, ožiljaka ili gubitka tonusa kože, što za posledicu ima da naše lice izgleda starije nego što želimo.

U prošlosti postojalo je svega nekoliko opcija za vraćanje sata unazad i uglavnom su se svodile na invanzivne procedure. Danas možemo čuti za novu opciju gotovo svakog dana, a estetska hirurgija lica širok je pojam koji obuhvata ogroman broj kako hirurških, tako i neinvazivnih metoda uz pomoć kojih se znakovi starenja mogu eliminisati i u manjoj ili većoj meri licu vratiti jedar i mladolik izgled.

Kako je svako lice priča za sebe, tako se i izazovi i potencijalne manje razlikuju od osobe do osobe. Da biste se odlučili za pravi pristup u rešavanju ovih problema za vas smo pripremili pregled najpopularnijih metoda koje vam stoje na raspolaganju i mogu vam pomoći da izvučete najbolje iz sebe, bez obzira na godine!

1.  Piling lica

Ova nehirurška metoda vrlo je zahvalna i moćna u svojim rezultatima, bez obzira na godine. Različitim pilinzima značajno se može unaprediti tonus i tekstura kože lica. Suština procedure jeste uklanjanje oštećenih, površinskih slojeva kože, a zajedno sa njom se eliminišu ožiljci od akni, povreda ili hirurških zahvata, pigmentacije, bore i druge neravnine. Tretman se izvodi korišćenjem aparata sa abrazivnim cilindrima, nanošenjem kiselina različitih vrsta i koncentracija na kožu lica ili uz pomoć visokofrekventnih radiotalasa uz korišćenje anestetičkih krema kako bi ceo proces bio što ugodniji za pacijenta.

2.  Dermalni fileri

Sa godinama, naša koža gubi sposobnost stvaranja kolagena i elastina, važnih za volumen i mladalački izgled našeg lica. Usled toga dolazi do opuštanja kože, stvaranja bora i drugih problema kože. Korekcija bora i vraćanje mladolikog izgleda kože su cilj filera. Iako u osnovi mogu biti različitog sastava, danas jedini dozvoljeni i preporučeni su fileri na bazi hijaluronske kiseline koji se prirodno nalazi u našoj koži i ključan je za njenu hidriranost. Mogu se primeniti na svim delovima lica – u predelu očiju, obraza, usni i vilice, a sve češće se koriste i za povećanje usana. Procedura je potpuno bezbolna zahvaljujući korišćenju lokalnih anestezija, a rezultati su vidljivi odmah i mogu trajati i do 18 meseci.

3.  Botox

Iako su krajni rezultati filera i botoksa u borbi protiv znakova starenja gotovo identični, između njih postoji razlika. Dok hijaluronski fileri služe da se popuni prostor gde je koža izgubila tonus, botox se ubrizgava u određene mišiće lica kako bi se blokirali njihovi pokreti koji dovode do pojave bora. Uspešan je u korekciji postojećih i sprečavanje pojave novih bora u predelu oko očiju, na čelu i između obrva, ostavljajući kožu glatkom i nenaboranom. U rukama obučenog i iskusnog lekara, botox neće nikako uticati na mimiku i kreirati neprirodan, zaleđen izgled, već relaksirati vrlo specifične mišiće i sprečiti njihovu kontrakciju. Sam zahvat je gotovo bezbolan i primena lokalnih anestetika nije nužna, a potpuni efekat je vidljiv nakon 14 dana.

4.  Liposukcija vrata

Koža vrata i brade prirodno gubi elastičnost, a uz „pomoć“ gravitacije i masnih naslaga dolazi do pojave masivnog podvaljka već u mladosti. Poboljšanja oblika i izgleda donje trećine lica i vrata sve više ljudi se odlučuje za liposukciju masnih naslaga u predelu donje vilice i vrata. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji proces je izuzetno brz i efikasan, a pacijenti ne moraju više ni da se brinu za višak kože u ovom delu nakon intervencije, jer se sada i taj problem izvodi ujedno sa liposukcijom.

5.  Operacija očnih kapaka

Zbog izuzetne osetljivosti i karakteristika kože u predelu očiju, često dolazi do pojave opuštene kože na kapcima koje odaju utisak umora i starijeg izgleda, čak i kada to nije slučaj. Osobama sa ovim problemima korekcija očnih kapaka može biti spas. Meta mogu biti kako gornji, tako i donji kapci, a neretko je da se ovi zahvati izvode zajedno radi najboljih rezultata. S obzirom da je u pitanju hirurški zahvat, operacija gornjih kapaka se izvodi u lokalnoj a donjih kapaka u opštoj anesteziji. Rezovi se prave tako da ne ostavljaju spoljašnje ožiljke, a rezultat je ponovni, svež i jedar izgled predela oko očiju.

Lifting lica

Fejslifting najpoznatiji je pojam kada je u pitanju estetska hirurgija lica. Obuhvata operacije pojedinačnih regija poput S-lifta, liftinga slepoočne regije ili čela, ali i kombinaciju ovih zahvata kako bi se kompletno lice učinilo atraktivnijim. Zahvaljujući mogućnosti kombinovanja sa drugim metodama, veliki broj pacijenata se odlučuje da fejslifting dopuni korekcijom očnih kapaka, liposkultuprom lica ili ranije pomenutim pilingom. Efekti su dugotrajni, a trajanje procedure najčešće zavisi od tipa i broja operacija.

Estetska hirurgija lica je naša specijalnost

Zato što pratimo poslednje svetske trendove, koristimo najsavremeniju tehnologiju i velikog broja izvedeniih zahvata svih vrsta, iskustvo i stručnost našeg tima ključni je garant zašto bi trebalo da izaberete bolnicu Colić za vašeg partnera u eliminisanju svih neželjenih znakova starenja. Bez obzira da li je u pitanju neka od minimalno invazivnih metoda ili se radi o hirurškim zahvatima, svaki naš pacijent nova je prilika da pokažemo šta možemo i umemo, pa sa punom pažnjom pristupamo izazovima koji su ispred nas. Već sada zakažite konsultacije sa našim lekarima i uverite se sami da naša reputacija nije nimalo slučajna! Za sva dodatna pitanja naš tim vam uvek stoji na raspolaganju! Korigujte nepravilnosti, učinite lice mlađim i osećajte se dobro sa pravim ljudima iza vas!

Povezani tekstovi
  • Šta je BodyTite aparat i čemu služi?

    U moderno vreme se prebrzo živi – previše obaveza imamo, a premalo vremena za sebe. Jedemo brzu hranu, uz sve manje vremena koje možemo izdvojiti za bilo kakav vid treninga. Vremenom ovaj način života, kojim smo u izvesnoj meri svi pogođeni, može dovesti do viška kilograma, opuštene kože i drugih zdravstvenih i estetskih problema. Svi imamo pravo da lepo izgledamo, a isto tako i da se ne odričemo užitaka koje ovaj život nudi. Deluje nemoguće? Pa i nije, barem ne dok postoji estetska hirurgija.... vidi više

  • Blefaroplastika – Vratite stari sjaj vašim očima!

    Oči su mnogo više od čula vida. Naše oči otkrivaju osećanja, raspoloženje, mogu reći mnogo bez ijedne izgovorene reči. Međutim, sa protekom godina, gubitkom elastičnosti i svežine u ovom predelu, naše oči mogu početi da šalju pogrešne signale – starost, nedostatak sna, tužan izgled, pa čak i ljutnju. Sve „zahvaljujući“ spuštanju kapaka, gubljenju elastičnosti kože u predelu očiju i podočnjacima. Ukoliko vam je dosta umornog izgleda, čak i kada se osećate sjajno, za vas imamo brzo, lako i omiljeno rešenje, kako među ženama, tako i muškarcima! U pitanju je blefaroplastika, estetska metoda za vraćanje starog, a pod starim mislimo mladalačkog, sjaja i izgleda očiju.... vidi više

  • Brzo i lako oblikovanje tela uz pomoć BodyTite aparata

    Obično se desi da se u hladnim, zimskim danima opustimo i ne brinemo o višku kilograma, a kada dođe lepše vreme - razmišljamo kako ćemo izgledati u kupaćem kostimu, paničimo ako smo se preterano ugojili i tražimo rešenje za to kako brzo smrsati pred odlazak na letovanje! Liposukcija može biti rešenje ukoliko želite da uštedite vreme i ne mučite se oko izgleda.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”