Asimetrija dojki – Kako je korigovati?

Asimetrija dojki – Kako je korigovati?

Da li vam se samo učinilo? Ukoliko vam je pogled na vaše grudi u ogledalu otkrio vidnu razliku u njihovoj veličini - u pitanju nije nikakva optička iluzija. Asimetrija dojki je vrlo česta pojava koju mnoge žene nekada čak ni ne primete godinama. Ipak, u nekim slučajevima dojke mogu značajno odstupati u međusobnoj veličini, obliku ili poziciji i tako postati veliki izvor nesigurnosti. Pronalaženje pravog grudnjaka ili kupaćeg kostima koji će stajati na telu zadovoljavajuće u ovim okolnostima može strašno zamarati, a nekim damama može predstavljati i prepreku za brojne druge odevne komade jer bi dodatno istakli ovaj problem. Ukoliko sebe prepoznajete u ovim redovima, hirurzi u bolnici Dr Colić vam mogu ponuditi rešenje!

Čak i u situacijama gde odstupanje može biti veće od jedne korpe grudnjaka, hirurškim korekcijama koje naši eksperti izvode se ovi estetski izazovi mogu prevazići i problem pretvoriti u novi adut kada je u pitanju izgled i samopouzdanje. Dovoljan je samo jedan pregled kako bi se utvrdio najbolji put za njegovo rešavanje, a u svom arsenalu lekari naše bolnice mogu ponuditi korekciju implantima, transferom masti, liftingom ili smanjenjem grudi.

Šta je uzrok asimetrije dojki?

Postoji nekoliko faktora koji mogu doprineti pojavi ove anomalije i teško je precizno definisati šta je tačan uzrok. Najčešće, koren problema leži u genetskim predispozicijama. Kao još dva važna faktora na potencijalni izgled grudi i razloga za njihovu asimetriju, treba pomenuti uticaj hormona i dojenja. Retko je u pitanju neka vrsta povrede ili karcinom koji mogu izazvati gubitak tkiva u jednoj dojci. Ipak, koji god da je razlog za nejednakost, uticaj na samopouzdanje žena je uvek isti.

Kako se koriguje asimetrija?

Kao što smo već pomenuli, postoji nekoliko načina da se asimetrija koriguje. Koja opcija će predstavljati najbolje rešenje zavisi, pre svega, od slučaja do slučaja i stepena odstupanja o kome se radi. Šta te opcije podrazumevaju?

Silikonski implanti: Kod pacijenata koji pate od vrlo blage asimetrije, ovo može biti pravi način da se grudi izjednače u svom obliku i veličinu. Pažljivim biranjem veličina i njihovim pozicioniranjem na prava mesta, hirurzi naše bolnice mogu dojke učiniti identičnim. Takođe, u slučajevima kada asimetriju stvaraju bradavice i areole svojim položajem ili veličinom moguće je izvršiti korekcije kako bi se postigao proporcionalniji izgled. Kvalitetu samih rezultata značajno doprinosi tonus i elastičnost kože u ovoj regiji.

Jedna od ključnih tema tokom konsultacije kod ove opcije svakako je definisanje željene veličine implanata koji bi istovremeno bili i u skladu sa samom figurom i konstitucijom kandidata.

Smanjivanje grudi: Kada pričamo o asimetrijama većeg stepena, kao najbolja opcija se nameće intervencija kojom se redukuje veća dojka i time svodi na veličinu druge dojke. Tokom ove procedure, višak tkiva se uklanja dok se ne postigne željena veličina, a kako bi se rezultati maksimirali, često se kombinuje sa podizanjem grudi.

Podizanje grudi: Odstupanja u poziciji i obliku nastala kao posledica opuštenih grudi mogu zahtevati lifting kako bi se dojke ujednačile. Ovom procedurom se višak opuštene kože uklanja, oblikuje se tkivo same dojke, a koža zateže kako bi se postigao mladolik i ujednačen izgled.

Transfer masti: Ova opcija je savršena za dame koje žele da uvećaju svoje dojke, reše problem asimetrije, ali bez korišćenja implanata. Ova procedura započinje liposukcijom – izvlači se masno tkivo iz različitih regija kao što su stomak, nadlaktice, zadnjica koje se potom koristi kako bi se postigao simetričan oblik i položaj dojki. Ključna prednost ovog pristupa jeste što se istovremeno rešavaju dva problema: nema više masnih naslaga u neželjenim regijama, a grudi su veće i ujednačene.

Bez obzira o kojoj proceduri ulepšavanja vašeg tela razmišljate, moramo istaknuti važnost planiranja vremena za oporavak pošto su uglavnom u pitanju hirurški zahvati. Aktivnosti bi trebalo da budu svedene na minimum u prvih nekoliko dana, a povratak redovnoj rutini i normalnim aktivnostima najčešće je dozvoljen nakon 10 do 14 dana posle intervencije.

Zakažite konsultacije već danas!

Ukoliko su asimetrične grudi glavni izvor nezadovoljstva i narušavaju vaše samopouzdanje i zadovoljstvo sopstvenim izgledom, prava destinacija za rešavanje ovih problema je bolnica Colić. Višedecenijsko iskustvo našeg tima i posedovanje ekspertize u svim pomenutim intervencijama garant su uspeha posete našoj ustanovi.

Prvi korak u celom procesu jesu konsultacije gde ćete moći da postavite sva pitanja, otklonite nedoumice i postavite jasne ciljeve potencijalnih procedura. Kontaktirajte nas i započnite svoju transformaciju odmah!

 

Povezani tekstovi
 • BodyTite aparat - vaš saveznik do savršenog tela

  Višak kilograma često zna da nam predstavlja problem, bilo da je reč o naslednom faktoru, godinama ili manjku fizičke aktivnosti. Zato danas oblikovanje tela predstavlja jedan od najvažnijih segmenata kada je reč o lepoti. I dok su tretmani za mršavljenje danas brojni i ne manje uspešni, estetska hirurgija otišla je korak dalje nudeći nam revolucionarno rešenje uz koje nećemo morati da se u potpunosti odreknemo svih zadovoljstava. Otkrijte BodyTite aparat i saznajte kako vas može odvesti putem do savršenog tela koje ste oduvek želeli.... vidi više

 • Dr Colić - uvek korak ispred svih! 

  Bolnica Colić privatna klinika za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju osnovana je 1989. godine, kao prva zdravstvena ustanova ovog tipa u zemlji. Međutim, biti prvi svoje vrste u nekoj oblasti, nije rezervacija za mesto na vrhu. Za tu poziciju neophodno je vredno raditi, uložiti više od svog maksimuma kako bi se najpre dostigla, a potom svojim iskustvom, kvalitetom i zalaganjem garantovala  svoja reputacija i titula najboljeg. Vodilje u ovom nastojanju jesu ključne vrednosti naše ustanove kojih se pridržavamo od samog starta, nastavljajući tradiciju odanosti lepoti i očuvanju zdravlja, čak i nakon više od 3 decenije rada.... vidi više

 • Kako skinuti višak kilograma pred leto?

  Kod nas je svake godine ista priča.
  U zimskoj sezoni, kada je povoda za proslave i uživanje na pretek, retko ko razmišlja o liniji i kilogramima. I dok su nam letnje stvari daleko izvan vidokruga, a široke bluze i džemperi vešto prikrivaju poneki višak tu i tamo, računamo da do sledećeg leta ima i više nego dovoljno vremena da se stvari dovedu u red.
  ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”