Labioplastika – Sve što treba da znate na jednom mestu?

Labioplastika – Sve što treba da znate na jednom mestu?

Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula ili ne zna šta je face lifting, liposukcija ili rinoplastika, ali da li ste čuli za labioplastiku? U pitanju je procedura sa jednim od najvećih rasta u pogledu popularnosti u prethodnih nekoliko godina.

Ipak, to i dalje nije odgovor na naše pitanje. Radi se o vrsti rejuvenacije intimnih delova kod žena i to konkretno na unutrašnjim stidnim usnama, koje se još nazivaju i labia minora. Cilj ovog zahvata jeste hirurško smanjivanje kako ne bi prelazile preko spoljašnjih stidnih usmina.

Zašto se sve više žena odlučuje na ovaj potez? I da li postoje neki konkretni benefiti iza ove procedure? Sve što treba da znate o labioplastici, i dalje škakljivoj, ali sve traženijoj proceduri, za vas smo pripremili u nastavku teksta!

Zašto se ova procedura izvodi?

Ova vrsta problema uopšte nije retka pojava. Jedan od najčešćih uzroka promene u veličini i dužini stidnih usmina jeste trudnoća, odnosno porođaj. Tokom ovog perioda može doći do značajnih promena u pogledu oblika na ovom delu vagine. Takođe, kao razlog se može navesti i urođena anomalija, kao i rezultat procesa starenja.

Na prvi pogled sve ukazuje na čist estetski problem. Osećaj srama, gubitka samopouzdanja i duboko nezadovoljstvo samo su delić mnogo šire slike. Žene se mogu suočiti i sa brojnim funkcionalnim smetnjama u ovakvoj situaciji. Problem nekada može biti vidljiv kroz odeću, mogu se javiti učestale iritacije, hronična upala, problemi zbog otežanog održavanja higijene, nemogućnost obavljanja brojnih fizičkih aktivnosti, kao i neprijatni i bolni seksualni odnosi sa partnerom.

Istraživanja pokazuju da je stopa zadovoljstva pacijenata među najvišim u poređenju sa drugim, dosta popularnijim i poznatijim zahvatima. Ipak, ovaj rezultat ne čudi ako se uzme u obzir da procedura rešava kako estetske, tako i brojne funkcionalne probleme istovremeno.

Kako izgleda operativna procedura?

Bez obzira što se radi o veoma delikatnim delovima tela, sama procedura je vrlo jednostavna i kratka, a izvodi se u dogovoru sa pacijentom ili u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Iako postoje različite tehnike za izvođenje ovog zahvata, iskusan hirurg će u svakom trenutku proceniti koji predstavlja najpogodniji za pacijenta i kojim će se dobiti najbolji rezultati. Svega 30 minuta do sat vremena je potrebno za izvođenje korekcije, a procedura se može kombinovati i sa drugim metodama rejuvenacije intimnih delova, kao što je, na primer, rešavanje problema opuštanja mišića vaginalnog zida.

Kako izgleda oporavak nakon operacije?

S obzirom da je u pitanju rutinska operacija, pacijenti se uglavnom već nakon par sati otpuštaju iz bolnice i mogu krenuti kući. U prvih 3 do 5 dana preporučuje se strogo mirovanje i odmaranje. Pojava otoka, blagih bolova i nelagodnosti je normalna pojava nakon procedure, a kako bi se oporavak ubrzao koriste se hladne obloge, nošenje šire garderobe i izbegavanje aktivnosti. Nakon prve nedelje moguće je vraćanje uobičajenim, svakodnevnim aktivnostima. Posle druge nedelje, svi simptomi prolaze. Ipak, za potpuni oporavak, vraćanje fizičkim aktivnostima, težim poslovima i seksualnim aktivnostima moguće je tek između 4 do 6 nedelja nakon intervencije. Kao i kod svakog operativnog zahvata, postoje određeni rizici, ali su u ovom slučaju vrlo retke i blage. Takođe, uz redovne kontrole tokom oporavka i iskustvo našeg tima šanse za tako nešto su svedene na apsolutni minimum.

Zakažite vaše konsultacije i saznajte više

Za mnoge dame koje se suočavaju sa problemima koje izazivaju stidne usne, ovo je i dalje tabu tema. Ipak, važno je napomenuti da u razgovoru sa našim lekarima tokom konsultacija mogu dobiti prave informacije kako da svoj problem reše uz zagarantovanu diskreciju. Naše iskustvo u ovakvim procedurama i reputacija više su nego dovoljni da nam se poverite. Samo tako možemo pronaći rešenje za ovaj naizgled banalan, ali potencijalno vrlo opasan što zdravstveni, što psihološki problem.

Povezani tekstovi
  • Balon za mršavljenje – gubljenje kilograma bez operacije

    Gojaznost se najčešće javlja kod osoba koje nemaju dovoljno fizičke aktivnosti, a s druge strane imaju naviku za prekomernim konzumiranjem hrane, mada se sa gojaznošću susreću i osobe koje imaju hormonske poremećaje i poremećaje metabolizma usled gomilanja masnih naslaga u potkožnom tkivu i oko unutrašnjih organa. Ovi poremećaji dovode čak i do ogromne prekomerne težine, te je kod umereno i veoma gojaznih pacijenata neophodno sprovesti terapiju za lečenje gojaznosti.... vidi više

  • Blefaroplastika – Vratite stari sjaj vašim očima!

    Oči su mnogo više od čula vida. Naše oči otkrivaju osećanja, raspoloženje, mogu reći mnogo bez ijedne izgovorene reči. Međutim, sa protekom godina, gubitkom elastičnosti i svežine u ovom predelu, naše oči mogu početi da šalju pogrešne signale – starost, nedostatak sna, tužan izgled, pa čak i ljutnju. Sve „zahvaljujući“ spuštanju kapaka, gubljenju elastičnosti kože u predelu očiju i podočnjacima. Ukoliko vam je dosta umornog izgleda, čak i kada se osećate sjajno, za vas imamo brzo, lako i omiljeno rešenje, kako među ženama, tako i muškarcima! U pitanju je blefaroplastika, estetska metoda za vraćanje starog, a pod starim mislimo mladalačkog, sjaja i izgleda očiju.... vidi više

  • Estetska hirurgija – korekcija nedostataka u službi lepote i zdravlja

    Kad se pomene estetska hirurgija, treba znati da ona predstavlja samo jedan deo hirurgije koja se bavi korekcijom nedostataka na licu i telu odnosno zadovoljenjem različitih estetskih potreba radi postizanja izgleda prema ukusu pacijenata. Drugi segmenti ove grane hirurgije jesu plastična i rekonstruktivna hirurgija, a sve one su usko povezane i čine deo usluga koje pruža naša klinika za estetsku hirurgiju - prva privatna zdravstvena ustanova u Srbiji.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”