image

Revolucionarna FUE metoda

Najsavremenija, minimalno invazivna hirurška procedura transplantacije kose, brade i brkova, i obrva, koja se godinama uspešno obavlja u našoj bolnici.

image

Revolucionarna FUE metodana kosi

Automatizovanom FUE tehnikom se uzima folikularna jedinica s davajuće regije i usađuje u regiju gde kosa nedostaje ili je proređena. Dlake se uzimaju sa mesta gde je kosa genetski manje podložna opadanju i jednom kada se transplantiraju ostaju trajno.

image

Revolucionarna FUE metodana obrvama

Transplantacija obrva je osmišljena radi obnavljanja obrva koje su tanke, proređene, imaju ožiljak ili iz drugog razloga potpuno ili delimično nedostaju. Izgled obrva nakon transplantacije je neuporedivo prirodniji nego kod alternativnih varijanata poput tetoviranja ili iscrtavanja. Procedura traje oko tri sata, a pacijent nakon zahvata odmah može kući.

image

Revolucionarna FUE metodana bradi i brkovima

Transplantacija brade je hirurška procedura koja trajno rešava nedostatak ili proređenost dlaka na obrazima, zulufima, brkovima i oko usana. Već posle sedam dana može se prvi put obrijati, a nakon toga brijanje postaje redovno.

image

PRP terapija

Platelet-Rich Plasma (PRP), krvna plazma bogata trombocitima, ima snažan regenerativni i zaceljujući efekat na tkiva i organe. Najbolji rezultati se postižu u početnim stadijumima proredjenja kose. Terapijom se aktiviraju folikuli dlake koji iz stadijuma mirovanja prelaze u aktivnu fazu rasta.

image

MEZOTERAPIJA KOSE

Mezoterapija je minimalno invazivna medicinska metoda kojom se aktivne supstance ubrizgavaju u srednji sloj kože, poznat kao mesoderm, izbegavajuci na taj nacin sistemski efekat lekova.

najčešći razlozi za opadanje kose

Opadanje kose je čest estetski problem savremenog čoveka, sa kojim se, pre ili kasnije, susretne gotovo svako. Faktori koji utiču na na ovaj proces su brojni i značajno se razlikuju kod muške i ženske populacije. Neki od njih su: genetske predispzicije, hormonalni poremećaji, prekomerno pušenje, lekovi, emocionalni stresovi i infekcije. I pored velikog broja faktora koji pojedinačno ili udruženo dovode do gubitka kose posebno se izdvaja genetska komponenta koja izazviva takozvanu androgenetsku alopeciju (naslednu alopeciju). Ova vrsta alopecije čini preko 90 % s vih uzroka opadanja kose.

image

najčešći razlozi za opadanje kosegenetika

Alopecia androgenetica (nasledna alopecija) je genetski determinisan, progresivni gubitak kose, koji nastaje usled povišene osetljivosti određenih folikula na androgene (muške polne hormone). U osnovi razvoja ovog oboljenja stoji povećana osetljivost određenih folikula na normalnu ili blago povišenu koncentraciju muškog hormona u krvi. Ključnu ulogu u ovom procesu ima 5-alfa reduktaza. Ovaj enzim prevodi muški hormon u najaktivniji oblik DHT koji je i najodgovorniji za opadanje kose.

Proces funkcioniše tako što se zdrava i jaka dlaka u prvima fazama bolesti postepeno istanjuje i proređuje, a kasnije u nekim slučajevima može dovesti i do potpunog nestanka kose. Androgenetska alopecija (AAD) je najčešći oblik opadanja kose kod oba pola. Javlja se kod osoba od 18. do 25. godine, dok se kod žena može očekivati i kasniji početak, i do 40. godine života. Najranije promene su na prednjoj liniji kose i u regiji cveta.

Promene u ovim regijama u prvim stadijumima ispoljavaju se u vidu povlačenja prednje linije kose, produbljivanja zalistaka i proređivanja kose, dok se u kasnim fazama kod nekih pacijenata može očekivati i spajanje ove dve regije u kompletno ćelavu površinu. Oboljenje se obično razvija u epizodama koje traju nekoliko godina. Proces se uglavnom završava u kasnim 20. i ranim 30. godinama. Tada se formira potpuna klinička slika i dalje opadanje kose predstavlja normalan proces starenja. Često je uz ovu vrstu alopecije prisutna i masna koža, seboreja i perut. Za postavljenje dijagnoze potreban je detaljan razgovor sa pacijentom i pregled lekara.
Lečenje se može podeliti na opšte mere, lokalno lečenje i hirurško lečenje. Opšte mere i lokalno lečenje daju rezultate samo dok se terapija koristi i ograničeni su samo na dlake koje su prisutne u trenutku otpočinjanja terapije, dok se kosa koja je već izgubljena na ovaj način ne može vratiti. Jedino trajno lečenje ovog stanja je transplantacija kose.

najčešći razlozi za opadanje kosehormoni

Ako se pitate zašto se “muški obrazac” ćelavosti javlja samo kod nekih ljudi, a kod drugih ne, iako svi muškarci i žene u organizmu imaju hormone koji izazivaju opadanje kose i receptore za iste, ne postoji siguran odgovor. Postoje neke ideje, od kojih pominjemo najvažnije:

  • U oblastima sa kojih opada kosa kod pacijenata sa androgenim obrascem opadanja, broj androgenskih receptora u svakom folikulu veći je od normalnog. Zbog toga kod njih isti nivo androgena u krvotoku proizvodi primetan efekat, odnosno gubitak kose, kao da je (nivo) viši od normalnog.
  • U folikulama osobe koja gubi kosu, i sama osetljivost receptora na androgene je viša od normalne, što takođe doprinosi pojačanju njihovog efekta pri normalnom nivou (u krvotoku).
  • Aktivnost specifišnog enzima koji prevodi slabije aktivan oblik muškog polnog hormona u njegovu najaktivniju formu veća je u oblasti sa koje opada kosa, pa se više neaktivnog muškog polnog hormona pretvara u najaktivniji oblik. Što je veći odnos ova dva oblika muškog polog hormona brži je proces opadanja kose.

najčešći razlozi za opadanje kosestarenje

Ne treba gubiti iz vida da čak ni prisustvo oba, i gena i hormona, samo po sebi nije dovoljno da izazove androgensko opadanje kose. Takođe, za opadanje kose je neophodno vreme, tokom kojeg će podložni folikuli biti izloženi muškim hormonima, a to vreme varira od osobe do osobe. Razvoj muškog obrasca ćelavosti zavisi od individualne genetike svake osobe i nivoa androgena u njihovoj krvi.

Povrh toga, čak i kad nema predispozicija za androgensko opadanje kose, kako ljudi stare, dlake nasumično počinju da se smanjuju i po dužini i po obimu. Taj proces se zove minijaturizacija. Kao rezultat starenja, minijaturizovane dlake bivaju odbačene, pa se i ukupan broj folikula smanjuje

najčešći razlozi za opadanje kosestres

Postoji više tipova opadanja kose, od kojih su neki teži, a neki zahtevaju i složeniju terapiju. Telogen Effluvium je jedan od češćih oblika, ali ništa manje nepoželjan onima koji baš od njega pate. To stanje je uslovljeno stresom i nije trajno. Pre nego što prosto počne da opada, kose prvo prestane da raste. Tako može da “stoji” i po tri meseca, pre nego što zapravo počne da opada. Za razliku od nekih ozbiljnijih oblika opadanja, kosa će ponovo početi da raste u narednih šest do devet meseci.

Još jedan oblik opadanja kose izazvan stresom je Alopecia Areata, koja nastaje kada bela krvna zrnca napadaju folikule. To dovodi do naglog gubitka kose, često u pramenovima, a u roku od nekoliko nedelja čitava glava može da bude zahvaćena. U najekstremnijim slučajevima opadaju i dlake na drugim

delovima tela. Kosa najčešće ponovo izraste nakon izvesnog vremena, ali ne uvek, pa je u nekim slučajevima tretman neophodan.

Najčešći oblik gubitka kose izazvan stresom je Telogen Effluvium. Karakteristično za taj oblik je da kosa prestane da raste i “stoji”, da bi opala nakon dva do tri meseca. Potom ponovo izraste u roku od šest do devet meseci.

Ako se vaša kosa proređuje ili opada i mislite da postoji problem, preporučljivo je da konsultujete doktora. Moguće je da je u pitanju prirodan proces starenja, ali ukoliko ste još uvek mladi, u ranim dvadesetim ili mlađi, ili ako je obrazac opadanja nepravilan ili nejednako raspoređen, to bi mogao da bude drugačiji problem.

U mnogim slučajevima opaadanja kose u korenu problema je stres. Stres postoji oduvek, nije nov fenomen, ali zahvaljujući povećanju svesti o njegovoj prisutnosti, kako kroz napredak medicine tako i kroz način na koji je predstavljen u medijima, bolje razumemo ukupan efekat koji proizvodi kod ljudi. Zahtevi savremenog načina života svakako ne idu na ruku, tako da ako sumnjate da je i u vašem slučaju uzrok opadanja kose stres, dobro bi bilo da se osvrnete na sopstveni životni stil i ustanovite šta sve možete da učinite kako biste “zauzdali” nivo stresa u organizmu.
(Skroluj dole za dodatne informacije)

Životni stil ključno utiče na ukupnu dobrobit organizma, a kosa nije izuzetak.

FUE metoda

image

Postupak se izvodi specijalno dizajniranim nožem koji obuhvata folikularnu jedinicu odvajajući je od okolnog tkiva, nakon čega se ona pažljivo izvlači. Folikul se čuva u specijalnom rastvoru do momenta kada će biti transplantiran. Aparat kojim se izdvaja graft je mali, mikrohirurški nožić, idealnog prečnika 0,8-0,9mm, jer prilikom delovanja ne oštećuje same folikule i ne ostavlja vidljive ožiljke, što je jedna od prednosti FUE metode.

Bitna specifičnost FUE metode je da se folikularna jedinica (graft ili transplantat) izdvaja u celini, a ne dlaka po dlaku, jer folikularna jedinica obuhvata jednu ili više dlaka sa pripadajućim malim mišićem, žlezdama, krvnim sudovima

i zaštitnim masnim tkivom. Nakon vađenja graftova na davajućoj regiji ostaju rupice koje brzo zarastaju (bez ušivanja), ne ostavljajući za sobom vidljive ožiljke. Sledi usađivanje izdvojenih graftova u željenu regiju, pažljivim ubacivanjem svakog transplantata pojedinačno u prethodno napravljene rupice.

Ovo je osetljiva faza intervencije, gde se mora voditi računa o pravilnom raspoređivanju graftova i njihovom usađivanju pod odgovarajućim uglom i dubinom, kako bi se postigla prava gustina kose i prirodan izgled.

Nakon intervencije, na regiju gde su usađjeni transplantati stavlja se antibiotska mast i gaza, koja se uklanja vec sutradan, na prvoj kontroli, gde pacijent dobija i detaljne savete o daljoj nezi tretirane regije.

Transplantacija kose se radi u više faza i može potrajati nekoliko sati. Pri prvom susretu lekar procenjuje stanje kose i predlaže lečenje. O cenjuje se kvalitet davajuće regije i koliko transplantata može da obezbedi. Plan rada pravi se u skladu sa željama pacijenta. Ocenjuje se koliko transplantata je potrebno da se pokrije željena zona i kako ih rasporediti da transplantirana kosa izgleda potpuno prirodno. Nakon izvršene procedure pacijent bi trebalo da se pridržava saveta kako bi pospešio rast transplantata.

fue kosa

1. Fotografisanje i iscrtavanje primajuće i davajuće regije

2. Ekstrakcija (vađenje) transplantata

Procedura je potpuno bezbolna zahvaljujući lokalnoj anesteziji. Pacijent leži na stomaku, budan je i može da komunicira sa timom. Mikrohirurškim nožićem kružnog oblika, prečnika image 0.8- 0,9 mm, obuhvati se cela folikularna jedinica koja se nakon ekstrakcije do momenta usađivanja čuva u s pecijalnom rastvoru. Ova faza traje u zavisnosti od toga koliko transplantata je potrebno za intervenciju jedan do dva sata. Po završenoj ekstrakciji rupice se spontano zatvaraju i tretiraju samo antibiotskom mašću ili gazom.

3. Pravljenje incizija (rupica) za transplantate

Pacijent je u polusedećem položaju i može da čita, koristi mobilni ili komunicira sa timom da bi mu vreme brže prošlo. Takođe se daje lokalna anestezija tako da je image cela intervencija bezbolna.
Hirurg koristi mala mikro sečiva kojima pravi rupice u koje se usađuju transplantati. Rupice se prave po određenom obrascu, vodeći računa o njihovom položaju i prateći prirodan rast kose. Rezultat treba da je takav da se transplantirana kosa ne razlikuje od netransplantirane. Ova faza je kratka i traje manje od 30 minuta

4. Implantacija (usadjivanje) transplantata

image

Trajanje ove faze zavisi od toga koliko transplantata se usađuje. Nakon završetka procedure i detaljne provere da je svaki transplantat usađen kako treba, na ovu regiju se stavlja antibiotska mast i gaza.

POSLE INTERVENCIJE

Posle intervencije pacijent se istog dana otpušta kući. U paketu koji dobija na otpustu je antibiotik sa uputstvom. Spavanje je na leđima odnosno na davajućoj regiji. Davajuća regija zaštićena je gazom. U slučaju da se jave bolovi, može se popiti analgetik.
Prva kontrola je sutradan. Skida se zavoj sa davajuće regije i ona od tog momenta

ostaje otvorena da spontano zarasta. U narednih 10 do 14 dana ne savetuje se bavljenje sportom i izlaganje direktnoj sunčevoj svetlosti.

Narednog dana već je moguće pranje kose šamponom koji se nalazi u paketu. Kosa se pere jednom dnevno do desetog dana.
Sedmog dana je druga kontrola, a četrnaestog treća, nakon čega nije potrebna posebna nega.

Presađena kosa u primajućoj regiji raste do kraja druge nedelje, zatim postepeno opada do potpunog nestanka. Ovaj proces nije moguće zaustaviti. Ovakvo stanje mirovanja kose traje tri do šest meseci kada kosa počinje ponovo da raste. Do devetog meseca od intervencija izbije najveći deo.

PRP terapija

image

Platelet-Rich Plasma (PRP) je krvna plazma bogata trombocitima, koja se godinama uspešno koristi u medicini zbog snažnog efekta na regeneraciju i zaceljivanje tkiva. Trombociti su poznati po svojoj važnosti u zgrušavanju krvi. ali sadrže brojne faktore rasta i bioaktivne proteine koji utiču na regeneraciju i obnovu kose.

Primenom PRP metode moguce je podstaći rast nove kose kod stanja kao sto su genetski uslovljena androgena alopecija, autoimuna alopecija areata ili druge vrste alopecije kod kojih je izražen gubitak i opadanje kose. Tanka dlaka dobija na debljini, a proredjena kosa postaje gušća.

Najbolji rezultati se postižu u početnim stadijumima proredjenja kose. Terapijom se aktiviraju folikuli dlake koji iz stadijuma mirovanja prelaze u aktivnu fazu rasta.
Procedura PRP terapije:

Plazma bogata trombocitima dobija se tako što se od pacijenta uzme uzorak krvi. iz koje se izdvoje trombociti, a njihova koncentracija se povecava tokom procesa koji se zove centrifugiranje. Tokom ovog procesa koncentracija trombo

cita i faktora rasta u plazmi se povecava 5-10 puta. PRP se zatim ubrizgava minijaturnim iglicama u kozu regije gde je kosa proredjena. Regija se prethodno lokalno anestezira, pa je neprijatnost u toku tretmana svedena na minimum.
Tretman traje oko sat do dva, uključujući pripremu i vreme oporavka. Većina pacijenata nastavlja svakodnevne aktivnosti neposredno nakon terapije.

Neophodna su tri tretmana – prvi-osnovni tretman, drugi nakon mesec dana i treći nakon tri meseca. Terapija deluje do godinu dana i do sada nisu zabeležene nikakve neželjene reakcije, a može se kombinovati i sa drugim standardnim terapijama za rast kose.PRP i transplantacija kose:

PRP terapija je jako efikasna nakon FUE metode transplantacije kose, jer su trobociti neophodni u zarastanju rana.
Plazma bogata trombocitima (PRP) stimuliše nastanak novih krvnih sudova i nastanak novog kolagena. Stimulišu se i bela krvna zrnca koja eliminišu bakterije i sprečavaju nastanak infekcija. Regija sa koje se uzimaju transplantati se brže oporavlja i zarasta, a rast transplantirane kose je dodatno stimulisan.

TRANSPLANTACIJA BRADE I BRKOVA

image

Transplantacija brade je hirurška procedura koja trajno rešava nedostatak ili proređenost dlaka na licu. Brada je simbol muškosti, i uvek je u trendu.
FUE metodom transplantacije može se povećati gustina same brade, popuniti praznine ili pokriti ožiljci. Intervencija je minimalno invazivna i bezbolna zahvaljujući lokalnoj anesteziji. Može potrajati nekoliko sati a količina folikularnih jedinica zavisi od regije koju pacijent želi da popuni i kreće se od 500 do nekoliko hiljada folikula po strani.

SPECIFIČNOSTI F.U.E. TEHNIKE KOD TRANSPLANTACIJE BRADE I BRKOVA

Regija sa koje se uzima svaki transplantat pojedinačno, obično je zadnji deo glave, gde su dlake najsličnije bradi po boji, kvalitetu i debljini. Dlake se mogu uzimati i sa ruku, nogu ili leđa. Prethodno je potrebno davajuću regiju podšišati na 1-2 mm dužine, kako bi se lakše uzeli transplantati. Procedura je bezbolna i radi se u lokalnoj anesteziji. Rupice koje ostaju na davajućoj regiji nakon vađenja transplantata su jako male i spontano zarastaju već nakon 2 4h, ne ostavljajući za sobom vidljive ožiljke.

Na regiji koju pacijent želi da popuni prave se male rupice u koje se transplantati usađuju u smeru prirodnog rasta brade, brkovia i zulufa. Presađena dlaka počinje da raste neposredno nakon intervencije. Već posle sedam dana može se prvi put obrijati, a nakon toga redovno.

Transplantirana brada, brkovi i zulufi su potpuno prirodnog izgleda, bez ikakvih vidljivih tragova rada, a presađena dlaka je trajna.

TRANSPLANTACIJA OBRVA

image

Transplantacija obrva je hirurška procedura koja trajno rešava nedostatak ili proredjenost obrva. U poslednjih nekoliko godina postala je popularna i kod nas, a tretmanu se podvrgavaju oba pola. Lepe obrve nisu uvek stvar prirode, već i veštine. Prošlo je doba primitivnog čupanja i sada je jasno da su obrve ukras na licu, jer naglašavaju oči, dodatno izražavaju emocije, a u morfološkom smislu sprečavaju da voda, znoj ili prljavština dospeju u oči. Transplantacija obrva je osmišljena da obnovi obrve koje su tanke, proređene, imaju ožiljak ili iz nekog razloga potpuno ili delimično nedostaju. Izgled obrva nakon transplantacije je prirodan, za razliku od tetoviranja ili iscrtavanja. Nedostatak se nadoknađuje sopstvenom dlakom sa davajuće regije, a t o je obično zadnji deo glave.

Proces transplantacije obrva se izvodi FUE metodom po istim principima kao i kod transplantacije kose.
Biraju se transplantati koji sadrže jednu ili dve dlačice, kako bi se postigao prirodniji rezultat. Željeni izgled obrva se

precizno planira u dogovoru sa pacijentom. Pod lokalnom anestezijom, u regiji obrva, prave se male rupe, prečnika 0,5mm, u koje se usađuju prethodno izdvojene dlačice. O bično je potrebno od 50-250 transplantata da bi se postigao prirodan izgled obrva.
Procedura traje oko tri sata, nakon čega pacijent može kući. Može se očekivati pojava otoka, modrica i crvenila u regiji obrva i gornjih kapaka, koji u potpunosti prolaze nakon 5-7 dana. Transplantirane obrve rastu prvih dve nedelje nakon intervencije, nakon čega opadaju, što je potpuno prirodan i neizbežan proces. Dlake ponovo počinju da rastu tri meseca nakon intervencije, a konačan rezultat se može očekivati za 9-12 meseci nakon transplantacije. Presađene obrve rastu brže od postojećih i moraju se šišati redovno, obično jednom u deset dana, a vremenom uspore rast. Gustina, smer i raspored dlaka je potpuno identičan pravim obrvama, a s obzirom da je transplantirana dlaka trajna, nema potrebe ponavljati proceduru nakon nekog vremena.

MEZOTERAPIJA KOSE

image

Mezoterapija je minimalno invazivna medicinska metoda kojom se aktivne supstance ubrizgavaju u srednji sloj kože, mezoderm, izbegavajući na taj način sistemski efekat lekova. Kokteli za ubrizgavanje se specijalno biraju pre ubrizgavanja i to prema stanju koje se tretira i efektu koji želimo da postignemo. Mezoterapija se već dugo koristi u tretmanima podmlađivanja, celulita, lokalno nagomilanih masnih naslaga, bora, hiperpigmentacija i slično. Francuski lekar Mišel Pistor je prvi put primenio ovu tehniku pre vise od 50 godina, a proceduru danas primenjuje hiljade lekara širom sveta.

Mezoterapija kose je važna za prevencijiu i lečenje opadanja kose. Pre same procedure bitno je utvrditi uzrok opadanja kose i odlučiti da li je mezoterapija najefikasniji izbor lečenja. Ona je najbolji izbor kod androgenetske alopecije, telogenog efluvijuma (akutnog i hroničnog), kod tanke, krte i proređene kose, kose koja sporo raste, a ponekad i kod alopecije areate. Važno je odrediti učestalost sprovođenja tretmana. Prvih nekoliko tretmana je bitno uraditi u kraćem vremenskom periodu, radi stimulisanja rasta kose, a zatim se rezultati održavaju povremenim tretmanima.

Mezoterapija se može koristiti i nakon transplantacije kose kao dodatna stimulativna terapija.
Koktel za mezoterapiju kose ima sve korisne materije koje mogu pomoći dlaci da se opadanje uspori, da se koren ojača i stimuliše novi rast. Koktel može da sadrži supstance koje poboljšavaju cirkulaciju, stimulišu rast kose, imaju antiinflamatorni efekat, produžavaju aktivnu fazu rasta, sprečavaju opadanje i potpomažu proizvodnju energije neophodnu za ishranu samog folikula.
Mezoterapija se izvodi tankim iglicama, a kokteli se ubrizgavaju direktno u kožu glave na dubini od 1-2 mm. Procedura je minimalno invazivna i bezbolna, traje oko 15 minuta i ne iziskuje lokalnu anesteziju. Pacijent može oprati kosu istog dana i odmah se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Tretman se može kombinovati s a drugim terapijijama protiv opadanja kose, a koristi se i kao dopunska metoda transplantaciji kose.
Prvi rezultati su vidljivi nakon šest do osam tretmana, u razmaku od sedam do 10 dana, a potom se učestalost postepeno smanjuje. Nakon dva do tri meseca, kada kosa počinje da raste. Na tretmane o državanja rezultata dolazi se ako lekar proceni da je potrebno.

Po preporuci prijatelja iz Hrvatske, kolega i ja smo se odlučili da uradimo transplantaciju kose u Vašoj Bolnici. Čak je usađeno i više nego što je dogovoreno, samo da bi krajnji rezultat bio bolji. Ispali ste maksimalno korektni i pošteni. Svaka preporuka za Bolnicu Colić.

Milić A.

Prezadovoljan tretmanom i rezultatom presađivanja kose. Zaista me ništa nije bolelo i brzo je prošlo vreme u prijatnoj atmosferi.
Moj drug dolazi na intervenciju u maju pa ću sa njim doći da vas posetim.

Uglješa

Pre godinu i po dana sam kod vas uradio transplantaciju kose, prednje regije. Drago mi je što sam poslušao vaše savete, jako sam zadovoljan krajnjim rezultatom. Imam kosu kakvu sam imao pre 10 godina :)
Hvala puno Vama i Vašem timu.
Veliki pozdrav,

Ivan

Posle prvih mesec, dva bio sam zabrinut da li sam uradio pravu stvar. Sada je prošlo 5 meseci od transplantacije I kosa je počela da raste ponovo. Mnogo sam uzbuđen, želim samo da vam se još jednom zahvalim I poželim mnogo sreće u daljem radu! Najbolji ste! Uskoro ću moći ponovo da napravim svoju omiljenu frizuru. Hvala Nina puno! :)

Dear dr Nina, Thanks to you and the team I have real results as you said I would. I commend you for your professionalism and kindness. Looking forward to see you again when I visit Serbia.

o bolnici

Osnovana 1989. godine, naša bolnica je prva privatna zdravstvena ustanova u zemlji, specijalizovana i godinama posvećena zdravlju i lepoti. U okviru bolnice nalazi se i sedište Evropskog predstavništva međunarodne konfederacije za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (IPRAS), Centar za lečenje gojaznosti, kao i Srpsko udruženje za rekonstrukciju dojke. Bolnica “Dr Colić” jedina u našoj zemlji poseduje američku akreditaciju za obavljanje hirurških delatnosti. Bolnica se nalazi u centru Beograda i pruža potpuni komfor i privatnost. U luksuznom prostoru od 400m2 sve je podređeno udobnosti i sigurnosti pacijenata - od najsavremenije medicinske opreme do posebnih prostorija za pripremu, operativne zahvate i oporavak. Bolnica “Dr Colić” ima preko 30 stalno zaposlenih, čija su stručnost i iskustvo naša najveća vrednost i garancija kvaliteta. Iza medicinskog tima naše bolnice je preko 20.000

zadovoljnih klijenata širom sveta. Princip rada bolnice “Dr Colić” je stalno usavršavanje i pomeranje granica. Ponosni smo što su brojne inovativne hirurške tehnike prvi put izvedene u našoj bolnici na ovim prostorima. Doktori iz našeg tima veoma su cenjeni kao stručnjaci, profesori i instruktori u zemlji, ali i u specijalizovanim krugovima i među istaknutim kolegama u svetu. Mnoga stručna usavršavanja, stotine objavljenih radova u zemlji i inostranstvu, kao i učešća našeg tima na kongresima i simpozijumima neki su od primera razvoja, napredovanja i kvaliteta koji negujemo. Obzirom na svoju posvećenost lepoti i očuvanju zdravlja, bolnica “Dr Colić” danas klijentima pruža i svoju posebnu liniju kozmetike Dr Colić Beauty Therapy, nagrađenu 2012. kao najbolji kozmetički brend u Srbiji od strane magazina Cosmopolitan. Na čelu bolnice su njeni vlasnici Prof. dr Miodrag Colić i Prim. dr Milan Colić.

Glavni operator i šef tima

image
Dr Nina Šijan Mišković

specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije

nina@dr-colic.com

Uža specijalnost estetska hirurgija, redovan učesnik i predavač na međunarodnim kongresima estetskih hirurga, omiljena među pacijentima i kolegama. Od 2014. godine, u ime kompanije Allergan izabrana za nacionalnog trenera za Botoks i filere. Od 1994. godine se bavi najsavremenijim pristupom u transplantaciji kose. Član ISAPS-a i IPRAS-a.

Asistenti

image
Dr Dušan Pravica

Diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Klinički staž obavio u Kliničkom centru Srbije. Nakon obavljenog staža i položenog stručnog ispita postaje stalni član tima Bolnice Colić. Trenutno na doktorskim studijama. Od samog početka osim za zahvate iz estetske hirurgije i anti-aging medicine pokazao veliko interesovanje za transplantaciju kose FUE metodom za šta je uspešno obučen i konstantno se usavršava prema tekućim svetskim trendovima.

image
Dr Nikola Musić

Diplomirao na Medicinskom fakultetu univerziteta u Beogradu. Klinički staž obavio u urgentnom centru Kliničnog centra Srbije i u Domu zdravlja Stari grad. Nakon staža postaje stalni član tima Bolnice Colić. Uključen u sve procedure estetske hirurgije sa posebnim interesovanjem za transplantaciju kose FUE metodom. Redovan učesnik na kongresima iz domena estetske medicine.

Specijalno obučene sestre

image
Vss Đurđija Radisavljević

Diplomirala na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija, smer strukovni nutricionista-dijetetičar. Prethodno radno iskustvo stekla u oblasti estetske dermatologije, što joj omogućava da zajedno sa lekarima učestvuje u transplantaciji kose, kao i nezi kože nakon hirurške procedure. Zadovoljni pacijenti je opisuju kao ljubaznu, nasmejanu, milu, prijatnu.

kontakt

porodica

Molimo vas ubeležite ukoliko je neko od vaših dole navedenih rođaka pati od blagog, umerenog ili značajnog opadanja kose.

KAKO BISTE ŽELELI DA VAS KONTAKTIRAMO?

LIČNA ISTORIJA OPADANJA KOSE

OBRAZAC OPADANJA KOSE

Koja slika/slike najbolje ilustruju opadanje vaše kose?

Zdravstvena istorija:

Ostale informacije: