Labioplastika – Sve što treba da znate na jednom mestu?

Labioplastika – Sve što treba da znate na jednom mestu?

Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula ili ne zna šta je face lifting, liposukcija ili rinoplastika, ali da li ste čuli za labioplastiku? U pitanju je procedura sa jednim od najvećih rasta u pogledu popularnosti u prethodnih nekoliko godina.

Ipak, to i dalje nije odgovor na naše pitanje. Radi se o vrsti rejuvenacije intimnih delova kod žena i to konkretno na unutrašnjim stidnim usnama, koje se još nazivaju i labia minora. Cilj ovog zahvata jeste hirurško smanjivanje kako ne bi prelazile preko spoljašnjih stidnih usmina.

Zašto se sve više žena odlučuje na ovaj potez? I da li postoje neki konkretni benefiti iza ove procedure? Sve što treba da znate o labioplastici, i dalje škakljivoj, ali sve traženijoj proceduri, za vas smo pripremili u nastavku teksta!

Zašto se ova procedura izvodi?

Ova vrsta problema uopšte nije retka pojava. Jedan od najčešćih uzroka promene u veličini i dužini stidnih usmina jeste trudnoća, odnosno porođaj. Tokom ovog perioda može doći do značajnih promena u pogledu oblika na ovom delu vagine. Takođe, kao razlog se može navesti i urođena anomalija, kao i rezultat procesa starenja.

Na prvi pogled sve ukazuje na čist estetski problem. Osećaj srama, gubitka samopouzdanja i duboko nezadovoljstvo samo su delić mnogo šire slike. Žene se mogu suočiti i sa brojnim funkcionalnim smetnjama u ovakvoj situaciji. Problem nekada može biti vidljiv kroz odeću, mogu se javiti učestale iritacije, hronična upala, problemi zbog otežanog održavanja higijene, nemogućnost obavljanja brojnih fizičkih aktivnosti, kao i neprijatni i bolni seksualni odnosi sa partnerom.

Istraživanja pokazuju da je stopa zadovoljstva pacijenata među najvišim u poređenju sa drugim, dosta popularnijim i poznatijim zahvatima. Ipak, ovaj rezultat ne čudi ako se uzme u obzir da procedura rešava kako estetske, tako i brojne funkcionalne probleme istovremeno.

Kako izgleda operativna procedura?

Bez obzira što se radi o veoma delikatnim delovima tela, sama procedura je vrlo jednostavna i kratka, a izvodi se u dogovoru sa pacijentom ili u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Iako postoje različite tehnike za izvođenje ovog zahvata, iskusan hirurg će u svakom trenutku proceniti koji predstavlja najpogodniji za pacijenta i kojim će se dobiti najbolji rezultati. Svega 30 minuta do sat vremena je potrebno za izvođenje korekcije, a procedura se može kombinovati i sa drugim metodama rejuvenacije intimnih delova, kao što je, na primer, rešavanje problema opuštanja mišića vaginalnog zida.

Kako izgleda oporavak nakon operacije?

S obzirom da je u pitanju rutinska operacija, pacijenti se uglavnom već nakon par sati otpuštaju iz bolnice i mogu krenuti kući. U prvih 3 do 5 dana preporučuje se strogo mirovanje i odmaranje. Pojava otoka, blagih bolova i nelagodnosti je normalna pojava nakon procedure, a kako bi se oporavak ubrzao koriste se hladne obloge, nošenje šire garderobe i izbegavanje aktivnosti. Nakon prve nedelje moguće je vraćanje uobičajenim, svakodnevnim aktivnostima. Posle druge nedelje, svi simptomi prolaze. Ipak, za potpuni oporavak, vraćanje fizičkim aktivnostima, težim poslovima i seksualnim aktivnostima moguće je tek između 4 do 6 nedelja nakon intervencije. Kao i kod svakog operativnog zahvata, postoje određeni rizici, ali su u ovom slučaju vrlo retke i blage. Takođe, uz redovne kontrole tokom oporavka i iskustvo našeg tima šanse za tako nešto su svedene na apsolutni minimum.

Zakažite vaše konsultacije i saznajte više

Za mnoge dame koje se suočavaju sa problemima koje izazivaju stidne usne, ovo je i dalje tabu tema. Ipak, važno je napomenuti da u razgovoru sa našim lekarima tokom konsultacija mogu dobiti prave informacije kako da svoj problem reše uz zagarantovanu diskreciju. Naše iskustvo u ovakvim procedurama i reputacija više su nego dovoljni da nam se poverite. Samo tako možemo pronaći rešenje za ovaj naizgled banalan, ali potencijalno vrlo opasan što zdravstveni, što psihološki problem.

Povezani tekstovi
  • Šta je BodyTite aparat i čemu služi?

    U moderno vreme se prebrzo živi – previše obaveza imamo, a premalo vremena za sebe. Jedemo brzu hranu, uz sve manje vremena koje možemo izdvojiti za bilo kakav vid treninga. Vremenom ovaj način života, kojim smo u izvesnoj meri svi pogođeni, može dovesti do viška kilograma, opuštene kože i drugih zdravstvenih i estetskih problema. Svi imamo pravo da lepo izgledamo, a isto tako i da se ne odričemo užitaka koje ovaj život nudi. Deluje nemoguće? Pa i nije, barem ne dok postoji estetska hirurgija.... vidi više

  • Kako se radi operacija zatezanja stomaka

    Iako se često vodimo krilaticom da nije sve u fizičkom izgledu, istina je da nepravilnosti na telu često umeju da poruše naše samopouzdanje. Nekada nismo u stanju da kontrolišemo osećaj nezadovoljstva i nemoći da određene stvari prikrijemo. Estetska hirurgija je rešenje kome možete pribeći, ukoliko želite da sebi ispunite dugogodišnju želju i oslobodite se straha od komentara drugih ljudi na račin vašeg izgleda. Iako nije vidljiv problem na prvu ruku, opuštena koža na stomaku može biti prava noćna mora. Bilo da ste smršali, pa je nakon tog procesa ostala koža sa kojom ne znate šta ćete, bilo da ste se sa ovim problemom susreli nakon porođaja – klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić rešiće sve vaše probleme. ... vidi više

  • Dr Colić - uvek korak ispred svih! 

    Bolnica Colić privatna klinika za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju osnovana je 1989. godine, kao prva zdravstvena ustanova ovog tipa u zemlji. Međutim, biti prvi svoje vrste u nekoj oblasti, nije rezervacija za mesto na vrhu. Za tu poziciju neophodno je vredno raditi, uložiti više od svog maksimuma kako bi se najpre dostigla, a potom svojim iskustvom, kvalitetom i zalaganjem garantovala  svoja reputacija i titula najboljeg. Vodilje u ovom nastojanju jesu ključne vrednosti naše ustanove kojih se pridržavamo od samog starta, nastavljajući tradiciju odanosti lepoti i očuvanju zdravlja, čak i nakon više od 3 decenije rada.... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”