Brzo i lako do zategnutog i oblikovanog tela - Total Body Lifting

Brzo i lako do zategnutog i oblikovanog tela - Total Body Lifting

Total Body Lifting je hirurška procedura koja za cilj ima otklanjanje viška kože i skidanje sala, tj. potkožnog masnog tkiva sa svih delova tela. Kako je ova procedura jedna od izazovnijih i težih zadataka za hirurge, ali i pacijenta – potrebno je dobro pripremiti osobu koja želi na ovaj način da postigne oblikovanje tela, kao i zatezanje koze stomaka i drugih delova tela. Prvenstveno je bitno da pacijent prethodnih 6 meseci ima stabilnu kilažu, kao i da mu je krvna slika dobra, te da ne boluje od teških bolesti. Zašto je ovo važno?

Priprema i postupak Total Body Lifting-a

Total Body Lifting se sprovodi u dva akta, od kojih je prvi obuhvatniji i podrazumeva skidanje sala i uklanjanje visećeg stomaka, a ujedno i zatezanje koze stomaka, učvršćivanje mišića prednjeg trbušnog zida, uklanjanje viška kože sa leđa i bokova, oblikovanje zadnjice i smanjenje obima butina, odnosno oblikovanje tela. U ovom ili drugom aktu radi se i zatezanje nadlaktica, liposukcija i oblikovanje potkolenica, bokova i drugih delova tela na kojima je vidljiva opuštena koža i višak masnih naslaga kako bi skidanje sala i oblikovanje tela bilo skoro potpuno.

Sve ovo traje ponekad i do 8h, a kada se oporavite od prvog dela operacije i kada rane dovoljno zarastu (obično nakon nekoliko meseci), sprovodi se drugi akt. Tada se vrši korekcija grudi uklanjanjem viška kože i eventualnim dodavanjem silikonskih implantata, kao i druge sitne korekcije nepravilnosti preostalih od prethodnog operativnog akta, jer je usled prevelikog zahvata nemoguće odjednom dostiči savršeno oblikovanje tela.

Oporavak nakon Total Body Lifting zahvata

Iako Total Body Lifting operacija podjednako efektno može da se uradi i na mlađim i na starijim osobama, prednost se ipak daje mlađoj koži koja će lakše podneti operaciju i brže se oporaviti od pretrpljenih trauma. Nakon što je izvršeno zatezanje koze stomaka i celokupno oblikovanje tela, neophodno je da jedno vreme budete pod stalnim nadzorom lekara.

U bolnici "Colić" bićete smešteni u udobnu sobu sa TV-om, telefonom i kupatilom. O vama će 24h brinuti naš pouzdani tim kako bismo vaš boravak i oporavak učinili bržim i prijatnijim, a i hrana je organizovanja i prilagođena tome. Ponekad je potrebno da pacijenti ostanu i do nedelju dana kada se pacijentima daju dodatni preparati, kao i antibiotici radi lakšeg i bržeg oporavka. Tokom boravka u bolnici su vam dostupne novine i časopisi, obezbeđena je i Wi-Fi konekcija, a dozvoljene su i posete u određenim terminima.

Skidanje konaca vrši se nakon dve nedelje, a elastične steznike potrebno je nositi oko mesec dana da bi se postiglo savršeno zatezanje koze stomaka i drugih delova tela.

Estetska hirurgija – cene

Kada je u pitanju estetska hirurgija – cene variraju u zavisnosti od operacije koju je potrebno uraditi. Na primer cena za zatezanje koze stomaka kreće se od 3000 – 5000€, zatezanje kože nadlaktica kao i butina od 2500 – 3000€, itd.

Međutim, kada se sprovodi celokupno zatezanje i oblikovanje tela, tj. kada je u pitanju Total Body Lifting estetska hirurgija, cene se kreiraju na drugačiji način i ponaosob za svakog klijenta.

Naš cenovnik možete videti OVDE. Imajte u vidu da estetska hirurgija cene ne može da precizira bez detaljnog pregleda i konsultacije sa pacijentima. Za dodatne informacije slobodno nas pozovite.

Autor teksta: Biljana Radojčić @nbgteam.com

Povezani tekstovi
  • Operacija ušiju – Vaš novi izgled za jedan dan!

    Svi znamo da naše uši imaju vrlo važnu ulogu u funkcionisanju našeg tela – pored činjenice da zahvaljujući njima čujemo, uši su, takođe, odgovorne i za naš osećaj ravnoteže i stabilnosti. Ipak, za ogroman broj ljudi, uši su vrlo važne i za to kako vide svoj izgled. Uši nam najčešće na prvi pogled neće zapasti za oko. Ukoliko su uobičajene veličine i oblika neće privlačiti pogled. Međutim, svako odstupanje od „normalnog“, uši će izbaciti u prvi plan! Zato je operacija ušiju, koja možda nije prva asocijacija na estetsku hirurgiju, poput uvećanja grudi ili korekcija nosa, jedna od najpopularnijih procedura u svetu i kod nas.... vidi više

  • Asimetrija dojki – Kako je korigovati?

    Da li vam se samo učinilo? Ukoliko vam je pogled na vaše grudi u ogledalu otkrio vidnu razliku u njihovoj veličini - u pitanju nije nikakva optička iluzija. Asimetrija dojki je vrlo česta pojava koju mnoge žene nekada čak ni ne primete godinama.... vidi više

  • Prilika za lepotu #LETO2020

    Leto 2020. je drugačije od bilo kog leta ranije. Zbog svega što nas je proteklih meseci zadesilo tokom pandemije covid virusa osećamo se zbunjeno, limitirano i u raskoraku između ličnih želja i objektivnih mogućnosti. Svi naši planovi vezani za plaže nekih lepih mora i egzotičnih destinacija, obilazak novih gradova, susreti sa prijateljima koji žive na drugim geografskim širinama su odloženi za neka zdravija i sigurnija vremena. Ipak moguće je da se i na ove okolnosti gleda iz drugačije perspektive. Možda nemamo leto po našoj želji, ali možemo da kreiramo lepotu po svojoj meri. Možemo da iskoristimo ove okolnosti koje su iste za sve i pretvorimo ih u samo naše prednosti. ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”