Blefaroplastika – Vratite stari sjaj vašim očima!

Blefaroplastika – Vratite stari sjaj vašim očima!

Oči su mnogo više od čula vida. Naše oči otkrivaju osećanja, raspoloženje, mogu reći mnogo bez ijedne izgovorene reči. Međutim, sa protekom godina, gubitkom elastičnosti i svežine u ovom predelu, naše oči mogu početi da šalju pogrešne signale – starost, nedostatak sna, tužan izgled, pa čak i ljutnju. Sve „zahvaljujući“ spuštanju kapaka, gubljenju elastičnosti kože u predelu očiju i podočnjacima. Ukoliko vam je dosta umornog izgleda, čak i kada se osećate sjajno, za vas imamo brzo, lako i omiljeno rešenje, kako među ženama, tako i muškarcima! U pitanju je blefaroplastika, estetska metoda za vraćanje starog, a pod starim mislimo mladalačkog, sjaja i izgleda očiju.

Zašto treba razmisliti o operaciji kapaka?

Koža u predelu naših očiju predstavlja najtanji, najdelikatniji deo kože na celom telu, pa nije iznenađenje što će se baš tu pojaviti prvi tragovi godina iza nas, znatno pre nego u slučaju drugih regija. Koža koja pokriva naše oči radi neprestano, pa čak i kada spavamo. Zbog svojih karakteristika i osetljivosti na razne uticaje iz spoljašnje sredine ovaj predeo našeg lica je vrlo podložan promenama i znatno može uticati na fizički izgled. Kozmetička intervencija u okoloočnoj regiji osmišljena je kako bi baš te posledice eleminisala i našem licu ponovo podarila jedar, osvežen i atraktivan izgled očiju. Rezultati često mogu promeniti život iz korena, jer pored estetskog, blefaroplastika ima i uticaj na samopouzdanje i vraćanje sigurnosti u sopstveni izgled.

Koje opcije vam stoje na raspolaganju?

Pod terminom blefaroplastika podrazumeva se nekoliko različitih hirurških tehnika. Koju od njih će hirurg primeniti zavisi od nekoliko stvari – pacijentove anatomije, konkretnog stanja lica i šta se korekcijama želi postići. U svakom od tih slučaja, na raspolaganju su operacija gornjih kapaka, donjih kapaka ili njihova istovremena primena.

Operacija gornjih kapaka

Čini li vam se da gornjim kapcima nedostaje kontura ili da prekrivaju gornje trepavice? Da li vam stvaraju osećaj umora ili čine da vaše lice izgleda umorno? Sve ove stvari mogu se oktloniti odstranjivanjem viška kože i time povratiti otvoren, raspoložen izgled očiju. Operacija gornjeg kapka obično uključuje pravljenje preciznog reza na prirodnom naboru iznad oka, u kom naši hirurzi odstranjuju preciznu količinu viška kože i masti.

Operacija donjih kapaka

Ovom metodom mogu se postići izvrsni rezultati kada je u pitanju podbuli i otečen izgled lica usled podočnjaka ispod očiju. Iako se ovaj problem javlja najčešće sa godinama, može se javiti i kod pacijanata mlađih od dvadeset. Naši hirurzi u ovim slučajevima primenjuju operaciju donjih očnih kapaka za poboljšanje izgleda ove regije. Rezovi se uglavnom nalaze na spoljnoj ivici donjeg kapka ili tik ispod trepavica. Prilikom operacije donjih kapaka se odstranjuje višak opuštene kože i/ili masti kako bi se postigao što prirodniji izgled. Operacija kapaka se često kombinuje sa drugim tehnikama kao što je primena botoxa u korekciji bora i ukoliko se proceni da je moguće i da bi dalo bolji rezultat od hirurškog, korekcija podočnjaka hijaluronom.

Kombinovanje blefaroplastike sa drugim tehnikama

Iako blefaroplastika značajno može podmlatiti izgled pacijenata, mnogi pacijenti se odlučuju da ovu operaciju kombinuju sa rešavanjem problema koji mogu postojati i na drugim područjima lica. Vrlo je često da se postupci faceliftinga ili podizanja obrva obavljaju istovremeno sa blefaroplastikom. Podizanje obrva će doprineti još boljim rezultatima u predelu gornjih kapaka, dok će facelifting u predelu obraza sjajno funkcionisati sa korekcijom podočnjaka.

Rezultate je važno čuvati i negovati

Uz zdrav način života, kao i adekvatne navike kada je reč o nezi kože lica rezultati blefaroplastike mogu da traju godinama bez ikakvih promena u izgledu! Sa odstranjenim viškom opuštene kože, oči će ponovo izgledati mlado i nadahnuto. Oči će ponovo moći da izgovore više od hiljadu reči jednim pokretom kada podočnjaci i bore oko očiju postanu ružna prošlost. Efekte blefaroplastike moguće je pospešiti svakodnevnim korišćenjem adekvatnih dnevnih i noćnih krema, kao i menjanjem svakodnevnih navika u našem životu. Efekti kvalitetno odrađenog tretmana se neće samo ogledati u estetskom smislu, već će doneti i brojne, dugotrajne prednosti u pogledu samopouzdanja i zadovoljstva svojim izgledom. Baš zbog toga, svako ko sebi podari rezultate blefaroplastike, treba svu pažnju nakon nje da podari njihovoj dugovečnosti!

U nama ćete videti najbolje!

Bolnica  Colić u svom timu broji 30 stalno zaposlenih lekara i drugog osoblja i u svom radu preko 20 hiljada zadovljnih klijenata širom sveta! Ekspertiza našeg tima višestruko je pokazana i dokazana na svim poljima estetske hirurgije, pa tako i u primeni blefaroplastike. Na vama je da odaberete pouzdan i siguran tim koji će vam pomoći da za veoma kratko vreme počnete da gledate na svet drugim očima – osveženim, jedrim i mladolikim, bez tamnih podočnjaka i umornog izgleda lica.

Našim klijentima na raspolaganju stoji i Dr Colić linija medicinske kozmetike koja će svakom pacijentu pomoći da dugo i srećno uživa u rezultatima našeg rada posvećenog lepoti i očuvanju zdravlja.

Zakažite konsultacije sa našim lekarima i započnite rešavanje problema očnih kapaka na proveren način. Sva vaša dodatna pitanja su uvek dobrodošla i rado ćemo im se posvetiti!

Povezani tekstovi
 • Face lifting – podmladjivanje lica najsavremenijim tehnikama

  Proces starenja je neizbežan i sa njim će se svako od nas kad tad susresti – neki čak i pre nego što bi to rekle godine, neki i dosta kasnije tokom života. Na starenje utiču brojni faktori među kojima su ne samo nasledni faktor i prirodne karakteristike kože, već i sam stil i način života, boravak u zagađenim sredinama, izloženost suncu i drugim spoljašnjim uticajima... Organ koji je najpodložniji promeni usled svih ovih faktora jeste koža, a posebno je na udaru koža lica i vrata, te su na njoj tragovi života i vremena najprimetniji. ... vidi više

 • Kako skinuti višak kilograma pred leto?

  Kod nas je svake godine ista priča.
  U zimskoj sezoni, kada je povoda za proslave i uživanje na pretek, retko ko razmišlja o liniji i kilogramima. I dok su nam letnje stvari daleko izvan vidokruga, a široke bluze i džemperi vešto prikrivaju poneki višak tu i tamo, računamo da do sledećeg leta ima i više nego dovoljno vremena da se stvari dovedu u red.
  ... vidi više

 • Podizanje obrva za otvoreniji i lepši pogled

  Lice je deo tela koji otkriva naše misli i osećanja. Mimikom i pogledom pokazujemo radost, ali i bol, tugu, ljutnju, iznenađenje... U svemu tome obrve igraju ključnu ulogu. Podizanje jedne obrve može da pošalje poruku vrednu hiljadu reči. Na žalost, i godine, i umor i stres i sve prilike i neprilike koje život sa sobom nosi, oslikavaju se na našem licu. Tako i obrve vremenom znaju da se spuste, sužavajući oči, čineći da delujemo umorno i ljutito bez prestanka. Srećom, estetska hirurgija ima lako i pristupačno rešenje ovog problema.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”