Kako se radi operacija zatezanja stomaka

Kako se radi operacija zatezanja stomaka

Iako se često vodimo krilaticom da nije sve u fizičkom izgledu, istina je da nepravilnosti na telu često umeju da poruše naše samopouzdanje. Nekada nismo u stanju da kontrolišemo osećaj nezadovoljstva i nemoći da određene stvari prikrijemo. Estetska hirurgija je rešenje kome možete pribeći, ukoliko želite da sebi ispunite dugogodišnju želju i oslobodite se straha od komentara drugih ljudi na račin vašeg izgleda. Iako nije vidljiv problem na prvu ruku, opuštena koža na stomaku može biti prava noćna mora. Bilo da ste smršali, pa je nakon tog procesa ostala koža sa kojom ne znate šta ćete, bilo da ste se sa ovim problemom susreli nakon porođaja – klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić rešiće sve vaše probleme.

Zatezanje kože na stomaku

Zatezanje stomaka, kao u ostalom i sve ostale estetske operacije, individualan su poduhvat za svakog hirurga. Svakom klijentu prilazi se sa posebnom pažnjom usmerenom sa jedne strane na problem koji ima, a sa druge strane na sva moguća potencijalna rešenja. Opuštena koža u regiji stomaka može se rešiti na dva načina. Prvi je upotrebom BodyTite aparata, kojim klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić uspešno preoblikuje vaš abdomen. To je prva i jednostavnija varijanta kojoj se pribegava i njom je moguće dobiti zategnutiju kožu i do 35%. Druga varijanta jeste operativna tehnika tzv “bikini rez”.

Operativni tok

Prvi korak u svakom zahvatu koji ćete odraditi na svom telu jeste upravo odluka kome ćete poveriti taj važan zadatak. Vaše telo je jedno, a klinika za estetsku hirurgiju mnogo. Tim Dr Colić nalazi se u centru Beograda i svojom stručnošću stoji vam na raspolaganju za sva pitanja.

Nakon konsultacija sa doktorima, na red dolazi i zatezanje kože na stomaku. Ne morate se plašiti bilo kakvog negativnog ili neprijatnog doživljaja tokom same operacije, pošto će procedura biti obavljena u opštoj anesteziji. Rez koji se pravi nalazi se u donjem delu stomaka, ide horizontalno, iznad stidne regije. Na taj način, višak masnog tkiva i kože se uklanja, a po potrebi se menja i položaj pupka, kako bi sve izgledalo potpuno prirodno. Vaše željeno zatezanje stomaka biće gotovo u roku od 2 do 4 sata, u zavisnosti od obima zahvata. Estetska hirurgija svakim danom sve više napreduje i samim tim operacije više ne traju dugo.

Oporavak

Nakon intervencije zatezanja kože stomaka, doktori će drenove ukloniti u narednih 3 dana, a konce će skinuti postepeno između 10. i 14. dana. Ceo proces je timei zvanično završen. Potrebno je samo još u narednih mesec dana ne naprezati se i uzdržavati se od nekih većih fizičkih aktivnosti, kako bi sve prošlo u najboljem redu. Takođe, u tom periodu potrebno je nositi i čvrsti elastični pojas. Tako ćete biti u potpunosti sigurni da ste uradili sve što je do vas kako bi postoperativni tok neometano odvijao. Dakle, mesec dana je period u kome je potrebno da se pridržavate svih onih stavki koje doktori estetske hirurgije ističu kao važne, a nakon toga možete se potpuno posvetiti uživanju u pogledu na svoje novo telo. Jer upravo ćete to dobiti nakon što doktori klinike Dr Colić završe željeno zatezanje koze stomaka.

Nakon što se vratite uobičajenim aktivnostima shvatićete da estetska hirurgija nije nikakav bauk i da su svi vaši problemi vrlo lako rešivi. Zatezanje stomaka koje ste uvek želeli je dostupno i vrlo jednostavno rešivo.  Nakon intervencije više nećete morati da nosite neprijatne steznike i prikrivate nedostatke, jer ih neće biti. Imaćete zategnut stomak, koji ćete moći sa ponosom da pokažete na plaži, bez straha od pogleda  koji spuštaju samopouzdanje. Uživaćete u garderobi koju ste ranije izbegavali, a zatezanje koze na stomaku postaće vaša omiljena estetska preporuka.

Povezani tekstovi
  • Spušteni kapci – brzo i lako rešenje

    Estetska hirurgija koja se obavlja na različitim delovima lica je važan segment u okviru plastične hirurgije, jer ovakvim operacijama možemo svoj izgled znatno da ulepšamo, podmladimo, te otklonimo brzo, efikasno i lako znakove starenja kao što su bore i spusteni kapci, kao i asimetričnosti, nepravilnosti i sve drugo što smatramo za nedostatke na sopstvenom licu!... vidi više

  • Najefikasnije tehnike podmlađivanja lica

    Svi mi želimo dugovečan mladalački izgled lica i tela, ali sve dok se ne pojave prvi znaci starenja poput bora i opuštene kože – ne razišljamo mnogo o svom načinu života i kako on utiče na našu kožu, kao i proces njenog starenja koji može biti i ubrzan usled određenih faktora. S druge strane starenje je prirodan proces koji, ma koliko želimo, ne možemo zaustaviti! Srećom, postoje brojne tehnike za podmladjivanje lica, kao i kozmetički preparati kojima možete odložiti starenje!... vidi više

  • Da li ste dobar kandidat za transplantaciju kose?

    Ukoliko ste primetili jako opadanje kose i želite da rešite problem androgenetske alopecije, ono što je potrebno da znate jeste da je transplantacija kose jedino dugotrajno rešenje! Ipak, alopecija je problem koji zahteva detaljnu analizu kako bi se utvrdili faktori koji su doveli do nje, kao i to da li ste dobar kandidat za transplantaciju. ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”