Face lifting – podmladjivanje lica najsavremenijim tehnikama

Face lifting – podmladjivanje lica najsavremenijim tehnikama

Proces starenja je neizbežan i sa njim će se svako od nas kad tad susresti – neki čak i pre nego što bi to rekle godine, neki i dosta kasnije tokom života. Na starenje utiču brojni faktori među kojima su ne samo nasledni faktor i prirodne karakteristike kože, već i sam stil i način života, boravak u zagađenim sredinama, izloženost suncu i drugim spoljašnjim uticajima... Organ koji je najpodložniji promeni usled svih ovih faktora jeste koža, a posebno je na udaru koža lica i vrata, te su na njoj tragovi života i vremena najprimetniji. Neki od prvih znakova starenja su smanjena elastičnost i jedina kože, pojava bora na čelu, oko očiju, usana i na drugim delovima lica i vrata, opuštanje kože i mišića, a zatim slede naglašeni nabori lica, gubljenje jasnih linija donje vilice i naposletku totalna promena kontura odnosno gubitak svih mladalačkih crta lica.

Možda ste do nekog momenta koristili različite proizvode za podmladjivanje lica, šminku i druge tehnike za zatezanje lica kako biste zakamuflirali sve ono što starenje nosi sa sobom, ali u kasnijem periodu života čak ni to neće biti od pomoći. Ukoliko vam se ne sviđa vaš odraz u ogledalu i želeli biste da vratite godine malo unazad, klinika za estetsku hirurgiju Dr Colic pruža vam mogućnost da ispunite svoju želju.

S obzirom da su danas tehnike, tehnologije i nauka (pa tako i medicina) veoma napredovali, skoro da ne postoji to što ne možemo promeniti na sebi. Kada je u pitanju podmladjivanje lica, postoje različite metode za postizanje mladalačkog izgleda, a jedna od najpopularnijih za zatezanje lica jeste face lifting.

Šta podrazumeva face lifting metoda za podmladjivanje lica?

Gotovo svaka klinika za estesku hirurgiju pruža brojne metode za zatezanje lica čime se ono koriguje na način da bude simetrično, podmlađeno i lepše odnosno uklanjaju se različiti nedostaci ili deformiteti. Neke od ovih metoda su neinvazivne ili minimalno invazivne, traju kratko i pružaju na određeni period zadovoljavajuće rezultate, dok druge predstavljaju zahtevnije i komplikovanije procese za zatezanje lica, ali obezbeđuju dugotrajnije efekte i brojne mogućnosti za korigovanje nepravilnosti na licu. Među njima je i face lifting!

Ovo je jedan od operativnih zahvata u kojem se koriste najsavremenije tehnike za podmladjivanje lica, što obezbeđuje i najefektnije rezultate kada je u pitanju zatezanje lica. Face lifting je zapravo operacija kojom se podižu opušteni mišići i koža lica i vrata i time uklanjaju ili ublažavaju znakovi starenja! Nakon ove estetske procedure vaše lice uz svežiji, jedriji i vedriji izgled postaje podmlađeno čak do 10 godina – konture lica postaju jasnije i generalno se dobija zdraviji izgled, a ovi efekti traju minimum 5 godina (u velikom broju slučajeva i duže).

Najsavremenije tehnike koje se koriste u ovoj proceduri su operativnog tipa, a uz face lifting metodu za zatezanje lica često se ujedno sprovodi i korekcija očnih kapaka, liposkulptura lica ili tretman površinskog pilinga pomoću dermoabrazije, hemijskih preparata ili lasera.

Kakva je operativna tehnika za zatezanje lica face lifting metodom?

Kada je u pitanju naša klinika za estetsku hirurgiju, operativna tehnika koju sprovodimo je takva da se rezovi prave uz liniju kose na slepoočnicama i produžavaju tik uz ušnu školjku – ispred ili iza nje ili pak ispod resice, tako da su ožiljci skoro neprimetni. Posle oslobađanja kože lica i vrata, odstranjuje se njen višak, a vrši zatezanje potkožnih tkiva, kako bi efekat bio što dugotrajniji. U nekim slučajevima je potrebno izvršiti i liposukciju lica odnosno ukloniti masnoće nagomilane ispod vilice i na vratu, da bi se postigli najlepši rezultati za podmladjivanje lice.

Sama procedura se obavlja u opštoj anesteziji, a ceo postupak traje od 2 do 4 sata, u zavisnosti od toga koji je tip operacije odnosno koja se tehnika za zatezanje lica sprovodi. U današnje vreme postoje različite tehnike za podmladjivanje lica, od kojih neke spadaju i u mini-lifting poput S-lifta, liftinga slepoočne regije, liftinga vrata i drugih, dok su druge, kao što je kompletan face lifting, zahtevnije i samim tim operacija duže traje.

Oporavak nakon operacije ne traje mnogo – zavoji i dren se uklanjaju nakon jednog ili dva dana, kada je moguće i pranje kose, a konci se skidanju između nedelju dana i desetog dana od operacije. Ono što su retke komplikacije kada se vrši face lifting zatezanje lica (pojava otoka, krvnih podliva i osećaj utrnutosti kože lica) nestaje za oko 7 dana.

S obzirom da ni jedno lice nije isto, potreban je individualan pristup svakom pacijentu da bi se postigao skladan i prirodan, ali podmlađen izgled lica koji će povećati vaše samopouzdanje i dati vam novu energiju! Prvi i osnovni korak za ostvarenje vaših snova o podmlađenom izgledu jeste precizno definisanje želje. Ovo je omogućeno kroz pregled i razgovor sa odabranim hirurgom. Profesionalan i iskusan tim stručnjaka garantuju vam poverljivost, pouzdanost, sigurnost i zadovoljstvo izgledom i zato je klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić vaš pravi izbor! Kontaktirajte nas i detaljnije se raspitajte o svemu što vas interesuje u pogledu naših usluga.

Autor teksta: Biljana Radojčić

Povezani tekstovi
  • Kako do zadnjice kakvu ste oduvek želeli?

    Malo je verovatno da smo se rodili sa idealnom građom. Svi mi imamo svoje vrline i mane, kao i načine na koje prve ističemo, a druge vešto prikrivamo. Ideali lepote menjali su se kroz vekove, a danas se trendovi razlikuju u zavisnosti od kontinenta na kome živimo. Bilo kako bilo, neke stvari se nikada neće promeniti i nikada neće izaći iz mode, a to su obline. Ženski pol oduvek je težio vitkom struku i podignutoj zadnjici kao merilima privlačnosti i atraktivnosti. Za one koji vole da treniraju zatezanje zadnjice predstavlja jedan od najtežih zadataka koji su sebi zacrtali. Estetska hirurgija danas ima rešenje i za one koji ne vole da vežbaju ili pak nemaju vremena za fizičku aktivnost, a žele da imaju atraktivnu zadnjicu. Izbori su sastavni deo našeg života i više ne morate živeti u telu koje ne volite i na koje niste ponosni. ... vidi više

  • Koje procedure vam stoje na raspolaganju za podmlađivanje lica?

    Starenje predstavlja potpuno prirodni proces i bez obzira da li nam je do toga stalo ili ne, pre ili kasnije, znakovi godina koje su iza nas će se pojaviti na koži. Nažalost, neizbežna je pojava finih linija i bora oko očiju i usana, pega, ožiljaka ili gubitka tonusa kože, što za posledicu ima da naše lice izgleda starije nego što želimo. U prošlosti postojalo je svega nekoliko opcija za vraćanje sata unazad i uglavnom su se svodile na invanzivne procedure. Danas možemo čuti za novu opciju gotovo svakog dana, a estetska hirurgija lica širok je pojam koji obuhvata ogroman broj kako hirurških, tako i neinvazivnih metoda uz pomoć kojih se znakovi starenja mogu eliminisati i u manjoj ili većoj meri licu vratiti jedar i mladolik izgled.... vidi više

  • Šta je uzrok nasledne ćelavosti i kako je izlečiti?

    Uzroci gubitka kose mogu biti mnogobrojni, ali najčešći uzrok predstavlja nasledni faktor. Značajan procenat muškaraca se u svom životu susretne sa ovim oblikom alopecije, poznatijeg u medicinskim krugovima kao androgenetska alopecija. Pitanje svih pitanja već godinama je šta ovo stanje izaziva, da li postoje načini da se spreči ili umanje efekti? Za vas smo pripremili sažetak svega što treba da znate na temu nasledne ćelavosti – ali, krenimo od početka!... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”