Blefaroplastika - podizanje i zatezanje kapaka

Blefaroplastika - podizanje i zatezanje kapaka

Da li želite da imate zavodljiv, mladalački pogled pun samopouzdanja? Kažu da su oči ogledalo duše, i da su one prvo što ljudi primete na drugome. Kad smo mladi, sve je lako i jednostavno – uz dobru šminku svaki nedostatak je lako rešiv. Ali šta kad se pojave kesice ispod očiju, kad se kapci spuste, odajući godine na licu? Tada problem rešava blefaroplastika.

Blefaroplastika je stručan naziv za estetsku operaciju kapaka i podočnjaka, čiji je cilj njihovo zatezanje i podmlađivanje. Naime, koža kapaka je izrazito tanka, zbog čega oni vrlo lako gube elastičnost. Vremenom dolazi do pojave bora, spuštanja kapaka i promene oblika usled nagomilavanja masti, a takođe se javljaju i takozvane kesice ispod očiju. Budući da estetska hirurgija svrstava podizanje kapaka među lakše operativne tehnike, i da su rezultati veoma primetni, spada među omiljene zahvate, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Cilj operacije jeste ukloniti višak opuštene kože i masnog tkiva sa gornjih i donjih očnih kapaka, kako bi se licu vratio podmlađen, osvežen i zategnut izgled.

Prvi korak: odluka

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić broji 30 stalno zaposlenih stručnih lica koja su tu da svojom posvećenošću i stručnošću pruže klijentu sigurnost i najprijatnije moguće iskustvo. Pre same operacije potrebno je sa izabranim hirurgom precizirati šta tačno želi da se postigne. Postoji mogućnost operacije samo gornjih kapaka, ili samo donjih, ali se mogu operisati i zajedno. Prilikom pregleda, hirurg će utvrditi koji je zahvat potrebno izvesti kako bi se postigao željeni rezultat.

Drugi korak: operativni postupak

Nakon dogovora sa izabranim hirurgom, sledi sama operacija, u kojoj će hirurg, po prethodno obeleženom crtežu, eliptično odstraniti višak kože i masnog tkiva sa gornjeg kapka. Estetska hirurgija ima za prvi i osnovni cilj lepotu, pa se tako i u ovom slučaju rez pravi u prevoju kapka, gde će biti najmanje primetan. Ukoliko postoji potreba za operacijom podočnjaka, hirurg će je izvesti tako što će napraviti rez na donjem kapku neposredno ispod trepavica. U slučaju da nema viška kože, već je potrebno samo ukloniti masno tkivo, postupak se vrši preko vežnjače (konjuktive), odnosno sa unutrašnje strane kapka, tako da se ne prave rezovi na koži, a samim tim i ne ostavljaju ožiljci

Tip operacije i trajanje

Kao što smo već pomenuli, podizanje kapaka spada među lakše i kratkotrajne operacije. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić je izvodi u lokalnoj anesteziji  u trajanju od 30 minuta za gornje kapke, i u opštoj anesteziji za donje kapke, u trajanju od 45 minuta.

Poslednji korak: oporavak

U prvim trenucima nakon operacije potrebno je stavljati hladne obloge na kapke, što treba ponavljati naredna 24 sata. Mirovanje se podrazumeva u prvim danima, i dobro bi bilo i da spavate na uzdignutom jastuku, a sve to u cilju što kraćeg i prijatnijeg oporavka. U tim prvim trenucima će se pojaviti otoci i modrice oko kapaka, ali uz mirovanje i pridržavanje saveta lekara, oni se povlače već nakon nekoliko dana. Konci se uklanjaju nakon nedelju dana, i već tada se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Takođe je vrlo važno da u prvim nedeljama nakon operacije nosite tamne naočare, kako biste zaštitili osetljivu kožu oko očiju od sunca, a I kako biste sprečili da eventualno prašina ili neki trun dođe do očiju i izazove komplikacije.

Dakle, podizanje kapaka je relativno brz i jednostavan način da svojim očima vratite mladalački i osvežen izgled. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić broji više od 20 000 zadovoljnih klijenata širom sveta, što i vama pruža sigurnost da im se pridružite i da za kratko vreme počnete na svet da gledate drugim očima. Kako se tehnologija razvija, tako i estetska hirurgija više ne predstavlja luksuz, a svakako će vam pomoći da budete zadovoljni i srećni u svom telu.

Povezani tekstovi
  • Podizanje obrva za otvoreniji i lepši pogled

    Lice je deo tela koji otkriva naše misli i osećanja. Mimikom i pogledom pokazujemo radost, ali i bol, tugu, ljutnju, iznenađenje... U svemu tome obrve igraju ključnu ulogu. Podizanje jedne obrve može da pošalje poruku vrednu hiljadu reči. Na žalost, i godine, i umor i stres i sve prilike i neprilike koje život sa sobom nosi, oslikavaju se na našem licu. Tako i obrve vremenom znaju da se spuste, sužavajući oči, čineći da delujemo umorno i ljutito bez prestanka. Srećom, estetska hirurgija ima lako i pristupačno rešenje ovog problema.... vidi više

  • Mlado i jedro lice uz pomoć najsavremenijih metoda estetske hirurgije

    Ko ne želi blistavu, čistu, mladu kožu lica koja zrači lepotom? Umorna i suva koža lica sa ožiljcima, diskoloracijom ili pigmentima čini da koža ponekad izgleda starije. Zbog toga je važno održavati kožu lica zdravom i umanjiti efekte starenja i sunčevog delovanja. ... vidi više

  • Da li ste dobar kandidat za podizanje grudi ili povecanje grudi?

    Mnoge žene usled različitih razloga imaju želju ili potrebu za promenom veličine i/ili oblika grudi, pa ne čudi da je povecanje grudi jedna od najčešćih hirurških zahvata kada je u pitanju estetska hirurgija. S druge strane, postoje i dame koje zbog određenih faktora imaju opuštene grudi i kojima je pre potrebno podizanje grudi, a koju takođe pruža plasticna hirurgija odnosno njena grana – estetska hirurgija. U pojedinim slučajevima čak kombinacija ove dve intervencije daje najbolje rezultate!... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”