Brzo i lako do zategnutog i oblikovanog tela - Total Body Lifting

Brzo i lako do zategnutog i oblikovanog tela - Total Body Lifting

Total Body Lifting je hirurška procedura koja za cilj ima otklanjanje viška kože i skidanje sala, tj. potkožnog masnog tkiva sa svih delova tela. Kako je ova procedura jedna od izazovnijih i težih zadataka za hirurge, ali i pacijenta – potrebno je dobro pripremiti osobu koja želi na ovaj način da postigne oblikovanje tela, kao i zatezanje koze stomaka i drugih delova tela. Prvenstveno je bitno da pacijent prethodnih 6 meseci ima stabilnu kilažu, kao i da mu je krvna slika dobra, te da ne boluje od teških bolesti. Zašto je ovo važno?

Priprema i postupak Total Body Lifting-a

Total Body Lifting se sprovodi u dva akta, od kojih je prvi obuhvatniji i podrazumeva skidanje sala i uklanjanje visećeg stomaka, a ujedno i zatezanje koze stomaka, učvršćivanje mišića prednjeg trbušnog zida, uklanjanje viška kože sa leđa i bokova, oblikovanje zadnjice i smanjenje obima butina, odnosno oblikovanje tela. U ovom ili drugom aktu radi se i zatezanje nadlaktica, liposukcija i oblikovanje potkolenica, bokova i drugih delova tela na kojima je vidljiva opuštena koža i višak masnih naslaga kako bi skidanje sala i oblikovanje tela bilo skoro potpuno.

Sve ovo traje ponekad i do 8h, a kada se oporavite od prvog dela operacije i kada rane dovoljno zarastu (obično nakon nekoliko meseci), sprovodi se drugi akt. Tada se vrši korekcija grudi uklanjanjem viška kože i eventualnim dodavanjem silikonskih implantata, kao i druge sitne korekcije nepravilnosti preostalih od prethodnog operativnog akta, jer je usled prevelikog zahvata nemoguće odjednom dostiči savršeno oblikovanje tela.

Oporavak nakon Total Body Lifting zahvata

Iako Total Body Lifting operacija podjednako efektno može da se uradi i na mlađim i na starijim osobama, prednost se ipak daje mlađoj koži koja će lakše podneti operaciju i brže se oporaviti od pretrpljenih trauma. Nakon što je izvršeno zatezanje koze stomaka i celokupno oblikovanje tela, neophodno je da jedno vreme budete pod stalnim nadzorom lekara.

U bolnici "Colić" bićete smešteni u udobnu sobu sa TV-om, telefonom i kupatilom. O vama će 24h brinuti naš pouzdani tim kako bismo vaš boravak i oporavak učinili bržim i prijatnijim, a i hrana je organizovanja i prilagođena tome. Ponekad je potrebno da pacijenti ostanu i do nedelju dana kada se pacijentima daju dodatni preparati, kao i antibiotici radi lakšeg i bržeg oporavka. Tokom boravka u bolnici su vam dostupne novine i časopisi, obezbeđena je i Wi-Fi konekcija, a dozvoljene su i posete u određenim terminima.

Skidanje konaca vrši se nakon dve nedelje, a elastične steznike potrebno je nositi oko mesec dana da bi se postiglo savršeno zatezanje koze stomaka i drugih delova tela.

Estetska hirurgija – cene

Kada je u pitanju estetska hirurgija – cene variraju u zavisnosti od operacije koju je potrebno uraditi. Na primer cena za zatezanje koze stomaka kreće se od 3000 – 5000€, zatezanje kože nadlaktica kao i butina od 2500 – 3000€, itd.

Međutim, kada se sprovodi celokupno zatezanje i oblikovanje tela, tj. kada je u pitanju Total Body Lifting estetska hirurgija, cene se kreiraju na drugačiji način i ponaosob za svakog klijenta.

Naš cenovnik možete videti OVDE. Imajte u vidu da estetska hirurgija cene ne može da precizira bez detaljnog pregleda i konsultacije sa pacijentima. Za dodatne informacije slobodno nas pozovite.

Autor teksta: Biljana Radojčić @nbgteam.com

Povezani tekstovi
  • Najefikasnije tehnike podmlađivanja lica

    Svi mi želimo dugovečan mladalački izgled lica i tela, ali sve dok se ne pojave prvi znaci starenja poput bora i opuštene kože – ne razišljamo mnogo o svom načinu života i kako on utiče na našu kožu, kao i proces njenog starenja koji može biti i ubrzan usled određenih faktora. S druge strane starenje je prirodan proces koji, ma koliko želimo, ne možemo zaustaviti! Srećom, postoje brojne tehnike za podmladjivanje lica, kao i kozmetički preparati kojima možete odložiti starenje!... vidi više

  • Smanjite godine uz pomoć liposukcije vrata

    Brz način života, previše provedenog vremena u kancelariji, manjak fizičke aktivnosti - samo su neki od faktora koji utiču na to da se naša koža opusti i deluje starije. Korišćenjem kvalitetne kozmetke, kojom štitimo kožu od spoljašnjih uticaja, očuvaćemo elastičnost kože. Među njima su kreme i maske iz kolekcije Dr Colić Beauty therapy. Sekundarni način jeste estetska hirurgija lica, kojom smanjujemo deformitete, menjamo oblik i strukturu kože. Na taj način brišemo godine i činimo lice lepim i simetričnim. Zatezanje vrata je jedna od metoda kojom vizuelno možemo smanjiti godine i poboljšati elastičnost kože.... vidi više

  • Kako do savršenih grudi?

    Gotovo da ne postoji savršeno telo. Tanke usne, opadanje kose, male grudi, višak kilograma, i mnogi drugi nedostaci, muče nas iz dana u dan i čine da se osećamo nesigurno u svojoj koži. Srećom, poslednjih decenija nauka i tehnika su dovoljno uznapredovale, pa tako i estetska hirurgija danas pruža mogućnost da na sebi promenimo apsolutno sve što nam se ne dopada. Kada govorimo o grudima, postoje brojni načini da se one koriguju. Uvecanje grudi je definitivno zahvat koji se najčešće izvodi, ali postoje i drugi problemi u vezi sa grudima, kao i načini da se oni reše. ... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”