Kako do savršenih grudi?

Kako do savršenih grudi?

Gotovo da ne postoji savršeno telo. Tanke usne, opadanje kose, male grudi, višak kilograma, i mnogi drugi nedostaci, muče nas iz dana u dan i čine da se osećamo nesigurno u svojoj koži. Srećom, poslednjih decenija nauka i tehnika su dovoljno uznapredovale, pa tako i estetska hirurgija danas pruža mogućnost da na sebi promenimo apsolutno sve što nam se ne dopada.

Kada govorimo o grudima, postoje brojni načini da se one koriguju. Uvecanje grudi je definitivno zahvat koji se najčešće izvodi, ali postoje i drugi problemi u vezi sa grudima, kao i načini da se oni reše. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić izdvaja četiri glavna problema, i nudi brojne načine njihovog rešavanja.

Uvećanje grudi za savršen dekolte

Sinonim za ovu tehniku jesu silikoni u grudima, što podrazumeva ugradnju implantata sa silikonskim gelom. Ova tehnika je veoma zahvalna kada su u pitanju male i nerazvijene grudi koje treba samo uvećati. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić praktikuje nekoliko operativnih tehnika kojima se zahvat može izvesti, i u najčešćem broju slučajeva rez na koži se pravi sa donje strane, ostajući skriven u kožnom naboru i nevidljiv. Važno je napomenuti to da prilikom ugradnje implantata mlečna žlezda ostaje potpuno nedirnuta, što će budućim majkama ostaviti mogućnost neometanog dojenja.

Kada je tema uvecanje grudi, glavna dilema klijenata je veličina implantata koje treba ugraditi. Pre svake operacije klijent će obaviti lekarske preglede i detaljne konsultacije sa izabranim hirurgom, gde će utvrditi sve detalje predstojećeg zahvata. Topla je preporuka pridržavati se saveta hirurga, pa tako i ne preterivati sa veličinom implantata, budući da nepredviđeno veliki implantati mogu izazvati brojne komplikacije u postoperativnom periodu. Estetska hirurgija u prvi plan ističe lepotu, gde se akcenat stavlja na idealne proporcije tela, što treba imati na umu prilikom izbora veličine implantata.

Kada se rade silikoni u grudima, operacija se izvodi u opštoj anesteziji i traje od jednog sata, do sat i trideset minuta. Povratak na uobičajene dnevne aktivnosti moguć je već nakon nekoliko dana, dok se konci skidaju nakon dve nedelje. Ono što se toplo preporučuje u postoperativnom periodu je nošenje grudnjaka.

Komplikacije nakon operacije mogu se javiti u vidu pojačane osetljivosti bradavica i blagog otoka, dok silikoni u grudima mogu izazvati blagi osećaj napetosti, što je sve predviđeno da traje jednu do dve nedelje nakon operacije.

Podizanje i zatezanje grudi

Estetska hirurgija ponosno ističe ovu unapređenu tehniku, koja je sve popularnija među pripadnicama lepšeg pola. Ona podiže, preoblikuje i po potrebi smanjuje velike grudi, bez ugradnje implantata, tako da predstavlja idealno rešenje za žene srednjih godina koje bi htele da se podmlade za koju deceniju. Glavni razlog zbog koga je podizanje i zatezanje sve omiljenija tehnika, jeste što nakon zahvata grudi izgledaju potpuno prirodno, dok dobijaju savršen, podmlađen oblik.

Ovaj pristup prilagođava se svakom slučaju pojedinačno, pa su i tehnike izvođenja brojne. Najčešća je periareolarna tehnika, koja za sobom ostavlja samo jedva vidljivi kružni ožiljak oko bradavice.

U skladu sa odabranom tehnikom, dužina operacije proteže se između 2,5 i 3,5 sata i izvodi se u opštoj anesteziji. Postoperativni oporavak isti je kao i kod tehnike uvećanja grudi, dok se među komplikacijama može pojaviti blagi otok koji se povlači za jednu do dve nedelje.

Postoji mogućnost i ukombinovati ove dve tehnike, pa se tako manje grudi koje su se vremenom spustile, mogu uvećati, podići, preoblikovati i zategnuti. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić poseduje tim iskusnih hirurga koji će, u skladu sa željama klijenta, pronaći najbolje rešenje i najprijatniji način da se ono realizuje.

Postoje i brojni drugi estetski problemi koje je moguće rešiti operacijom dojki. Naime, ukoliko su dojke nejednako razvijene, moguće je ugradnjom implantata preoblikovanjem učiniti da izgledaju gotovo isto. Tehnike su brojne i razlikuju se u zavisnosti od konkretnog problema koji je potrebno rešiti.

Takođe, klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić praktikuje rekonstrukciju dojke nakon amputacije. Ovaj zahvat moguće je izvršiti na dva načina – ugradnjom implantata ili putem sopstvenog tkiva. Tehnika ugradnje implantata je u velikoj meri jednostavnija, oporavak nakon operacije je brži, a isto tako su i neželjene komplikacije svedene na minimum. Rekonstrukcija putem sopstvenog tkiva predstavlja ozbiljan i veliki operativni zahvat, čije pripreme, pa i sam zahvat, kao i postoperativni oporavak znatno duže traju. U svakom slučaju, izabrani hirurg će prilikom konsultacija klijentu detaljno predočiti svaki operativni postupak, gde se klijent može odlučiti za onaj koji njemu najviše odgovara.

Operacija grudi jeste zahvat koji se u svetu estetske hirurgije najčešće izvodi. Ipak, ovde je reč o operativnim zahvatima, pa je nemalo slučajeva gde su usled nestručnosti hirurga ili korišćenja nekvalitetnih materijala, klijenti platili ceh svojim zdravljem. Iz tog razloga apelujemo na to da za sebe birate sigurnu kliniku sa dugom tradicijom rada, koja poseduje tim iskusnih stručnjaka. Izdvojte malo vremena i dobro se informišite. Donesite odluku i predočite je svom hirurgu. A za ostalo će se pobrinuti naš stručni tim.

Povezani tekstovi
  • Kako do zadnjice kakvu ste oduvek želeli?

    Malo je verovatno da smo se rodili sa idealnom građom. Svi mi imamo svoje vrline i mane, kao i načine na koje prve ističemo, a druge vešto prikrivamo. Ideali lepote menjali su se kroz vekove, a danas se trendovi razlikuju u zavisnosti od kontinenta na kome živimo. Bilo kako bilo, neke stvari se nikada neće promeniti i nikada neće izaći iz mode, a to su obline. Ženski pol oduvek je težio vitkom struku i podignutoj zadnjici kao merilima privlačnosti i atraktivnosti. Za one koji vole da treniraju zatezanje zadnjice predstavlja jedan od najtežih zadataka koji su sebi zacrtali. Estetska hirurgija danas ima rešenje i za one koji ne vole da vežbaju ili pak nemaju vremena za fizičku aktivnost, a žele da imaju atraktivnu zadnjicu. Izbori su sastavni deo našeg života i više ne morate živeti u telu koje ne volite i na koje niste ponosni. ... vidi više

  • Ako razmišljate o liposukciji ovo morate znati!

    Popularnost estetske hirurgije iz godine u godinu sve je veća, kao i njene mogućnosti. Ipak, stigma i brojne dezinformacije i dalje se vezuju za industriju i brojne procedure. Jedna od takvih je, svakako, liposukcija. Iako je u pitanju jedna od najčešćih zahvata za koju se pacijenti opredeljuju, mnogi i dalje nisu sigurni šta ova procedura podrazumeva? Da li je sigurna? Koja su ograničenja i nosi li sa sobom posledice? Postoje li bolje alternative?... vidi više

  • Face lifting – podmladjivanje lica najsavremenijim tehnikama

    Proces starenja je neizbežan i sa njim će se svako od nas kad tad susresti – neki čak i pre nego što bi to rekle godine, neki i dosta kasnije tokom života. Na starenje utiču brojni faktori među kojima su ne samo nasledni faktor i prirodne karakteristike kože, već i sam stil i način života, boravak u zagađenim sredinama, izloženost suncu i drugim spoljašnjim uticajima... Organ koji je najpodložniji promeni usled svih ovih faktora jeste koža, a posebno je na udaru koža lica i vrata, te su na njoj tragovi života i vremena najprimetniji. ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”