Blefaroplastika - podizanje i zatezanje kapaka

Blefaroplastika - podizanje i zatezanje kapaka

Da li želite da imate zavodljiv, mladalački pogled pun samopouzdanja? Kažu da su oči ogledalo duše, i da su one prvo što ljudi primete na drugome. Kad smo mladi, sve je lako i jednostavno – uz dobru šminku svaki nedostatak je lako rešiv. Ali šta kad se pojave kesice ispod očiju, kad se kapci spuste, odajući godine na licu? Tada problem rešava blefaroplastika.

Blefaroplastika je stručan naziv za estetsku operaciju kapaka i podočnjaka, čiji je cilj njihovo zatezanje i podmlađivanje. Naime, koža kapaka je izrazito tanka, zbog čega oni vrlo lako gube elastičnost. Vremenom dolazi do pojave bora, spuštanja kapaka i promene oblika usled nagomilavanja masti, a takođe se javljaju i takozvane kesice ispod očiju. Budući da estetska hirurgija svrstava podizanje kapaka među lakše operativne tehnike, i da su rezultati veoma primetni, spada među omiljene zahvate, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Cilj operacije jeste ukloniti višak opuštene kože i masnog tkiva sa gornjih i donjih očnih kapaka, kako bi se licu vratio podmlađen, osvežen i zategnut izgled.

Prvi korak: odluka

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić broji 30 stalno zaposlenih stručnih lica koja su tu da svojom posvećenošću i stručnošću pruže klijentu sigurnost i najprijatnije moguće iskustvo. Pre same operacije potrebno je sa izabranim hirurgom precizirati šta tačno želi da se postigne. Postoji mogućnost operacije samo gornjih kapaka, ili samo donjih, ali se mogu operisati i zajedno. Prilikom pregleda, hirurg će utvrditi koji je zahvat potrebno izvesti kako bi se postigao željeni rezultat.

Drugi korak: operativni postupak

Nakon dogovora sa izabranim hirurgom, sledi sama operacija, u kojoj će hirurg, po prethodno obeleženom crtežu, eliptično odstraniti višak kože i masnog tkiva sa gornjeg kapka. Estetska hirurgija ima za prvi i osnovni cilj lepotu, pa se tako i u ovom slučaju rez pravi u prevoju kapka, gde će biti najmanje primetan. Ukoliko postoji potreba za operacijom podočnjaka, hirurg će je izvesti tako što će napraviti rez na donjem kapku neposredno ispod trepavica. U slučaju da nema viška kože, već je potrebno samo ukloniti masno tkivo, postupak se vrši preko vežnjače (konjuktive), odnosno sa unutrašnje strane kapka, tako da se ne prave rezovi na koži, a samim tim i ne ostavljaju ožiljci

Tip operacije i trajanje

Kao što smo već pomenuli, podizanje kapaka spada među lakše i kratkotrajne operacije. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić je izvodi u lokalnoj anesteziji  u trajanju od 30 minuta za gornje kapke, i u opštoj anesteziji za donje kapke, u trajanju od 45 minuta.

Poslednji korak: oporavak

U prvim trenucima nakon operacije potrebno je stavljati hladne obloge na kapke, što treba ponavljati naredna 24 sata. Mirovanje se podrazumeva u prvim danima, i dobro bi bilo i da spavate na uzdignutom jastuku, a sve to u cilju što kraćeg i prijatnijeg oporavka. U tim prvim trenucima će se pojaviti otoci i modrice oko kapaka, ali uz mirovanje i pridržavanje saveta lekara, oni se povlače već nakon nekoliko dana. Konci se uklanjaju nakon nedelju dana, i već tada se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Takođe je vrlo važno da u prvim nedeljama nakon operacije nosite tamne naočare, kako biste zaštitili osetljivu kožu oko očiju od sunca, a I kako biste sprečili da eventualno prašina ili neki trun dođe do očiju i izazove komplikacije.

Dakle, podizanje kapaka je relativno brz i jednostavan način da svojim očima vratite mladalački i osvežen izgled. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić broji više od 20 000 zadovoljnih klijenata širom sveta, što i vama pruža sigurnost da im se pridružite i da za kratko vreme počnete na svet da gledate drugim očima. Kako se tehnologija razvija, tako i estetska hirurgija više ne predstavlja luksuz, a svakako će vam pomoći da budete zadovoljni i srećni u svom telu.

Povezani tekstovi
  • Promene na dojci – Šta su razlozi za uzbunu?

    Zahvaljujući brojnim kampanjama, podizanju svesti i edukaciji žena o značaju prevencije raka dojke, svake godine sve više dama odlazi na redovne kontrole, ali i samostalno obavlja preglede kako bi se na vreme primetile eventualne promene na dojkama kojih ranije možda nije bilo. Ipak, postoji i veliki broj promena koje ne moraju biti zloćudne jer sa godinama se celo telo menja, pa tako i dojke. Napipati čvorić na dojci nikada nije prijatno iskustvo i često može asocirati na strašne misli i prognoze. Zato je važno da svaka dama zna koje su to promene posledica prirodnih procesa organizma, starenja tela a koje predstavljaju alarm za posetu lekaru.... vidi više

  • Face lifting – podmladjivanje lica najsavremenijim tehnikama

    Proces starenja je neizbežan i sa njim će se svako od nas kad tad susresti – neki čak i pre nego što bi to rekle godine, neki i dosta kasnije tokom života. Na starenje utiču brojni faktori među kojima su ne samo nasledni faktor i prirodne karakteristike kože, već i sam stil i način života, boravak u zagađenim sredinama, izloženost suncu i drugim spoljašnjim uticajima... Organ koji je najpodložniji promeni usled svih ovih faktora jeste koža, a posebno je na udaru koža lica i vrata, te su na njoj tragovi života i vremena najprimetniji. ... vidi više

  • Da li ste dobar kandidat za transplantaciju kose?

    Ukoliko ste primetili jako opadanje kose i želite da rešite problem androgenetske alopecije, ono što je potrebno da znate jeste da je transplantacija kose jedino dugotrajno rešenje! Ipak, alopecija je problem koji zahteva detaljnu analizu kako bi se utvrdili faktori koji su doveli do nje, kao i to da li ste dobar kandidat za transplantaciju. ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”