Brzo i lako do zategnutog i oblikovanog tela - Total Body Lifting

Brzo i lako do zategnutog i oblikovanog tela - Total Body Lifting

Total Body Lifting je hirurška procedura koja za cilj ima otklanjanje viška kože i skidanje sala, tj. potkožnog masnog tkiva sa svih delova tela. Kako je ova procedura jedna od izazovnijih i težih zadataka za hirurge, ali i pacijenta – potrebno je dobro pripremiti osobu koja želi na ovaj način da postigne oblikovanje tela, kao i zatezanje koze stomaka i drugih delova tela. Prvenstveno je bitno da pacijent prethodnih 6 meseci ima stabilnu kilažu, kao i da mu je krvna slika dobra, te da ne boluje od teških bolesti. Zašto je ovo važno?

Priprema i postupak Total Body Lifting-a

Total Body Lifting se sprovodi u dva akta, od kojih je prvi obuhvatniji i podrazumeva skidanje sala i uklanjanje visećeg stomaka, a ujedno i zatezanje koze stomaka, učvršćivanje mišića prednjeg trbušnog zida, uklanjanje viška kože sa leđa i bokova, oblikovanje zadnjice i smanjenje obima butina, odnosno oblikovanje tela. U ovom ili drugom aktu radi se i zatezanje nadlaktica, liposukcija i oblikovanje potkolenica, bokova i drugih delova tela na kojima je vidljiva opuštena koža i višak masnih naslaga kako bi skidanje sala i oblikovanje tela bilo skoro potpuno.

Sve ovo traje ponekad i do 8h, a kada se oporavite od prvog dela operacije i kada rane dovoljno zarastu (obično nakon nekoliko meseci), sprovodi se drugi akt. Tada se vrši korekcija grudi uklanjanjem viška kože i eventualnim dodavanjem silikonskih implantata, kao i druge sitne korekcije nepravilnosti preostalih od prethodnog operativnog akta, jer je usled prevelikog zahvata nemoguće odjednom dostiči savršeno oblikovanje tela.

Oporavak nakon Total Body Lifting zahvata

Iako Total Body Lifting operacija podjednako efektno može da se uradi i na mlađim i na starijim osobama, prednost se ipak daje mlađoj koži koja će lakše podneti operaciju i brže se oporaviti od pretrpljenih trauma. Nakon što je izvršeno zatezanje koze stomaka i celokupno oblikovanje tela, neophodno je da jedno vreme budete pod stalnim nadzorom lekara.

U bolnici "Colić" bićete smešteni u udobnu sobu sa TV-om, telefonom i kupatilom. O vama će 24h brinuti naš pouzdani tim kako bismo vaš boravak i oporavak učinili bržim i prijatnijim, a i hrana je organizovanja i prilagođena tome. Ponekad je potrebno da pacijenti ostanu i do nedelju dana kada se pacijentima daju dodatni preparati, kao i antibiotici radi lakšeg i bržeg oporavka. Tokom boravka u bolnici su vam dostupne novine i časopisi, obezbeđena je i Wi-Fi konekcija, a dozvoljene su i posete u određenim terminima.

Skidanje konaca vrši se nakon dve nedelje, a elastične steznike potrebno je nositi oko mesec dana da bi se postiglo savršeno zatezanje koze stomaka i drugih delova tela.

Estetska hirurgija – cene

Kada je u pitanju estetska hirurgija – cene variraju u zavisnosti od operacije koju je potrebno uraditi. Na primer cena za zatezanje koze stomaka kreće se od 3000 – 5000€, zatezanje kože nadlaktica kao i butina od 2500 – 3000€, itd.

Međutim, kada se sprovodi celokupno zatezanje i oblikovanje tela, tj. kada je u pitanju Total Body Lifting estetska hirurgija, cene se kreiraju na drugačiji način i ponaosob za svakog klijenta.

Naš cenovnik možete videti OVDE. Imajte u vidu da estetska hirurgija cene ne može da precizira bez detaljnog pregleda i konsultacije sa pacijentima. Za dodatne informacije slobodno nas pozovite.

Autor teksta: Biljana Radojčić @nbgteam.com

Povezani tekstovi
  • Brzo i lako oblikovanje tela uz pomoć BodyTite aparata

    Obično se desi da se u hladnim, zimskim danima opustimo i ne brinemo o višku kilograma, a kada dođe lepše vreme - razmišljamo kako ćemo izgledati u kupaćem kostimu, paničimo ako smo se preterano ugojili i tražimo rešenje za to kako brzo smrsati pred odlazak na letovanje! Liposukcija može biti rešenje ukoliko želite da uštedite vreme i ne mučite se oko izgleda.... vidi više

  • Balon za mršavljenje – gubljenje kilograma bez operacije

    Gojaznost se najčešće javlja kod osoba koje nemaju dovoljno fizičke aktivnosti, a s druge strane imaju naviku za prekomernim konzumiranjem hrane, mada se sa gojaznošću susreću i osobe koje imaju hormonske poremećaje i poremećaje metabolizma usled gomilanja masnih naslaga u potkožnom tkivu i oko unutrašnjih organa. Ovi poremećaji dovode čak i do ogromne prekomerne težine, te je kod umereno i veoma gojaznih pacijenata neophodno sprovesti terapiju za lečenje gojaznosti.... vidi više

  • Spušteni kapci – brzo i lako rešenje

    Estetska hirurgija koja se obavlja na različitim delovima lica je važan segment u okviru plastične hirurgije, jer ovakvim operacijama možemo svoj izgled znatno da ulepšamo, podmladimo, te otklonimo brzo, efikasno i lako znakove starenja kao što su bore i spusteni kapci, kao i asimetričnosti, nepravilnosti i sve drugo što smatramo za nedostatke na sopstvenom licu!... vidi više

KAKO BISMO VAM PRUŽILI NAJBOLJU MOGUĆU USLUGU, KORISTIMO KOLAČIĆE. VIŠE O KOLAČIĆIMA MOŽETE PROČITATI OVDE
NASTAVKOM PREGLEDA OVE STRANICE, SLAŽETE SE SA KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA. ZA NASTAVAK PREGLEDA STRANICE, KLIKNITE NA DUGME “OK”