Šta je BodyTite aparat i čemu služi?

Šta je BodyTite aparat i čemu služi?

U moderno vreme se prebrzo živi – previše obaveza imamo, a premalo vremena za sebe. Jedemo brzu hranu, uz sve manje vremena koje možemo izdvojiti za bilo kakav vid treninga. Vremenom ovaj način života, kojim smo u izvesnoj meri svi pogođeni, može dovesti do viška kilograma, opuštene kože i drugih zdravstvenih i estetskih problema. Svi imamo pravo da lepo izgledamo, a isto tako i da se ne odričemo užitaka koje ovaj život nudi. Deluje nemoguće? Pa i nije, barem ne dok postoji estetska hirurgija.

Postoje razni tretmani za mršavljenje, ali i oni koji se koriste za preoblikovanje tela, međutim ono što daje najveću učinkovitost zove se liposukcija. Iako ovaj termin kod mnogih izaziva nelagodu, činjenica je da je estetska hirurgija toliko napredovala da je oplemenjena revolucionarnim BodyTite aparatom, kojim su prevaziđeni svi nedostaci tradicionalne lišposukcije. Još jedna činjenica je i to da klinika za estetsku hirurgiju Dr Čolić jedina poseduje BodyTite aparat, kako u zemlji, tako i u regionu.

Benefiti BodyTite aparata u odnosu na klasičnu liposukciju

Ova metoda predstavlja tretman radio – frekventne liposukcije (RF lipo), gde se pomoću radio – frekventnih talasa tope masti, pri čemu se aspiriraju i izvlače iz organizma znatno lakše nego što je to slučaj sa klasičnom liposukcijom. Takođe, ova metoda je manje traumatična po organizam, budući da RF energija topi masti i koaguliše male krvne sudove, što ima za posledicu da će na telu biti znatno manje modrica nego što je to slučaj kada se radi klasična liposukcija. Isto tako, nakon tretmana izvedenog BodyTite aparatom, oporavak je u velikoj meri brži i lakši.  

Još jedna bitna prednost liposukcije sa BodyTite aparatom je rešenje problema opuštene kože. Naime, svima je poznato da klasična metoda liposukcije za sobom ostavlja opuštenu kožu kao posledicu izvlačenja masti. Upotreba BodyTite aparata predstavlja najnaprednije rešenje kojim se masti eliminišu iz organizma uz istovremeno zatezanje kože. Postoje brojni tretmani za mršavljenje, ali jedino BodyTite aparatom je moguće preoblikovati telo rešavajući istovremeno ova dva ključna problema.

Oporavak nakon tretmana

Nakon liposukcije uz BodyTite aparat, klijenti se vraćaju uobičajenim dnevnim aktivnostima već nakon pet do sedam dana. Odmah nakon intervencije klijentu se navlači steznik zbog skupljanja viška kože, koji bi trebalo nositi barem tri nedelje.

Moguće komplikacije nakon tretmana

Naakon tretmana moguća je pojava modrica i otoka koji se postepeno povlače u periodu od dve nedelje. Takođe može biti prisutan prolazni poremećaji senzibiliteta kože kao i eventualne male neravnine, zbog čega se savetuju rana postoperativna masaža i limfna drenaža.

Koji delove tela možemo da tretiramo pomoću BodyTite aparata?

Uz pomoć BodyTite aparata moguće je izvesti tretman uklanjanja masnih naslaga sa stomaka, kao i sa drugih delova tela koji su pogodni za stvaranje masnih naslaga (stomak, leđa, butine, ruke, kolena, potkolenice). Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić praktikuje i liposukciju podbratka uz pomoć ovog aparata, budući da je kod mnogih pacijenata to veoma problematična regija. Oporavak u ovom slučaju traje svega nekoliko dana, gde se dva do tri dana nakon tretmana pacijentu uklanja elastični kompresivni zavoj, kada se može vratiti uobičajenim aktivnostima.

Kada su tema tretmani za mršavljenje i preoblikovanje tela, BodyTite se izdvaja po tome što nudi mogućnost rešavanja problema koji su nastali usled različitih hormonskih poremećaja, poput uvećanja muških grudi nastalih usled ginekomastije. U ovom slučaju operacija se vrši u opštoj anesteziji i traje oko jedan čas, gde se 24 časa nakon operacije uklanjaju drenovi, a konac nakon dve nedelje. Takođe, i u ovom slučaju je kompresivni elastični zavoj predviđeno nositi nekoliko dana.

Sve navedene tretmane naš tim izvodi sa vrhunskom stručnošću i preciznošću, pomoću najbolje postojeće opreme, koja zahvate čini prijatnijim nego ikada. Tretiranje delova tela koji su manje površine izvodi se u lokalnoj anesteziji, dok se za one koji su veće površine i zahtevniji za obradu, koristi potpuna anestezija.

Iako estetska hirurgija kod mnogih još uvek izaziva nelagodu, pa i strah, BodyTite aparat ruši sve predrasude. Uz to, klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić poseduje moderno opremljen prostor u centru Beograda, gde je sve podređeno udobnosti zahvata i  oporavka nakon operacije. Na vama je samo da donesete odluku. Za sve ostalo, pobrinuće se naš stručni tim.

Povezani tekstovi
  • Kako se radi rinoplastika – operacija nosa?

    Operacija nosa ili stručnije rečeno rinoplastika predstavlja jednu od najčešćih operacija kada je plasticna hirurgija u pitanju, a sprovodi se radi promene položaja, veličine ili oblika nosa, nozdrva iz različitih razloga. Korekcija nosa može biti idealan izbor za osobe koje imaju određene probleme sa disanjem, povrede nosa ili određene nedostatke od rođenja, a takođe se mnogi odlučuju na ovaj korak usled ličnog nezadovoljstva izgledom ovog organa.... vidi više

  • Dr Colić - uvek korak ispred svih! 

    Bolnica Colić privatna klinika za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju osnovana je 1989. godine, kao prva zdravstvena ustanova ovog tipa u zemlji. Međutim, biti prvi svoje vrste u nekoj oblasti, nije rezervacija za mesto na vrhu. Za tu poziciju neophodno je vredno raditi, uložiti više od svog maksimuma kako bi se najpre dostigla, a potom svojim iskustvom, kvalitetom i zalaganjem garantovala  svoja reputacija i titula najboljeg. Vodilje u ovom nastojanju jesu ključne vrednosti naše ustanove kojih se pridržavamo od samog starta, nastavljajući tradiciju odanosti lepoti i očuvanju zdravlja, čak i nakon više od 3 decenije rada.... vidi više

  • Balon za mršavljenje – gubljenje kilograma bez operacije

    Gojaznost se najčešće javlja kod osoba koje nemaju dovoljno fizičke aktivnosti, a s druge strane imaju naviku za prekomernim konzumiranjem hrane, mada se sa gojaznošću susreću i osobe koje imaju hormonske poremećaje i poremećaje metabolizma usled gomilanja masnih naslaga u potkožnom tkivu i oko unutrašnjih organa. Ovi poremećaji dovode čak i do ogromne prekomerne težine, te je kod umereno i veoma gojaznih pacijenata neophodno sprovesti terapiju za lečenje gojaznosti.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”