Asimetrija dojki – Kako je korigovati?

Asimetrija dojki – Kako je korigovati?

Da li vam se samo učinilo? Ukoliko vam je pogled na vaše grudi u ogledalu otkrio vidnu razliku u njihovoj veličini - u pitanju nije nikakva optička iluzija. Asimetrija dojki je vrlo česta pojava koju mnoge žene nekada čak ni ne primete godinama. Ipak, u nekim slučajevima dojke mogu značajno odstupati u međusobnoj veličini, obliku ili poziciji i tako postati veliki izvor nesigurnosti. Pronalaženje pravog grudnjaka ili kupaćeg kostima koji će stajati na telu zadovoljavajuće u ovim okolnostima može strašno zamarati, a nekim damama može predstavljati i prepreku za brojne druge odevne komade jer bi dodatno istakli ovaj problem. Ukoliko sebe prepoznajete u ovim redovima, hirurzi u bolnici Dr Colić vam mogu ponuditi rešenje!

Čak i u situacijama gde odstupanje može biti veće od jedne korpe grudnjaka, hirurškim korekcijama koje naši eksperti izvode se ovi estetski izazovi mogu prevazići i problem pretvoriti u novi adut kada je u pitanju izgled i samopouzdanje. Dovoljan je samo jedan pregled kako bi se utvrdio najbolji put za njegovo rešavanje, a u svom arsenalu lekari naše bolnice mogu ponuditi korekciju implantima, transferom masti, liftingom ili smanjenjem grudi.

Šta je uzrok asimetrije dojki?

Postoji nekoliko faktora koji mogu doprineti pojavi ove anomalije i teško je precizno definisati šta je tačan uzrok. Najčešće, koren problema leži u genetskim predispozicijama. Kao još dva važna faktora na potencijalni izgled grudi i razloga za njihovu asimetriju, treba pomenuti uticaj hormona i dojenja. Retko je u pitanju neka vrsta povrede ili karcinom koji mogu izazvati gubitak tkiva u jednoj dojci. Ipak, koji god da je razlog za nejednakost, uticaj na samopouzdanje žena je uvek isti.

Kako se koriguje asimetrija?

Kao što smo već pomenuli, postoji nekoliko načina da se asimetrija koriguje. Koja opcija će predstavljati najbolje rešenje zavisi, pre svega, od slučaja do slučaja i stepena odstupanja o kome se radi. Šta te opcije podrazumevaju?

Silikonski implanti: Kod pacijenata koji pate od vrlo blage asimetrije, ovo može biti pravi način da se grudi izjednače u svom obliku i veličinu. Pažljivim biranjem veličina i njihovim pozicioniranjem na prava mesta, hirurzi naše bolnice mogu dojke učiniti identičnim. Takođe, u slučajevima kada asimetriju stvaraju bradavice i areole svojim položajem ili veličinom moguće je izvršiti korekcije kako bi se postigao proporcionalniji izgled. Kvalitetu samih rezultata značajno doprinosi tonus i elastičnost kože u ovoj regiji.

Jedna od ključnih tema tokom konsultacije kod ove opcije svakako je definisanje željene veličine implanata koji bi istovremeno bili i u skladu sa samom figurom i konstitucijom kandidata.

Smanjivanje grudi: Kada pričamo o asimetrijama većeg stepena, kao najbolja opcija se nameće intervencija kojom se redukuje veća dojka i time svodi na veličinu druge dojke. Tokom ove procedure, višak tkiva se uklanja dok se ne postigne željena veličina, a kako bi se rezultati maksimirali, često se kombinuje sa podizanjem grudi.

Podizanje grudi: Odstupanja u poziciji i obliku nastala kao posledica opuštenih grudi mogu zahtevati lifting kako bi se dojke ujednačile. Ovom procedurom se višak opuštene kože uklanja, oblikuje se tkivo same dojke, a koža zateže kako bi se postigao mladolik i ujednačen izgled.

Transfer masti: Ova opcija je savršena za dame koje žele da uvećaju svoje dojke, reše problem asimetrije, ali bez korišćenja implanata. Ova procedura započinje liposukcijom – izvlači se masno tkivo iz različitih regija kao što su stomak, nadlaktice, zadnjica koje se potom koristi kako bi se postigao simetričan oblik i položaj dojki. Ključna prednost ovog pristupa jeste što se istovremeno rešavaju dva problema: nema više masnih naslaga u neželjenim regijama, a grudi su veće i ujednačene.

Bez obzira o kojoj proceduri ulepšavanja vašeg tela razmišljate, moramo istaknuti važnost planiranja vremena za oporavak pošto su uglavnom u pitanju hirurški zahvati. Aktivnosti bi trebalo da budu svedene na minimum u prvih nekoliko dana, a povratak redovnoj rutini i normalnim aktivnostima najčešće je dozvoljen nakon 10 do 14 dana posle intervencije.

Zakažite konsultacije već danas!

Ukoliko su asimetrične grudi glavni izvor nezadovoljstva i narušavaju vaše samopouzdanje i zadovoljstvo sopstvenim izgledom, prava destinacija za rešavanje ovih problema je bolnica Colić. Višedecenijsko iskustvo našeg tima i posedovanje ekspertize u svim pomenutim intervencijama garant su uspeha posete našoj ustanovi.

Prvi korak u celom procesu jesu konsultacije gde ćete moći da postavite sva pitanja, otklonite nedoumice i postavite jasne ciljeve potencijalnih procedura. Kontaktirajte nas i započnite svoju transformaciju odmah!

 

Povezani tekstovi
  • Top 5 mitova o plastičnoj hirurgiji!

    Mnogi klišei i stereotipi su neodvojivi od, na prvi pogled, glamuroznog sveta plastične hirurgije. Zapravo, radi se o grani medicine, kao i svakoj drugoj, u kojoj stručnjaci, umešni hirurzi i lekari pružaju raznovrsna rešenja za sve delove tela, od glave do pete. U doba savremene tehnologije i interneta, deluje da nam je sve na dohvat ruke. Ipak, neretko možemo naići na netačne informacije iz kojih slede pogrešni zaključci. A kada je reč o plastičnoj vrlo je lako doći u zabludu. Baš iz tog razloga, bolnica Colić, posvećena pružanju samo tačnih i proverenih informacija svojim pacijentima, kreirala je pregled najpopularnijih mitova vezanih za naše polje ekspertize i niz činjenica koji jednom za svagda treba da razbiju iluzije vezane za plastičnu hirurgiju.... vidi više

  • Kako se radi operacija ušiju

    Klempave uši često predstavljaju veliki estetski problem, usled čega osobe koje ih poseduju neretko imaju manjak samopouzdanja. Kategorija koja je u tom kontekstu naročito osetljiva su deca, budući da ne znaju da se nose sa komentarima I podsmesima vršnjaka. Srećom, estetska hirurgija može da reši ovaj problem u jednom potezu. Ukoliko su uši asimetričnog oblika, ukoliko je ugao između njih i glave veći od poželjnog, ili nejednak kod oba uha, ukoliko se usled neke nezgode dogodi povreda uha, ili se izgubi deo uha, sve su to nedostaci koje operacija ušiju može lako da reši.... vidi više

  • Brzo i lako oblikovanje tela uz pomoć BodyTite aparata

    Obično se desi da se u hladnim, zimskim danima opustimo i ne brinemo o višku kilograma, a kada dođe lepše vreme - razmišljamo kako ćemo izgledati u kupaćem kostimu, paničimo ako smo se preterano ugojili i tražimo rešenje za to kako brzo smrsati pred odlazak na letovanje! Liposukcija može biti rešenje ukoliko želite da uštedite vreme i ne mučite se oko izgleda.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”