Blefaroplastika – Vratite stari sjaj vašim očima!

Blefaroplastika – Vratite stari sjaj vašim očima!

Oči su mnogo više od čula vida. Naše oči otkrivaju osećanja, raspoloženje, mogu reći mnogo bez ijedne izgovorene reči. Međutim, sa protekom godina, gubitkom elastičnosti i svežine u ovom predelu, naše oči mogu početi da šalju pogrešne signale – starost, nedostatak sna, tužan izgled, pa čak i ljutnju. Sve „zahvaljujući“ spuštanju kapaka, gubljenju elastičnosti kože u predelu očiju i podočnjacima. Ukoliko vam je dosta umornog izgleda, čak i kada se osećate sjajno, za vas imamo brzo, lako i omiljeno rešenje, kako među ženama, tako i muškarcima! U pitanju je blefaroplastika, estetska metoda za vraćanje starog, a pod starim mislimo mladalačkog, sjaja i izgleda očiju.

Zašto treba razmisliti o operaciji kapaka?

Koža u predelu naših očiju predstavlja najtanji, najdelikatniji deo kože na celom telu, pa nije iznenađenje što će se baš tu pojaviti prvi tragovi godina iza nas, znatno pre nego u slučaju drugih regija. Koža koja pokriva naše oči radi neprestano, pa čak i kada spavamo. Zbog svojih karakteristika i osetljivosti na razne uticaje iz spoljašnje sredine ovaj predeo našeg lica je vrlo podložan promenama i znatno može uticati na fizički izgled. Kozmetička intervencija u okoloočnoj regiji osmišljena je kako bi baš te posledice eleminisala i našem licu ponovo podarila jedar, osvežen i atraktivan izgled očiju. Rezultati često mogu promeniti život iz korena, jer pored estetskog, blefaroplastika ima i uticaj na samopouzdanje i vraćanje sigurnosti u sopstveni izgled.

Koje opcije vam stoje na raspolaganju?

Pod terminom blefaroplastika podrazumeva se nekoliko različitih hirurških tehnika. Koju od njih će hirurg primeniti zavisi od nekoliko stvari – pacijentove anatomije, konkretnog stanja lica i šta se korekcijama želi postići. U svakom od tih slučaja, na raspolaganju su operacija gornjih kapaka, donjih kapaka ili njihova istovremena primena.

Operacija gornjih kapaka

Čini li vam se da gornjim kapcima nedostaje kontura ili da prekrivaju gornje trepavice? Da li vam stvaraju osećaj umora ili čine da vaše lice izgleda umorno? Sve ove stvari mogu se oktloniti odstranjivanjem viška kože i time povratiti otvoren, raspoložen izgled očiju. Operacija gornjeg kapka obično uključuje pravljenje preciznog reza na prirodnom naboru iznad oka, u kom naši hirurzi odstranjuju preciznu količinu viška kože i masti.

Operacija donjih kapaka

Ovom metodom mogu se postići izvrsni rezultati kada je u pitanju podbuli i otečen izgled lica usled podočnjaka ispod očiju. Iako se ovaj problem javlja najčešće sa godinama, može se javiti i kod pacijanata mlađih od dvadeset. Naši hirurzi u ovim slučajevima primenjuju operaciju donjih očnih kapaka za poboljšanje izgleda ove regije. Rezovi se uglavnom nalaze na spoljnoj ivici donjeg kapka ili tik ispod trepavica. Prilikom operacije donjih kapaka se odstranjuje višak opuštene kože i/ili masti kako bi se postigao što prirodniji izgled. Operacija kapaka se često kombinuje sa drugim tehnikama kao što je primena botoxa u korekciji bora i ukoliko se proceni da je moguće i da bi dalo bolji rezultat od hirurškog, korekcija podočnjaka hijaluronom.

Kombinovanje blefaroplastike sa drugim tehnikama

Iako blefaroplastika značajno može podmlatiti izgled pacijenata, mnogi pacijenti se odlučuju da ovu operaciju kombinuju sa rešavanjem problema koji mogu postojati i na drugim područjima lica. Vrlo je često da se postupci faceliftinga ili podizanja obrva obavljaju istovremeno sa blefaroplastikom. Podizanje obrva će doprineti još boljim rezultatima u predelu gornjih kapaka, dok će facelifting u predelu obraza sjajno funkcionisati sa korekcijom podočnjaka.

Rezultate je važno čuvati i negovati

Uz zdrav način života, kao i adekvatne navike kada je reč o nezi kože lica rezultati blefaroplastike mogu da traju godinama bez ikakvih promena u izgledu! Sa odstranjenim viškom opuštene kože, oči će ponovo izgledati mlado i nadahnuto. Oči će ponovo moći da izgovore više od hiljadu reči jednim pokretom kada podočnjaci i bore oko očiju postanu ružna prošlost. Efekte blefaroplastike moguće je pospešiti svakodnevnim korišćenjem adekvatnih dnevnih i noćnih krema, kao i menjanjem svakodnevnih navika u našem životu. Efekti kvalitetno odrađenog tretmana se neće samo ogledati u estetskom smislu, već će doneti i brojne, dugotrajne prednosti u pogledu samopouzdanja i zadovoljstva svojim izgledom. Baš zbog toga, svako ko sebi podari rezultate blefaroplastike, treba svu pažnju nakon nje da podari njihovoj dugovečnosti!

U nama ćete videti najbolje!

Bolnica  Colić u svom timu broji 30 stalno zaposlenih lekara i drugog osoblja i u svom radu preko 20 hiljada zadovljnih klijenata širom sveta! Ekspertiza našeg tima višestruko je pokazana i dokazana na svim poljima estetske hirurgije, pa tako i u primeni blefaroplastike. Na vama je da odaberete pouzdan i siguran tim koji će vam pomoći da za veoma kratko vreme počnete da gledate na svet drugim očima – osveženim, jedrim i mladolikim, bez tamnih podočnjaka i umornog izgleda lica.

Našim klijentima na raspolaganju stoji i Dr Colić linija medicinske kozmetike koja će svakom pacijentu pomoći da dugo i srećno uživa u rezultatima našeg rada posvećenog lepoti i očuvanju zdravlja.

Zakažite konsultacije sa našim lekarima i započnite rešavanje problema očnih kapaka na proveren način. Sva vaša dodatna pitanja su uvek dobrodošla i rado ćemo im se posvetiti!

Povezani tekstovi
  • Blefaroplastika - podizanje i zatezanje kapaka

    Da li želite da imate zavodljiv, mladalački pogled pun samopouzdanja? Kažu da su oči ogledalo duše, i da su one prvo što ljudi primete na drugome. Kad smo mladi, sve je lako i jednostavno – uz dobru šminku svaki nedostatak je lako rešiv. Ali šta kad se pojave kesice ispod očiju, kad se kapci spuste, odajući godine na licu? Tada problem rešava blefaroplastika - estetska operacija kapaka i podočnjaka, čiji je cilj njihovo zatezanje i podmlađivanje. Naime, koža kapaka je izrazito tanka, zbog čega oni vrlo lako gube elastičnost.... vidi više

  • Hijaluronski fileri – Sve što je potrebno da znaš!

    Ukoliko ste se upustili u pretragu interneta u potrazi za rešenjima protiv znakova starenja kože, velika je šansa da su hijaluronski fileri bili jedan od najčešćih rezultata. Iako je ranije, pa i danas, njihova osnovna uloga bila  korekcija bora i finih linija, zahvaljujući svojoj raznovrsnoj primeni i efikasnosti, fileri su sve popularnija estetska procedura za ispravljanje i poboljšanje kontura lica, povećanje usana i poboljšanje tonusa, teksture i hidriranosti kože. Ono što se podrazumeva pod efektima korišćenja filera i šta se od njih može očekivati svima je manje-više poznato, ali ono što podrazumeva sama procedura jesu često nepoznanica i mesto na kom se može doći do brojnih netačnih i pogrešnih informacija. Zato smo za vas pripremili pregled najčeših pitanja i nedoumica vezanih za ovaj tretman.... vidi više

  • Promene na dojci – Šta su razlozi za uzbunu?

    Zahvaljujući brojnim kampanjama, podizanju svesti i edukaciji žena o značaju prevencije raka dojke, svake godine sve više dama odlazi na redovne kontrole, ali i samostalno obavlja preglede kako bi se na vreme primetile eventualne promene na dojkama kojih ranije možda nije bilo.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”